Till svars och foto

Till svars:

Anouk ang. Kul
:
Det alla tittar på är giraffen Sophie som jag desperat försöker fånga allas uppmärksamhet med så dom inte skulle krypa iväg :)

Anna ang. Promenera Mera:
Åh vad kul att ngn vill det ;)
Och vad duktig du är för jag är så slut på min lunchrast att jag bara vill vila benen. Men kanske sen när jag kommer igång så har jag ork till det. Lets hope!

Nu på kvällen tänkte vi passa på att njuta av det fina vädret när allt vi ville ha gjort här hemma var gjort (tvätta, tvätta av vagnen, laga mat mm. mm.). Så vi tog med kaffe ut och satt oss på gården. Det var så härligt väder! Och Levi uppskattade det massor. Tyvärr var det en kort liten picnick då de började regna efter sådär 20min. Stort suck på det! Men vi njöt i fulla muggar den tid vi var ute iaf :)


Sjukt nöjd bebis tränar på att stå på alla fyra


Han är så duktig min skatt <3


Mitt snyggo




"Hmm... vilken majskrok vill jag ha?"


"Måste... dra... i... gräset!"

Vi fick ta vår tillflykt till ballen och tänker kolla himlen nästa gång innan vi går ut ;) Det dumma dessutom var att det bara regnade i 15min sen blev det jättefint väder igen. Oh well.

Men nu ska vi titta på Mega Mind tänkte vi. Såg den lite slappt igår på svenska för att Lion med skulle kunna titta men sen var han inte så intresserad så vi fastnade inte i den trots att den verkar jätterolig. Synd att man vet hur den slutar nu bara! Bisous!


Promenera mera

Ja, då är det sista dagen på Pers semester och jag som lovat mig själv att ta tag i... mig själv nu. Fy vad tråkigt! -Per kan du inte förlänga din semester lite till så jag kan gotta mig i BJ, Marabou Sensation, Chips och Dippa och så lite Cola till det mmmm<3

Neh. Jag har faktiskt suttit och skrivit ner recept till veckan nu (mån-fre), och det går i GI's tecken. Detta pga att jag för en 5år sedan gick ner 10 stabila kilo på det utan ngr större problem och jag är rätt lat av mig när det kommer till träning så om jag kan skärpa mig med kosten och bara träna lite mer hade det varit perfekt ;) (och så har ju Anouk varit duktig som få och jag fick låna en GI bok av Christel dessutom). Som tex. fler promenader och att jag ska börja med Zumba på söndagar när det drar igång här i byn. Det ska bli kul :)

Nyfikna på veckans mat? Nehe, synd, här kommer det ändå:

Måndag: Kyckling med sparris, bulgur och cremefraiche
Tisdag: Lövbiff med gratinerad blomkål och örtagårdssmör
Onsdag: Lax och grönsaker i folie
Torsdag: GI-lasagne
Fredag: Senapsfylld kycklingfilé med savoykål

Jag känner mig rätt peppad inför det hela men jag kommer ha problem med att skippa Colan och chokladen. Stora problem fakiskt. Jag får väl tänka på att jag vill ha bättre kondis så jag kan leka mer med Levi och orka med i tempot på förskolan sen när jag börjar jobba. Jag vill inte vara fetto längre. Orka det! ... :)


Levi och farfar från besöket i torsdags

Men nu ska jag gå och börja på middagen. En favorit här hemma är potatis i ugn och eftersom det kommer minskas drastiskt (vi får väl se hur det går :O) så blir det avslutet på semestern. Smarr! Bisous!


Lekoseum

Igår hade vi inget inplanerat. Så ist för att försoffa oss åkte vi iväg till Brios Lekoseum. Det var jättefint! Massor att titta på och massor att göra! Men det är ju såklart för barn liiiiite större än Levi. Kan dom bara gå själva så finns där massor att bygga med, spela, klättra i mm. Så det blir väl en runda dit nästa år också.


Per såg väldigt allvarlig ut här... det är klart, det var ju allvarliga grejer





Checkar in tågbanan




Plutti kör bil, han var sjukt duktig på att ratta och växla :)


En stor tågbana för barnen att leka med





I källaren sen var det en stor tomteverkstad där man kunde gå och titta på när tomtarna byggde Brio leksaker. Men tomtarna såg väldigt elaka ut! Är det inte meningen att dom ska vara snälla? Och mörkt var där och lät jättehögt från ngr av maskinerna, lite läskigt faktiskt!

Sen var vi ju tvugna att köpa ngt med oss hem, det blev tjocka vaxkritor och en (sorterings) leksak till Levi. Men ironiskt nog inte från Brio utan från Disney Baby. Jättefin är den.

Efter lekoseum åkte vi hem till pers föräldrar på middag. Det var jättetrevligt :) Vi blev kvar till kl närmade sig 19 (det tar ändå ett tag att åka hem). När vi väl var hemma och plutti i säng såg vi Season of the Witch. Också lite läskig.. inte i stil med tomteverkstaden! haha

Men nu ska jag packa ihop oss. Ikväll ska vi passa Lion - vi ska åka och köpa mat/hyra film/äta godis och softa. Mican kommer hem och joinar oss efter jobbet vid 21.00. Bisous!


27-28e Juli

Igår kväll hade vi våra fina grannar här på besök. Vi grillade ute på gården (ädelostfyllde kycklingfileér), till det hade vi bulgursallad med allt i :) Smarr. Vi fick också en tjuvtitt på deras kök som dom håller på att renovera där inne och gud så fint det blir! Man blir så sugen på att ta tag i vårt eget kök.
Senare på kvällen efter mycket tragg och bebismys somnade Levi och Moa gott så alla mammor och pappor kunde få titta på film. Vi såg The Adjustment Bureau som var väldigt bra. Den rekommenderar vi starkt.

Med tanke på renovering kan ni nu få se hur det ser ut på Levis rum, bara för att ni är så snälla:















Yessss, we are pleased. Tycker det var ett stort lyft med färg, nytt golv och lite inredningsdetaljer. Kul! :)

Och en annan sak som jag glömt visa:



Vår förlovningspresent som vi fick av Pers mamma och pappa :) Så fin så fin! Den tackar vi för :)

Idag har jag, mican, lion och plutti hängt; Vi har hälsat på hos min farmor som nu bor på hem, hon fick demens förra året och det blev så pass att hon inte kan bo hemma längre. Jag har haft sjukt dåligt samvete för att jag inte hälsat på henne där tidigare men nu har vi gjort det och jag tänker minsann göra det igen. Även om hon inte minns så mkt.. Efter det var vi på banken, apoteket, åt på donken, vår på elgiganten och köpte en ny kamera (!!!!). Den här blev det:

 
kärlek

Vi var också hos mina föräldrar och hälsade på - "shoppade" (när vi letar fram kläder som lion hade som liten) regnkläder till plutti, drack kaffe och chillade. Kl 20.00 var vi hemma, Levi badade, åt och somnade inom loppet av en timme. Helt slut var han min lilla älskling <3

Men nu ska jag krama på min karl som varit i småland och jobbat hela dagen. Bisous!


Vaddå sur?

Nej, jag är inte sur. Såhär ser jag ut när jag gnisslar tänder.



Och eftersom jag nu har 5 st tänder så låter det extra mycket. Vet inte varför mamma blir så knasig när jag gör det?

Idag ska jag in och vägas och mätas, undrar hur lång och tung jag har blivit av all god mat jag äter. Och så kommer Moa och hennes mamma och pappa som bor grannar med oss in på middag och film ikväll. Men först ska jag bada! /Levi


Kul!

(Uppdaterad med 2 nya bilder som jag fått av Sandra längst ner)

Det var supertrevligt igår! :) Gud vad kul att få träffa alla som man pratat så länge med bakom dataskärmen och se att dom faktiskt lever. Dom kunde röra sig och prata och allting! :D Och vilka fina barn vi fått sen!

Vi kom fram vid 13 tiden då vi möttes av Camillas (hon vi skulle visita) karl, det var bara han och deras flicka, A, som var hemma för Camilla var på stationen och hämtade upp Sandra och E. Efter en husvisning dök Elin, M och M upp :D och efter ytterligare en liten stund kom också Camilla, Sandra och E. Det blev lunch på köttfärspaj och sen en promenad följt av tjabb, fika, mer tjabb och sen innan vi behövde rulla bjöds det också på finmiddag. Det var så fint så jag kan inte ens säga vad det var men det var kylling, smördeg, sparris, kantareller och världens godaste sås mm. Nu låter det kanske som vi åt hela tiden men så var det såklart inte för vi traggade mest om allt från himel till jord och hade jättetrevligt. :)

Tyvärr dog min kamera så jag hann bara ta två bra bilder innan den gick i graven men här kommer de:


(Från vänster till höger) Camilla, M, A, Elin och M


Sandra och E

Tack så hemskt mycket för igår allihopa! <3
Jag bjussar på mer bilder sen, tanken var att jag skulle få ngr av de andra med fortf. intakta kameror :)

Men nu måste jag göra mig iordning, dagen innehåller: måleri av fasad hos mamma och pappa, fix i Levis rum, handla mm. Bisous!


Elin, M och M, Camilla och A, Jag och Levi, Sandra och E :)


Sötisar

Tack Sandra! :)


Let's do this!

Jo, vi har bestämt oss! Vi åker om ca 30min. Åh så spännande! :D


Mina fina Novemberbarnmammor

Tidig vår förra året gick jag med i en grupp på familjeliv där jag lärde känna 3 helt underbara personer som alla fick barn ungefär samtidigt. Vi har alltså hållt ihop och känt varandra i över 1år nu och imon är det tänkt att vi ska träffas (!). Jag har föreberett allting och det enda som kan hindra mig från att åka är min mage. Dumma dumma tummy, jag har magkatarr och allting känns jobbigt att göra då. Och jag vet ju att det är som jag är stressad men trots mina försök att varva ner går det sådär. Vi håller iaf tummarna på att kunna få ses allihopa imon.

Idag har vi varit hos mamma och pappa på söndagsmiddag. Vi shoppade med oss kylling och tillbehör och mamma bjussade på resten. Supergott var det. Vi pratade och chillade hela kvällen lång, passade också på att bada Levi när vi var där. Han var helt till sig i trasorna och skvätte och plaskade hej vilt. Gullunge <3 Han var ju helt slut sen när vi kom hem så nu har han sovit sen kl 20.45. Med tanke på att han sover - såhär sover han numer.


En av de nya sovstilarna. Hur gulligt som helst ju! :)

Well, nu ska jag gå och packa färdigt och stryka tröja och duscha osv. Ha en fin kväll på er! Bisous!



Nu Buzzar vi

Nu är det ett tag sedan jag buzzade sist. Då var det för Bepanthen, nu är det för Dove och deras nya Express Intensiv Balsam:



Ska bli spännande och se om det funkar. Jag tycker mitt hår är lite risigt nu så det är ett ypperligt tillfälle.

Vi var ute och gick en runda ikväll, det behövde vi så vi inte skulle fastna i soffläge. Vi gick nog en 30min i rask takt och var sen helt slut - noll kondis. Men det får bli ändring på det när Pers semster är slut. Jag orkar inte med min plöfsmage längre. Men det är en hel vecka kvar tills dess, så det gäller att tömma förråden och smaska loss på det man är extra sugen på. Som tex. Chunky Monkey från BJ som det blir att synda på ikväll :)

Här kommer lite bilder från kvällen:


Kvällens middag: Cesarsallad


Levi busar med pappa Per

 
Såhär borstar vi tänderna här hemma :)





Levi kom i säng 21.30 ikväll, det börjar närma sig normala tider igen. Bara i förra veckan var han ju uppe till 23.00 och busade med sin stackars mamma och pappa.
Vi ska nu slappa bort framför tvn nu, dags att asa fram Ben och Jerry ur frysen :)
Bisous!


Vimmerby

Fy tusan vad vi är trötta här hemma idag! Inte bara jag och Per, Levi är helt slut han också. Och han har ätit så dåligt de sista dagarna. Inte för att jag är jätteorolig, han har ju att ta av, min lilla kärlek, och han äter säkert när han är hungrig men ändå..

Well, här kommer lite bilder från vår minisemester. Men vi var dåliga på att ta kort ser jag, kan det bero på att jag glömde laddaren till kameran hemma -.- :


En duktig kille till att åka bil






Ute på dammen och rensar näckrosor




Mmmmmer :)


Fontän på Astrid Lindgrens Näs


Astrid Lindgrens Barndomshus



Vi hade trevligt, tack så hemskt mycket för de här två dagarna :)


Hej allihopa!

Haj haj!
Vi har varit i Vimmerby nu i två dagar där Pers föräldrar har sommarstuga. Så det är därför det är dåligt uppdaterat här. Men nu är vi hemma! Idag dedikerar vi till att städa och fejja då det var en salig röra här när vi kom hem. En massa skit kvar överallt efter renoveringen och så en massa allmänt stök också. Såklart!

Nu sover Plutti, Per är på tippen med skräpet och jag ska ge mig an toaletten, wish me luck! :) Jag slänger in ett inlägg här sen med lite bilder från vår minisemester.
Bisous!


Levis rum forts.

Gissa om jag var impad när Per idag lagt golv och satt lister på 5h! Herregud vad han kan min fästman :P Det sättet jag fick hjälpa till på var att åka hemifrån med Levi som tyckte att allt oväsen var jätteläskigt och ville inte alls lägga golv. Ni kan få en liten tjuvtitt:


Aaah, aaaaaah? Eeeeh!? Haha
Bisous!


Betrothed

Idag förlovade jag och karlen oss :) Per kom hem, satte sig på knä, visade ringarna - jag i min tur frågade om man gör så när man förlovar sig och svarade med att jag gärna blir hans fru en dag. :)





Det är ringar i titan, min har 5 små diamanter. Dom är dessutom delade framtill så det ser ut som två ringar. Hans är matt på den nedersta delen medan båda mina är blanka. Jättefina är dom! Nu ska man vänja sig vid ringen på fingret med.. men det går nog bra ;)

Älskar dig Perlan <3

Nu var det meningen att vi skulle ut på romantisk middag men sen kom Per hem med golv till Levis rum, (som vi egentligen inte skulle köpa) så nu vill vi börja röjja och förbereda där inne och så var vi väldans sugna på pizza! :P Så så helvilda är vi!
Bisous!


4år med min älskling

Idag blir jag och Per 4år som par. Grattis till oss! Att vi har stått ut med varandra så länge ;) Vi ska ut och äta idag bara, och Plutti får minsann följa med. Vi har inte bestämt var vi ska gå än men det löser vi när vi är i stan.

Det här inhandlade vi på ikea igår:

En expidit till Levi, med 4 rutor + lådor
Två extralådor till vår expidit som nu står i storarummet
En taklampa, blå med moln på
En väggförvaring som vi ska ha i hans höjd där han senare kan ha vad han vill och sortera
En ulven, barnslig
En mjuk fotboll som verkligen gick hem! :)
En träleksak med metallpinnar och pärlor som också vart rolig :)
En Fångst, förvaring som man hänger från taket
Små tallrikar
Delicatobollar (!)
Lite ljus, såklart
En plafond till Mican
En barnstol som svärisarna ska ha
Förkläde till Plutti när vi ska kladda
En pall till toaletten
En rullgardin
En ram till vår fotovägg

Så ungefär 80% av detta var ju till Levi, vilket var tanken med besöket. Han var jätteduktig och gnällde bara lite när vi var inne på barnavdelningen men det var för att hungern började smyga sig på så efter lite mat i magen gick allt som en dans. Duktig han är :)
Efter Ikea åkte hem till Pers föräldrar där det blev fika och senare även middag. Supersmarrigt och trevligt sällskap som vanligt :)

Nu tänkte jag bjudit på lite bilder från grillkvällen i lördags där vi hade jättetrevligt. :) Men dom bilderna ligger inte på datan just nu och jag har inte ork att föra över dom så här kommer ist lite bilder från svärmors kamera :) Måndag 11/7-2011:













Enjoy! Nu ska jag gå och väcka karlen, Levi sover fortf. och det kan han få göra en stund till om han vill. Bisous!


Gissa

Gissa var vi har varit idag?


Yeah baby ;)

Får blogg mer imon för jag är slut! Bisous!


Tivoli

Igår åkte vi in till tivolit som är i stan, men ingen åkte ngr karuseller. Lion ville inte när det väl kom till kritan och Levi tyckte det var läskigt att vara där så det blev bara en snabbis. Vi drog lite lotter och åt mat och Lion fick sin efterlängtade slushie. :)






Tivolit var inte Levis grej men han skulle ändå titta på karusellerna

Innan vi åkte hem fyndade jag en söt lykta, eller vad man kan kalla det när det inte finns ngt ljus i, som nu hänger i sovrummet som dekoration. Ska försöka ta en bild på det sen. Den är gjord i bambu med tunnt tyg över och sen hänger en tofs längst ner. Fick den till halva priset, det var den sista dom hade kvar och den var lite stött men lite vit färg så syns det inte.

Igår kväll kom Mican och hälsade på. Vi grillade och såg Prince of Persia, vi har sett den innan iofs men den är ju så himla bra :) Det blev en soffsittarkväll med gottis.
Idag ska vi se om vi inte kan få undan de gamla listerna från Levis rum och åka iväg och köpa nya. Vi gjorde inget där inne igår för vi slappade mest på förmiddagen och eftermiddagen gick sin gilla gång. Men nu ska jag få i mig ngt tänkte jag och börja dagen. :) Ha det bra! Bisous!


Väggen



Idag är Pluttis rum en enda röra, men väggen är färdigmålad och fin :)

Ett tips för er som vill måla en fondvägg och inte brukar måla så ofta är att ta målartejp och sätta längs med sidorna mot de andra väggarna och taket. Måla sen vitt på tejpen och en bit in på den väggen ni ska måla på och låt torka innan ni fortsätter måla med den nya färgen. På så sätt blir det en jämn och fin kant. Tro inte att det räcker med att bara sätta målartejp för en lite mörkare färg kan lätt gå igenom och synas. Låt sedan tejpen sitta tills ni målat färdigt och ta väck den direkt efter sista strykningen. Då följer tejpen med lätt men om den hinner torka är det mycket svårare att ta väck den plus att ni kanske drar med er lite av den nya färgen.


Jag ska måla hela världen lilla mamma

Igår målades det här hemma ska ni tro! I Pluttis rum där nu ena väggen fått en awesome grå-blå färg. Jättefint! Men vi ska också dra bort alla lister för dom gamla som jag försökte reparera och måla fint var bara jättefula.


Per in action

Väggen hann målas färdigt iaf, nu återstår bara allt annat.

Igår var Ida här på besök :) Ett snabbbesök - dök upp när vi precis kommit på fötter nästan och så lunchade vi ihop. Men sen kl 13 skulle jag vara på mitt gamla jobb och hälsa på så då begav vi oss (jag och Levi medans Per målade). Det var jättekul att träffa alla gamla arbetskollegor igen :) Min syster har ju fått jobb där jag var för en 2-3år sedan. När hon egentligen sökte ngn annanstanns, hur stor är chansen? :)

Resten blev en lugn dag hemma. Lagade lite middag, såg Gullivers Travels mm.

Idag ska vi ut och rocka tivolit som är i stan tillsammans med Mican och Lion. Lion "hade tänkt åka tåget" med Per <3 Ska bli mys :) Ska nog köra inom och kolla på lister också innan vi kör hem idag. Och inte att förglömma är ju att vår lilla älskling idag blir hela 8månader! Så fort tiden går, det är ju helt galet.  
Hoppas ni alla får en bra dag! Bisous!


Hejdå Libero

Adios! Buh-bye! Ciao! Osv. Libero har jättebra blöjor men nu lägger vi dom åt sidan. Min syster har påpekat flera ggr tidigare att hon använde Huggies blöjor till Lion när han var plutt. Men jag har inte tänkt så mkt på det tidigare då jag eftersträvat alla poäng jag ville samla och få grejer från Libero-klubben. Som fö. är superbra, tycker jag. Men nu har jag uppnått min 4.500p och får därför inte fler grejer. SÅ! Jag började titta runt efter en ersättare som är lite... ja, mer ekonomisk? Det går blöjor på löpande band här hemma så jag har inget emot lite billigare blöjor. Men dom ska självklart vara lika bra, vi vill ju inte dra ner på kvallen ;) .

Så Huggies har vi testat nu och dom är ju jättebra! 89kr kostar dom på Maxi och (om jag inte missminner mig) så ligger Liberoblöjorna på minst 20kr mer. Dessutom innehåller Huggies fler blöjor än Liberopaketen. Detta minns jag att jag kollade upp förra gången men nu sitter jag här och ser ingen skillnad på antalet blöjor i just dom paketen jag har hemma (?). Får ta och kolla upp det lite mer. Kan kanske vara så att det är olika beroende på storlek. Oavsett så är iaf Huggies billigare. Nu finns det å andra sidan en massa rabatter på Libero blöjorna och erbjudanden som "Handla för 300kr så får du köpa ett paket Libero för 89kr" och då kostar det ju ändå inte mer (om det nu är samma antal blöjor).


Men hejja Liberoklubben! Ni borde gå och bli medlemmar om ni inte redan är det. Fast nu blir det Huggies ett tag för oss och kanske även prova på Icas egna blöjor som jag med hört ska vara helt ok. Ngn som har erfarenhet? Har lite dålig koll på pampers också, har tyckt att dom har en större tendens att läcka sen tidigare än vad Liberos blöjor hade. Ja, det är inte lätt det här ska ni veta! Vilka brukar ni köpa till era barn?

Med tanke på ngt annat än blöjor: ikväll har vi varit hos Panda och Nettan och grillat och haft det jättemysigt :) Levi somnade och sov gott i vagnen mellan 20-21.30 men sen vaknade han till och ville prata lite med oss en stund. Vid 22.30 åkte vi hem och han somnade gott här hemma i våra sängar lite efter 23. Så det har varit en relativt ok kväll för han sovmässigt ändå :) Och han har ju varit så duktig och söööööööööt! Ungen kisar och ler och skrynklar ihop hela ansiktet när han tittar på lampor när det är mörkt. Haha ser så bedårande ut så det är inte sant. Han har nog upptäckt att det blir lite "ljussträck" i ögonen då. När man kisar så sträcker ju ljuset på sig lite, är det som det faller på ögonfransarna? Äsch, jag är ingen vetenskapskvinna, det ser annorlunda ut iaf och det gillar han! :P


Inte så lätt att fånga det på bild men såhär ser det ut ung :P


Leker med sin ägglampa lite innan det är dags att sluta de blå

Och nu är det dags för mamma att göra detsamma (rimmar hej vilt såhär runt midnatt). Sov gott alla!
Bisous!


Trunkie Ellie lägger sig kl 23.00 numera...

Idag tvättade jag av babygymmet. Det fick sig en rejäl avskrubbning i badkaret och hu (!) i gatan vad jobbigt det var! Dessutom tappade jag duschmunstycket så jag blev helt nerspolad innan jag fick rätt på den igen. Per tyckte det var kul iaf :) Det ska stoppas undan nu och förvaras till nästa lilla skrutt kommer. :)


"Lite renare och ... definitivt död"

Och nej, Trunkie Ellie (som babygymmet heter) är ju faktiskt inte den som går och lägger sig kl 23, men Levi å andra sidan går på sommartid nu och det är helt och hållet vårt fel. Han tar sig en tupplur på sena kvällen och vill vara med när allt händer nu under semestern ist. Oh well, ska försöka hålla lite bättre tider men helt ärligt är jag inte jätteengagerad. Han är så duktig på att sova och det gick så bra innan (ca 20-8) så jag är inte nervös över att få ordning på det sen igen. Det är ju inte varje dag han går och lägger sig 23 såklart, men han är inte i säng innan 21 som det är just nu.

Och idag hämtade jag ut vår nya bilbarnstol! Köpte den på mekonomen där jag fick hjälp att få den installerad. Tvä karlar behövs det tydligen för att installera en bilbarnstol (hur många blondiner behövs det för att byta glödlampa?) och det skulle ta närmade 40min så jag kunde ju få kolla runt i affären sålänge (?) Nej; 1: för jag vill lära mig hur man monterar den 2: för att mekonomen inte Har så pass mycket saker som intresserar mig att jag hade varit upptagen i 40minuter 3: jag ville se Varför det skulle ta 40min att installera en bilbarnstol.
Det gick bra till sist iaf men Levi dök med huvudet framåt när han senare idag somnade i stolen vilket vi sen fick åtgärda genom att lossa lite på stolen för att stoppa under en filt (vilket är helt A OK med Be Safe btw) så att vi kunde få lite mer lutning på stolen. (Maria du får komma och kolla på stolen ngn dag ;))

Har även planterat om blommor idag förresten! Superduktig känner jag mig :) Och så har vi varit hos mina föräldrar och bjudits på kålpudding (mmm..) och slappat framför tvn. Blev även ett par glas cider och ett glas vin, det satt fint det :) Tack så mkt för idag!
Men nu har jag traggat ihjäl er, och mig. Dags för bingen!
Bisous!


Ägg!

Igår när vi handlade så köpte vi tre saker till Levi: babymonitorn i förra inlägget (som tydligen ska vara "ruskigt bra", det gillar vi ;)), en liten fläkt som han kan ha på sitt rum och en nattlampa. Den ser ut som ett ägg och byter färger, jättefin är den. Man kan flytta runt den och helt mjuk är den ochså så Levi kunde med känna och titta på den - han älskade den!


200kr på lamphuset kostade den så det var ingen dyr investering. Är jättenöjd med den (än så länge iaf).

Vi ska börja ta tag i Levis rum nu under semester, det ska målas och sättas nya lister. Men nu har ett problem uppstått; Levi har plastmatta i sitt rum. Jag har läst att ny forskning visar på att barn som har haft pvc matta i sitt rum har större chans att få astma och allergier. Hur får man reda på om det är en pvcmatta? Får höra med Pers pappa sen... eller de andra händiga i släkten. Är det en sån så måste den ut!


Babymonitor

Idag inhandlade vi en:



En Philips SCD510. Någon som har en eller vet om dom är ngt att ha? Stod i affären och hade lite beslutsångest men den verkade vettig iaf. En i Pers släkt hade en sån och tyckte den var bra men jag kan inte hitta ngr recensioner?


Inget bloggande

Neh, det blir inte mkt sånt nu. Per har gått på semester och jag har haft röven full. I fredags var Per iväg hela dagen med jobbet i köpenhamn, då var jag och hälsade på hos mamma och pappa. Vi var på eko, grillade och softade.
I lördags var det 170års fest hos pers föräldrar: hans mamma firade 50, hans bror 30 och farmor 90. Hans pappa hade dessutom fyllt år i veckan så han fick vi med fira lite. 115pers blev vi och det var supertrevligt, men också lika jobbigt. Jag kommer aldrig mer ta med Levi på ngt sånt. Han var en glad unge och allt men så trött så trött och kunde inte komma till ro. Han somnade 20.30 och sov 2h sen var festen i så full gång att hörselskydden inte hjälpte. Sen hade han det jättejobbigt trots att han var hos mig, med snutten över öronen och vi satt utomhus. Men men.. det har påverkat hans sömn och inatt fick vi lida för det ordentligt. Tror han väckte oss 20 ggr eller ngt. Sen sov han till 10.30.

Igår var det babyshower för Ida som ska ha nu den siste. Så kul! Hon blev jätteöverraskad och glad för presenter och fikan. Så det blev lyckat även om det inte alls blev som det skulle från början. Men så blir det ibland :)











Idag ska vi iväg till Pers föräldrar, dom hann ju knappt träffa Levi ngt i lördags och Erika, pers syster som är bosatt i Belgien, är hemma fortf. Så vi ska äta middag tillsammans ikväll. Innan dess ska vi också hinna köpa en våffeltång till mitt hår och en babymonitor till Plutti. Det är en djungel när det kommer till det också.. vet inte vad man ska köpa för ngn. Oh well, wish us luck! Bisous!


Fortsättning följde!

Idag var det meningen att vi skulle träffa Ida men hon hade huvudvärk och dumpade oss så ist stack vi till Babyproffsen och shoppade lite leksaker till Levi som är urtrött på det han har hemma. Och jag har i ärlighetens namn inte köpt mer än kanske... 5-6 leksaker till honom då han fått så mkt från sin kusin :) Efter det åkte vi iaf till "mormor och morfar" som nu semesterar så det står härliga till. Det plaskades och mysades och friskluftades. Snuperskönt.

Här är bilder från idag:




Visar upp sin Learning Puppy som han fick av Lion :)






Leksaken som Levi blev ledsen över när damen i kassan tog och skulle scanna. Bra tecken på att han tycker om den, I would say.

Men nu får ni hålla till godo, jag tog inte fler bilder och nu ska vi se Due Date tänkte vi. Bisous!


Så mycket

Så mycket som händer, så lite tid att blogga. Eller ork. För det är roligare att vara ute i solen och hänga med alla semsterfirare ;)

Igår var vi hos mamma och hälsade på på jobbet, det var hennes sista arbetsdag och alla fina ungar var på vår förskola så det var bara mamma som jobbade. Efter ett besök där hälsade vi på hos Mona och Jonas där det bjöds på fika och mys.































.... fortsättning följer!


Fjärde Juli

Idag var jag och Levi på promenad med finaste grannarna Elina och Moa. Tyvärr så har Moa utslag kvar efter tredagars febern så vi vågar minsann inte fika med dom. Får ta det en annan dag :) Ungefär 1h gick vi och svettigt var det!



I helgen som gått har det inte hunnit bloggas. Vi har: varit hos Jonas och Bella på middag/per hjälpte dom fixa grinden. Vi har varit i stan och shoppat, hängt med mamma och pappa. I lördags kväll köpte vi pizza, godis och hyrde film med mican och lion som sen sov över här. Igår handlade vi på Maxi medans Per städade här hemma, gjorde köttbullar, köttpuré till Levi (recept längre ner) och på kvällen var Mican så snäll och passade Levi så jag och Per kunde dejta lite :) Vi hann med en fika på BK innan filmen (Transformers) som var jättebra :) Såhär snygga var vi:



Tack alla för en trevlig helg! :)

Recept på Köttpuré:

ca 2-300g köttfärs
3 potatisar
2 morötter
1 vitlöksklyfta + 4 svartpepparkorn i tesil
Persilja
Smör
Majspuré

Koka alltihopa tillsammans i ca 5 min innan du tillsätter köttfärsen - fortsätt koka i ca 10min. När grönsaker och allt är mjukt mixar man ihop det med lite av avkoket, smör och majspurén. Voila! Smaklig spis!


Fredagsmyyyyyys

Idag började vi med Christel och Theodor häng :) Först en promenix i det härliga vädret sen fika här på jordgubbar och vaniljglass. Tusan vad det satt fint i kistan :)


Levi och Theodor!


Haj Haj! :)

När Per sen kommit hem och vi packat ihop oss stack vi hem till Jonas och Bella (mona och jonathan är iväg på äventyr) där Per hjälpte till att fixa en grind och det bjussades på grillat. Jättegott och trevligt :) Mamma, pappa, mican och lion kom också ner och joinade oss. Vi begav oss hemåt vid strax efter 22. och håller nu på att somna Levi (själv i sin egen säng ikväll). Ska strax hoppa i bingen jag också. Trött! Hoppas ni alla haft en fin fredag :)
Bisous!


RSS 2.0