Idag har vi gjort stan

Yes. Vi har julhandlat. Men Per och hans syskon kunde inte enas om ung. hur mkt det ska spenderas i julklappar så för hans del sket det sig. Men jag är nästan färdig iaf! Bara de äldre kvar nu :) Och så blev det två födelsedagspresenter också. Skönt att ha kommit såhär långt.

Det handlades till Levi med. Ett par jeans, ett par röda "leggings", 3 body (en svart, en vit, en turkos) och 5 par håsor :P Han fattades basplagg min unge. Nu är förrådet påfyllt.



Annars har det varit en lugn dag. Levi sov ett långt pass och har varit supertrött hela eftermiddagen så det har inte blivit mkt gjort här hemma förutom tvätten. Och trött och frösen är jag så nu blir det en kopp kaffe, en lussebulle och en varm filt.


Babyrytmik

Idag var sista rundan med babyrytmikarna för min del och det var supertråkigt! - inte rytmiken då :) utan att det var sista gången. Det är ju så mysigt att gå dit, det kommer jag sakna massor. Idag var Per också med för första gången. Hoppas han vill gå dit själv nästa vecka. Då är det sista gången för hela gruppen.

Tack för ett trevligt rytmikår alla fina människor som vi lärt känna där! :)





Nu i eftermiddags var vi och tog kort i studio med Levi-busarn :) Det blev 1års bilder som ska upp på väggen här hemma, ngr bilder med oss alla 3 och ngr bilder på Levi tomtedräkt. Supersöta var dom! Längtar tills vi får bilderna på skiva så man kan ta sig en nogrannare titt :)



Vi köpte med oss mat från Max hem, Levi älskar burgare (bara kött och bröd) och så blev det lite frukt efter det. Idag måste jag prisa honom! Han har ätit både haricot vert, tomat, potatis, banan och clementin! Det har lönat sig att vara ihärdig!
- För ung. 2månader sedan började jag med rutiner på måltiderna här hemma (vi hade det innan med men nu följs det slaviskt), det var nämligen då i den vevan jag insåg hur kräsen min unge är. Vi äter nu alltid vid matbordet. Vi äter tillsammans och Levi får det vi äter (eller barnversionen av det). Resultat hade säkert visat sig tidigare om han nu inte varit sjuk så mkt som han varit den sista tiden men kvitt samma - det har börjat funka iaf och stolt är jag! :D

Men nu lämnar jag er med en bild från imorse:


Per borsta tänderna och Levi sitter i baljan och kollar så tvättmaskinen sköter sitt jobb :P


Keep me in your heart


Underbara unge

Som Per sa "vaddå 'for a while'?" Men ja, där finns en låt som heter så, och den är så himla fin. Så den tänkte jag på när jag skrev texten till bilden. Du kommer alltid vara i mitt hjärta, älskade Levi!

Idag har vi träffat Christel och Theodor en "snabb-visit" på 2h. Efter det åkte vi hem till mamma och pappa och hängde. Per fick hjälpa till och lägga tak då hela taket på deras garage rök i stormen igår. Vi såg också till att bli bjudna på middag. Smarriga rullader blev det :) Och så kom mona och jonas. Levi har lekt precis hela dagen! Först med Theodor och sen med Lion och alla andra hos mamma och pappa. Underbart! Han ställde sig och gick ngr steg på eget bevåg också, superstolt var han! Haha så gulligt. Och idag har han sagt "äta" fler ggr. Så typiskt min unge att lära sig "macka" och "äta" bland sina första ord -puff puff- haha.

Nej nu ska jag sluta svammla. Har haft en jättebra dag iaf men hade behövt göra lite mer här hemma. Det får väl bli imon, om vi hinner. Då är det sista babyrytmiken för min del och på em. ska vi ta kort! Kul!


Macka!

Sa jag att Levi häromdagen sa "macka"? Han sa dessutom "acka" idag när han pekade på sina mackbitar på tallriken. Så gulligt! Haha. Denna gången fanns det dessutom vittnen. Per, Bella och Mona var här på fika. Kul att ngn annan med fick höra det :) (och han har fö. numera 8 tänder :))

Levi fick dessutom paket idag; en fin sagobok och ett fotoalbum där jag kan sätta in alla bebisbilder. Superfina! Tack till familjen Mona å Levis vägnar :)

Har precis sett den sista filmen i Harry Potter serien nu. Äntligen. Bra var den också! :)

Men jag orkar inte blogga nu. Dags för dusch sen sängen.


Sagostund


Den sista veckan

Veckan som kommer är min sista vecka som mammaledig. Då är Per dessutom ledig också så det är inte riktigt samma sak... känns konstigt som bara den. Jag har inte ångest över att börja jobba. Det ska bli kul att träffa "mina barn" och kära arbetskollegor och det faktum att Per ska vara hemma ett par månader gör ju att jag kan komma in i jobbet utan att behöva gå och oroa mig för hur Levi har det med inskolningen samtidigt. Men som jag skrivit tidigare så sörjer jag det gångna året. Men nya fina ligger framför oss, så det är det jag får fokusera på.

Jag har skrivit om de andra dagarna i veckan som gick men torsdags och fredags har jag inte orkat skriva om ännu.
I torsdags hängde vi med Christel och Theodor en stund på förmiddagen/middagen:






Jag har jättemånga bilder men jag kan inte lägga upp nu för Per spelar och tydligen laggar det då. Taskig timing -.- Håll till godo!

Igår åkte vi till BVC för 1års kontroll och sprutor. Usch! Han var så duktig dock, min lille prins. Och febern har hållt sig borta som tur är. Han var 12.1kg tung och 80cm lång :)
Väl hemma kom Ida och Neo och hälsade på för lunch och fika och Levi sov över 2h. Lite trött blir man ju av sprutorna.


Neo

Vi har haft en toppenvecka och ytterligare en bra väntar oss nu med Pappa Per hemma. I love you both!



Idag har vi varit hos mamma och pappa och hälsat på. Vi bjöds på middag, tackar hjärtligt :) Men sen fick vi bege oss hem för kvällen började närma sig och Levi var helt slut. När han väl kom i säng så började vi julpynta. Vi tog köket igår men nu är allt annat också uppe. Fint! Härliga jul!
Imorgon sticker jag, Levi och mamma till Eko för att komplettera med lite julljus och julhanddukar. Ha en fin lördagskväll och en mysig 1a advent imorgon! :D


Fika och lussebullar

Idag bjöd vi minsann in oss själva till Sara och Ellie och det gjorde Lina och Stella med. Perfekt! Fler trevliga människor som vi vill umgås med denna veckan ;)








"vi vill ha fika!"




Den enda bilden på mig och Levi där han iaf har ögonen halvöppna. Han har en förmåga att blunda 99% av alla ggr jag tar kort >.<






Gung gung, baby



Tack för idag pinglor! :)

Efter den playdaten åkte vi hem till mamma där kusin bella, mican och Lion befann sig. Vi fixade iordning två degar(?) med lussebullar som vi sen bakade med vaniljsmör. Satan i gatan vad goda dom var!
Lite sleten nu... Levi ville inte sova heller. 1h sov han så nu lär han väl vara vaken till 22-tiden då vi ska gå och lägga oss. Jag som ville se sista delen av HP!!! Suck. Imorgon ska jag vara sov-nazist för den här lille pågen. Jag ska ta mig tusan väcka honom kl 7, sen ska han sova kl 10 och kl 14. Zzzz...


Födelsedagsfirande del II

I söndags hade vi lite dropinkalas för släkten. Det var katastrof. Haha :3
Inte kalaset i sig, det var trevligt och gick lugnt till men vi skulle ju först och främst hålla det för våra äldre som inte hade chans att fira honom i tisdags. Och så för mina mostrar. Min mormor och min ena moster var de enda som kunde komma av dessa (mican, du Hade ju tekniskt sett kunnat i tisdags).

Men det var iaf trevligt och avkopplat och det enda vi gjorde hela dagen var att chilla och fika :)










Slurp slurp! Både saft och fika gick ner


Leker med en draglarv som han fick av Inger


Systrarna lika




"Mamma och pappa lägger alltid en massa saker härunder så det ska jag med göra.."


Levi i Lådan! Det var bara i lådan han var glad fram emot eftermiddagen. Då hade surfisen i honom vaknat till liv men lådan räddade situationen :P




Lite senare under dagen kom farmor, farfar och farbror Tomas på besök. Vi beställde pizza och göttade oss lite till :) (notera att Levi fortf. sitter i lådan haha - ok han var kanske och gjorde ngt annat där emellan med ;))

Det var en trevlig dag, synd bara att sjukdom höll både min farfar, pers farmor, mormor och morfar borta. Hur mkt otur kan man ha? Tack alla som kom och gjorde Levis dag ännu en gång <3



Idag har vi busat med Christel och Theodor!


















1års dagen

På morgonen var det paketöppning i sängen:


Spännande! :)








Den klarade inspektionen! :)






Dagen till ära drack han sitt första glas mjölk


Efter frukosten var det dags att öppna fler presenter. Denna gången från världens bästa grannar :)


1år!
På kvällen kom sen min familj och pers på födelsedagsfika


En supersmarrig tårta med vitchokladmousse och marängbotten




Leker lite med byggarebob bilen han fick av farmor men här tillsammans med morfar


Mmmm... det var gott med tårta!


Stora killen...


Lion gillade med presenterna


De fina presenterna - förutom bilarna. Bobby caren för att den är för stor och Byggarbob bilen för den... glömde jag :/

Hoppas du hade en bra dag mitt hjärta <3 Trots öroninflammation och allt.
Puss puss, din mamma


1 år och öroninflammation

Igår fyllde min ängel 1 år!



Jag ska blogga om dagen vid ett senare tillfälle.
Idag har vi varit inne hos farbror dr och fått reda på att det är öroninflammation lillprinsen har så nu har han fått kåvepenin och är faktiskt redan lite lite bättre. Det vart så synd om honom :( Usch vad man får dåligt samvete - här har han gått, säkert sen i fredags med öroninflammation och inte visat ngr tecken på det alls förutom det lilla utbrottet i fredagsmorse och att han sovit dåligt. Han har inte varit överdrivet ledsen, eller tagit sig för öronen, eller reagerat när vi kännt där. Han måste vara sjukt tålig min son.


Borde vara olagligt att vara såhär trött... :)

Han sov igenom hela läkarbesöket stackars pojken. Igenom påklädning, bilresa, undersökning och vaknade först när vi satte in honom i bilen på vägen hem.


Levi och pappa Per som också fått febern och ögoninflammationen

Hoppas nu att hela sjukstugan ska vara borta lagom till helgen så jag kan få njuta av den sista veckan som mamma-ledig med min son. Det är två veckor kvar tills jag ska börja jobba men sista veckan har Per semester så då blir det ju inte riktigt samma :)


Jag vet inte vad jag ska säga...

Sitter och minns tillbaka. För ett år sedan var vi inne och födde på BB. Helt galet. Imorgon bitti kl 3.46 är Levi född. Jag tror inte ni fått läsa vår berättelse...

Vid 6 på morgonen var jag uppe, skulle på toa och det hade kommit 2 droppar på insidan av benet. Konstigt, det hade inte hänt under grav. tidigare - men jag har hört att det kunde hända om bebis sparkade på blåsan. Iaf, vid 10 gick jag upp på toa igen, då gick vattnet utanför toadörren. Splash! Bokstavligen haha. Jag tassade in och satte mig på toa och ropade på Per som kom med moppen i handen innan han ens kollat läget med mig :P

Förlossningen sa att ja skulle ringa och uppdatera dom med jämna mellanrum och höra av mig om jag inte fick ngr värkar för då skulle dom sätta igång mig som på måndagen. Vid 13 började värkarna komma och jag fick ta panodil. Kl 16 skulle vi på middag, kalkonmiddag farsdag till ära, hos mina föräldrar och SOM jag väntat på det! Var så sjukt sugen på kalkonmiddag så jag åkte dit ändå. Vi hade packat allt för värkarna blev värre. Vid 18 var dom rätt starka och jag ringde och sa att vi kommer in. När jag reste mig för att gå på toa innan vi skulle åka gick mer vatten, det hade runnit hela dagen men bara lite. Klarade mig med att byta binda 1gång i timmen typ men nu kom det rätt mkt mer även om det inte var som på morgonen. Min syster fick hjälpa mig in på toa, vi var ju hos mina föräldrar fortf. Vi har kommit varandra närmare nu haha.

När vi kom in på förlossningen hade jag bara öppnat mig 1cm (!) ont som bara den hade jag och värkarna kom varje minut och varade ca 40sek. BM sa till oss att gå runt 1h men komma tillbaka om jag inte orkade - efter 15min orkade jag inte mer (det jag upplevde som 15min var i själva verket 45min). Då kollade hon mig igen och jag hade öppnat mig 4cm. "Nu föder vi barn" säger hon och jag får Äntligen lustgasen.

Dom fick sätta elektrod på levi med för dom kunde inte hitta honom men han mådde bra genom hela förlossningen, låg på stadiga 135-140 i hjärtslag. Mina var lite högre under värkarna :P

Efter 2h var jag fullt öppen, BM hjälpte mig lite med att ta bort den sista kanten bara. Men här fastnade vi, Levi ville inte kasa ner (han ville också vänta på kalkonmiddagen kanske ;)) Så låg jag i 7½h med krystvärkar som gjorde att jag kräktes en gång i minuten. Eller ja... klöktes mest till sist, det fanns inget kvar i magen. Dom kunde inte ge mig ngt eftersom jag var fullt öppen. Jag sa till dom om och om igen att snitta mig men det ville dom inte - taskigt. o.O Dom fick ge mig värkstimulerande dropp och jag provade kissa för dom trodde att min blåsa var full men det gick inte så dom tömde den. Det var heller inte skönt, jag hade ju bara lustgas så jag kände en hel del.

Dom var på mig att stå vid eva-stolen vilket jag provade men benen bar mig knappt efter alla timmar med värkar och ingen sömn. Sen frågade dom om jag var positivt inställd till att prova pilatesbollen - mitt svar var: "Jag är positivt inställd till narkos!!!!" haha. Jag tryckte lustgasmasken så hårt mot ansiktet att jag hade märken efter den kvar i 2dagar. "Hit med smasken" var det tillslut - förkortning på "masken" och "lustgasen" :)

När jag väl fick vända mig och börja krysta så kom iaf vårt lilla liv efter bara 16min så 3.46 på morgonen den 15/11-10 kom Levi till världen ♥



Så där har ni det. Imorgon är min minsta lilla älskling 1år gammal. Det finns inte ord att förklara hur annorlunda mitt liv är sen du kom till världen, Levi. Allting är till det bättre, trots sömnlösa nätter och allt :) Älskar dig! <3


Helvetesnatten IV

Natten till idag sov Levi mellan 8-22, 01.30-03.00 och sen 5.00-9.00. Det är för mkt vakentid mitt på natten! Stackars plutt som har det så jobbigt. :( Han hade magknip och kom inte alls till ro. Misstänker att det är alvedonen. Det är ingen vanlig reaktion men man kan få ont i magen av alvedon och han har ju fått äta det ngr dagar nu... vi har därför inte gett honom ngn alvedon idag. Han har haft ca 38.5c i feber under dagen så det har inte varit så hög feber att han inte klarat av det. Nu ikväll höll vi honom vaken extra länge så han skulle kunna sova gott inatt men njeah.. han vänder och vrider sig där inne. Stackars.. Ögoninflammation har han med fått :(

Vi får väl se hur denna natten går.
Ska iaf bjuda på ett par bilder från i fredags då vi hade superdupertrevligt med mammagruppen:


Kvällens värd, Lina! Och kvällens pwnd-kommentar; ".... hon blev utvisad för hon var så ful" (sjuk)




Sara bjöd på kvällens bild! Samt kommentaren "... vi fick åka in aKUKt"



 

Underbara vänner <3 Jag är så glad att jag hittat er!

Vi har haft en bra helg men det har varit himskt synd om vår minsta familjemedlem. Hoppas innerligt att han kommer må bättre redan imorgon.


Helvetesnatten III

Natt? Morgon? Vet inte vad det är när kl är 3.30 men då hade Levi hållt på ett tag och började eskalera med gnällandet/skrikandet. Han vart jätteledsen :( Han hade inte bajsat på två dagar och sättet han betedde sig på misstänkte jag att det var magen som strulade. Han fortsatte och var emellanåt haltv hysterisk så kl 8 stod vi utanför apoteket med bvc i luren och köpte Lactulose. Hans humör och beteende höll i sig till närmare 10.30. Låter kanske inte så jobbigt men notera att det började 3.30!

Han mår bättre nu (och har bajsat, sorry Levi att jag outar dig) men har fått feber. Hoppas det beror på förkylningen han har i kroppen och inget annat. Stackars liten :(


Koncentrerad liten kille hemma hos mormor och morfar häromdagen

Känns som att jag skrivit om många jobbiga tillfällen på sistonde men det är lite så nu. Han sover inte jättebra och är överlag gnällig. Ja, han lär sig. Ja, vi står ut. Men aaaaah vad det är skönt att sova hela nätter!

Ikväll är det bubbelkväll för den här mamman med mammagruppen. Kuligt! Tur att jag sovit en stund med plutt nu mitt på dagen <3


Bamses Godnattvisor

I julas förra året fick Levi Bamses Godnattvisor på cd av farmor och farfar. Aka. världens bästa cd! Levi somnar och sover gott till denna alltid. Vi köpte två andra cdskivor med vaggvisor förra månaden då vi tyckte att vi tjatat ut Bamse men efter att ha lyssnat på Barnkammarbokens vaggvisor så gick vi snabbt tillbaka till Bamse utan att ens ha lyssnat på den andra skivan. Skäms på er barnkammarboken! Jag tycker dom har så fina böcker med bra låtar och helt ok cds till. Bra koncept framför allt! Men just denna boken är värdelös och skivan är ännu värre. Det är en lång väntan mellan många av låtarna, dom har "poppat" upp "blinka lilla stjärna" till en låt som inte alls går i vaggvisestuket mm. mm.


Nä, tacka vet jag Bamse.


Helvetesnatten II

Argh... Inatt 00.30 ville Levi inte sova mer. Need I say more? Vid 3 snåret (är det ett snår, verkligen? Är det inte mer en totalt förbjuden timme att vara vaken på mitt i natten?) gick vi upp. Åt macka och såg Little People på DVD. Sen var vi uppe och vakna till 4 innan little Mr behagade gå och lägga sig igen.

Han är uppe nu med trots att Per försökte lägga honom för 45min sedan. Gick ikke. Det är roligt det här med att inte sova. -.-

Iaf! Idag har jag stolt betraktat honom göra ytterligare en ny sak;


Sortera klossar! Och faktiskt lyckas :) Med en hel del av dom iaf. Så duktig!


Han tog sina första steg idag! :O

Ja, det gjorde min plutt. Han gick 1,2,3,4,5 steg till mamma. Och han gick lika många steg för Pappa Per. Kan tro att vi är stolta! :) 9 dagar innan sin ettårsdag.
Jag har ju tyvärr inga bilder på det men här är ngr bilder tagna häromdagen på lill-busen <3







Idag har vi varit sykt duktiga och städat ut förrådet. Där ligger en massa saker på balkongen som vi ska kasta nu i veckan och där är mer kvar som vi ännu inte gått igenom, men det får bli en annan gång. Ut i förrådet åkte nu också gåstolen som inte användts på ett bra tag men vi inte orkat asa ut för där fanns ju ingen plats innan. Men nu gör det! :D Levi fyndade en kudde, två studsbollar och ett gosedjur - score! Hittade också en hel påse med studsbollar till Lion och en klänning till mig.
Vad har ni hittar på för ngt produktivt idag? :)


5/11 besök hos vänner

Idag har vi varit hos vänner strax utanför Staffanstorp och trevligt har vi haft :) Det var ett bra tag sedan vi träffade det ena paret och Tim och Emma var hos oss för ngn månad sedan men innan dess var det med en halv evighet sedan så det var riktigt trevligt :) Bilder bjussas!























Dom bjöd på pastasallad till lunch och sen frukt och glass till efterätt. Tack igen för en jättetrevlig dag! :) Bisous!


Se där

Och det dröjde nog inte 15min efter att jag skrev det förra inlägget innan han reste sig själv, från golvet <3

POP 35år och "jag står!"

2-4e November firar POP 35år och bjuder på 35% rabatt på alla ränder. Underbara erbjudande! Vi var inne och fyndade igår, två tröjor och en body. Skulle kunna handla hur mkt som helst om ekonomin hade tillåtit men ja. Man är ju inte direkt rik av att leva på mamma-peng.

 
Dessa två plus en body som han har på sig idag blev det

Vi hade en lugn dag och jag Levi här hemma igår. Vi åkte bara iväg för att gå in på POP och en snabbis inom Team Sportia där jag fick lägga undan en jacka som mamma ska köpa till mig julklapp. Det är roligt med sånt, shoppa utan att betala menar jag ;)

Tog lite bilder på Levi igår här hemma. Han är för underbar min påg:






Jusste - sedan ngn dag tillbaka så har Levi börjat ställa sig upp och stå själv. Inte från golvet men från ca 1dms höjd bara. Så det dröjer väl inte länge innan han ställer sig upp själv. Hejja Levi! :D




Älskar daj


En höstig dag

Igår var det precis 5v tills att jag ska börja jobba. Folk undrar hur det känns och det enda jag kan säga är att jag känner sorg över att det första året har gått och det har gått så fort. Det kommer aldrig tillbaka och det är det jag kommer sakna. Jag kommer sakna att ha så mkt tid för lilleman som jag har nu, att slippa väcka honom tidiga morgnar för att asa iväg till jobbet mm. mm. Jag vill kunna skydda honom från allt ont för alltid. Så känns det, men det är inte realistiskt och inte hälsosamt. Heh. Jag vet att världen inte funkar så och den är ju inte helt ond, han kommer träffa andra som får älska honom och han älska tillbaka, han kommer träffa vänner, upptäcka nya saker, leka, lära sig och bara vara sitt eget underbara jag. Även strax utanför mamma-höks vingar. Och jag, jag behöver komma tillbaka till mig själv också. Jag blir rastlös av att gå hemma och inte utmana mig själv. Saknar jobbet till viss del och det ska bli lika kul att komma tillbaka som det är tufft.

Jag försöker iaf att njuta så mkt som möjligt av dagarna nu och idag har det varit en riktigt bra dag (det var fö. igår med då vi träffades med mamma-barngruppen, mys!), vi har hängt med mican och lion;


Vi har varit ute och gått/lekt på lekplatsen


Pratat lite med en katt som var "lilla stör" och ville upp i vagnen, leka med min kamera, muckade med förbipasserande hundar mm.




Tränat mullorna












Plockat kastanjer, löv och röda bär till vårt höstarrangemang


Myst/sovit utomhus


Njutit av hösten




Såhär såg vår skatt ut :)


Pysslat




Sååå tjusigt! Hoppas ni njuter av det nu ikväll familjen! :)

Tack för idag peeps!


RSS 2.0