Mitt hjärta

Neh jag har inte haft ngn blogg-lust då helgen stundar: HLR-kurs på lördag som vi ska anordna, sen fest i Trolle. Söndagen kommer med församling i kyrkan då vi ska hämta dopängeln, fika med familjerna här efteråt och sen kalas för min kusin på kvällen. Jag orkar inte detta, så jag stryker Trolle och kalaset omgående. Det blir så när jag ska ordna och hålla i saker. Mitt hjärta ligger varkens i det ena eller det andra projektet som det är just nu men jag tänker göra det bästa av saken. Absolut!

Så nu vet ni det. I förrgår köpte vi bil förresten. En VW passat blev det. Himla fin.
Idag ska vi in till stan en sväng för att lätta på mitt humör. Bisous!


ASG

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med energi för att värma en kopp kaffe. (Knappast värt det.) Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader, är gasen som produceras tillräckligt för att skapa energin av en atombomb. (Nu börjar det likna något!) Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck när det pumpar runt i kroppen att spruta blod 30 fot. (O.M.G.!) En gris orgasm varar i 30 minuter. (I mitt nästa liv vill jag vara en gris.) En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud innan den dör av svält. (Ohyggligt!) (Jag kan inte sluta tänka på grisen.) Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timmen. (Prova inte detta hemma, kanske på arbetet.) Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud. (Älskling, jag är hemma...) En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som att en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter. Lyckliga gris! Kan du tänka dig?) Havskatten har över 27000 smaklökar. (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?) Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen. (Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv ... kvalitet framför kvantitet.) Fjärilar smakar med fötterna. (Någonting jag alltid velat veta.) Den starkaste muskel i kroppen är tungan. (Hmmmmmm) Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta. (Om du är ambidextrous, behöver du dra ifrån skillnaden?) Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa. (Okej, så det skulle vara en bra sak.) En katts urin lyser under svart ljus. (Jag undrar hur mycket staten betalat för att ta reda på detta.) En struts öga är större än dess hjärna. (Jag känner människor med samma problem.) Sjöstjärnor har ingen hjärna. (Jag vet vissa människor med det problemet också.) Isbjörnar är vänsterhänta. (Om dom byter, kommer de att leva längre.) Människor och delfiner är de enda arter som har sex för nöjes skull. (Hur är det med grisar? Vet delfinerna om det här med grisar?) Nu när du har lett minst en gång, är det din tur att sprida dessa galna fakta vidare och skicka detta till dem som du vill få att le, kanske till och med skratta!

Tack Malin! :) Har läst den innan för längesen men den är hysteriskt rolig!


Meandi och Ivö

Idag var vi hos Diana på meandi party! :) Ida följde med oss och det underlättade för mig en hel del eftersom Levi (som egentligen skulle vara hemma hos pappa) fick följa med och hon var så snäll och hjälpte mig hålla ett öga på honom. Jag köpte ett par byxor och en tröja till Levi samt en tröja till mig. Nöjd! :)

Efter att Levi fått sova en stund här hemma åkte vi till Ivö Klack och gick på promenad med mamma, lion, mona och jonas. Vi stannade också för en fika såklart. Det var jättemysigt! Vilket underbart höstväder det var :)

När vi kom hem var pappa och Per i full gång med att sälja bilen som rullade iväg till en ny lycklig ägare nu ikväll. Per sörjer och jag tycker med det känns lite konstigt, vi har fäst oss vid vår gula pärla. Men nu är det dags att gå vidare! Vi behöver utrymme och som det ser ut nu så står det mellan en Peugeot 307 eller en VW Passat. Hmm...

Men nu är jag helt j-la slut i rutan. Allting, i stort sett, har strulat för oss hela dagen och jag ska, efter en välförtjänt dusch, slänga mig i bingen hälsa john blund mer än välkommen ikväll. Imorgon är det dags för babysim igen. Undrar om Levi ska skrika och tjura i omklädningsrummet då också? Bisous!


Vinter och dricka

Idag var jag i stan med fina mamma och gulle-lion. Mamma var så generös och bjöd Levi på ett st overall från Kax. Det var den som är utnämnd till mest prisvärd enligt tidningen Vi föräldrar i år and who am i to argue. Jag litar helt på deras omdöme och min egen översyn av overallen så en sån blev det. Samt en halskrage, mössa och vantar från Villervalla, ett par vattentäta höstvantar, och ett par moccasiner för de kalla inomhusdagarna (speciellt på förskolan) i vinter.


Nöjd! Än så länge iaf, nu hoppas vi på att det är bra grejer med bara. Tack så Hemskt mycket, mamma :)

Levi har länge vägrat dricka själv. Men nu i dagarna så har han börjat greppa tag i muggar och flaskor så nu åkte flaskan med handtag fram. Det är ju bra om han dricker själv, det börjar dom ju egentligen göra mkt tidigare men ist lyfte Levi armarna, öppnade händerna och gapade. Så han tvärvägrade, trots att han var riktigt törstig som man är på morgnarna och så. Men men. Ett till framsteg!


Såhär duktig var han nyss när det bjöds på smoothie, han drack hela flaskan själv och trots att det kom med storstäd av både unge och gåstol så är jag glad! :)

Ikväll ska vi till Ida, Todde och Neo på middag och imorgon är det Meandi party hos Diana. Ska bli jättekul! Vilken toppenhelg alltså :) Vi har också en som ska komma och titta på bilen som vi ska sälja och så (vi tittade på den idag med) ska vi titta på en bil här hos den lokala bilhandlaren. Jag hoppas på att vi får en ny och blivit av med den gamla innan veckan är slut! Bisous!


Min älskade lille kille


Han älskar att sitta och titta på tvättmaskinen. Billigt nöje ;)

Han har nu börjat resa sig mot saker! :) Igår reste han sig en gång och idag har han gjort det flera ggr allaredan. Stora killen!

Adele har gjort en låt som heter "Set fire to the rain" och det är längesen jag tyckte en låt var SÅ bra. Fasen vad fin den är:

But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain
And I threw us into the flames
When we fell, something died
'Cause I knew that that was the last time, the last time

Sometimes I wake up by the door
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we're already over
I can't help myself from looking for you

I set fire to the rain
Watched it pour as I touch your face
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain
And I threw us into the flames
When we fell, something died
'Cause I knew that that was the last time, the last time

Har nog lyssnat på den 50ggr i rad nu. Eller ja... nära på.


Mammaträff

Idag hade vi mammaträff hemma hos oss, och minsann! Vi fick plats! Det bjöds på frallor, kaffe och glass med blåbär. Tack för en kul dag allihopa!! :)


Och ett extra tack till Sara och Ellie för den fina mössan Levi fick :)
Bisous!


Besök

Idag har vi haft besök av Christel och Theodor. Jättemysigt har vi haft hela dagen lång. Tack så mkt för en fin dag i trevligt sällskap - som vanligt :)
Bisous!


Han kryper min påg!

Idag har han fått mer kläm på krypandet :) I fredags började han ta sig fram sakta men säkert och idag har det gått undan emellanåt. Så nu vill jag deklarera honom "krypare" :)

Dagen har sett ut såhär:

Rytmikstart! Jättekul :) Synd bara att vi fick vara så snälla att gå redan efter 25min då vi hade tid hos...
BVC! - läkartid så det ville vi inte missa. Dom var imponerade av att han pratar och hur duktig han var på motoriken i händerna. Han är väldigt "pillig" och vänder och vrider och undersöker. Men talet imponerade mest även om dom bara fick höra "titta" och "lampa". ;) Han väger in på 11.920kg och var 77.2cm lång :)

Han är så Häftig nu alltså! Konstigt att han trostar när han lär sig så mkt!
Ex 1: I söndags på middagen så slog Lion till lampan för Levis underhållning men gick sen iväg. Då... "ropar" Levi på honom och när han kommer till honom så pekar han på lampan "slå till den igen "- så tydlig han var!
Ex 2: Idag satt han men trillade baklänges när vi var på lekplatsen. Vi skrattar lite och han med oss, sen säger min syster, och visar med kroppen "Neh, trilla inte baklänges nu, Levi" Då ler han, Lutar sig tillbaka och sätter sig sen upp. Detta repeterar han ett par ggr, och så med världens största leeende. Gud vad man blir stolt över sånt smått! 

Hrm! Efter BVC åkte vi iaf hem till mamma och pappa, dom var inte hemma. Men Micca och Lion var där :) Vi gjorde inte så mkt av dagen men var borta på lekplatsen i nära 1½h så barnen kunde leka av sig :)


(Tack för de sista bilderna Micca :))

Senare dök ju även parenteserna upp och också moster Mona :) Vi stannade till kl 19 då vi åkte hem för att lämna av Levi hemma hos Per innan vi åkte till affären och hämtade ut mitt och mammas paket med kläder från Ellos som jag ska prova NU! :) Bisous!


Gammelfarmor

Idag var vi och hälsade på hos min farmor som nu bor på hem:


Älskade farmor och älskade Levi

Det är så konstigt ibland.. på hennes säng ligger filten som jag bars i när jag döptes. Det var farmor som bar mig i den. Tiden går så fort. Och nu har jag en egen liten. Kunde lika gärna vara imorgon som jag sitter på hemmet med mitt barnbarnsbarn i knäet.  


Krypa!

Idag var vi på lönesamtal (med "vi" menar jag; jag och Levi) på jobbet. Pratade lite om det analkande jobbet, lönen, tankar om förändringarna som skett mm. mm. Levi var trött eftersom han gick upp 1h innan han brukar och detta antagligen bara för att jag valt att gå upp tidigare för att få göra mig iordning i fred. Men neh, serru ;)

Efter samtalet, som gick bra fö., åkte vi hem till mamma som hade semester. Vi var ute på promenix, var på lekplatsen, rensade svamp, beställde kläder från Ellos mm. Det var jättetrevligt :) Och det bästa med hela dagen: Levi kröp!!! Och nu menar jag inte åla som han har kunnat ett litet tag nu utan "krypa krypa" på riktigt. Han kröp omkring i sanden på lekplatsen. Först en gång sen en gång till. Inte ngr långa sträckor, men ändå. Mamma stolt! <3 Och mamma har dåligt samvete: fatta att jag MISSADE att Levi blev 10månader igår? Jag kom på det nu. Värdelöst. Inte för att vi hade firat det men jag hade iaf sagt till honom "Levi, min älskling, du blir 10månader idag. Stor kille nu!" och nu missade jag det! -.- Har han då blivit 10månader på riktigt om han inte ens vet om det? ... ;)

Iaf!


Levi precis innan krypandet ;) Det har varit riktig sommar hos oss idag, härliga väder!


Fick en massa svamp av mamma och pappa som vi förvällde när vi kom hem. Blir hela 3 påsar till såser och annat gott. Smarr! - tusen tack!

Kvällen bjöd på tacos och filmen Tor, den rekommenderas varmt! En kul film med action och lite spänning sådär. I like. Bisous!


Läsa bok
Den måste ha varit spännande för han bläddrade igenom alla sidor och tittade noga. Gullet :)

Idag skulle vi ha träffat Ida och Neo men det orkade dom inte med så jag vet inte vad vi ska hitta på idag. Funderade på att baka men då har jag ju ngt onyttigt här hemma som "måste" ätas upp. Onödigt! Ja, vi får se. Får väl masa oss ut på ett eller annat sätt iaf för vädret är ju fint idag.

Imorgon är det lönesamtal på jobbet och efter det åker vi hem till mamma som har semester nu ett par dagar.
Bisous!


Bilder på envisheten


Envis!

Hur många barn sitter upp och somnar för att dom vägrar lägga sig ner? Ska försöka ta kort på det, det har hänt ett par ggr nu. Unge <3

Idag också!

Vi har simmat idag med :) Och det var jätteroligt :)
Annars har vi inte gjort mkt för när vi kom hem sov Levi i 3h. Vi handlade nere i affären och lagade mat. Det är väl det enda vettiga, och så kommer det nog vara kommande måndagar också. Det tar en hel del krafter att gå på babysim - för både mamma och bebis.

Nu ska vi iaf försöka få Levi att sova sen blir det en slappekväll ahead. Vi är riktigt måndagsslöa i den här familjen!


Bisous!


Hela helgen lång

To state the obvious; jag är kass på att uppdatera.

Då jag bara orkar blogga om igår och idag så får ni nöja er med det:

Igår var det marknad i Markaryd. Kul att jag masade mig iväg till iaf en marknad iår! Älskar marknader ju. Mmmm... marknadsnougat... Levi hade massor att titta på och farmor skämde bort honom med leksaker och ballonger:Han älskar sin nyckelipigeballong som följer med överallt. Ser hysteriskt kul ut när han kör omkring med den i sin gåstol. :P
När vi kom tillbaka från marknaden blev det middag hos Pers föräldrar och sen hem snabbt för att träffa Emma och Tim :) Dom kom hit och hälsade på oss på kvällen då vi beställde mat tillsammans och lördagsslöade i soffan. Sleten var man efter den dagen. Levi passade även på att lära sig sätta sig upp från liggläge! Han kan ju allt snart ;) Det såg så roligt ut, han försökte inte ens. Han bara satte sig upp - "inga konster det här, mamma". :) Stolt till tusen är jag! Och duktig är han på ålandet nu, tar sig fram hyffsat bra faktiskt.
Vi hade en superdupertrevlig lördag iaf, allt som allt - tack alla som gjorde den så bra!

Idag har vi varit hemma och hängt mest hela dagen. Förutom en utflykt till Eko för att fylla på "bra att ha"-saker som typ sköljglans och salt till diskmaskinen mm. mm. När vi kom hem fick vi besök av Andreas och Nettan som kom över på en kopp kaffe.Och så har Per fått barnsäkra skåpet i köket som är mest Levi-utsatt. Detta förhindrar ju dock inte honom från att klämma fingrarna!? Hur dumt är inte det? Kan inte ngn vara så snäll och uppfinna en barnsäkerhetsgrej som även hindrar dom från denna smärtsamma läxa? Hm.. vad har mer hänt? Tvättmaraton (2 maskiner räknas kanske inte som "maraton" men om jag låtsas att jag slängt i en 4st som jag egentligen hade behövt...räknas det då?), städat lite och förberett lite inför morgondagens babysim. Det gick fö. jättebra i måndags! Det vill ni kanske få en bild på? Ok, här kommer lite blandat från i veckan:


Simsimm! (tack syster som följde med och tog bilder :))


Busar med pappi


"Nu när jag kan åla kan jag nå saker jag Alltid velat pilla på innan! Typ... pappas xbox, PET!"

Im outta here! Bisous!


Så trött..

Ja det är just vad jag är. SÅ trött! Det händer så mkt hela tiden och jag orkar med dagarna men på kvällarna är jag helt slut. Levi har dessutom problem att somna numer, han vaknar till varje gång hans kropp ska till att somna och så får man börja om hela processen igen. Lite trist. Men får hoppas det bara är en fas. Annars är han ju alldeles underbar min unge :) Han håller på att lära sig åla! Han tar sig ett par meter framåt nu och det bara på två dagar. Mamma är stolt!Vad har mer hänt? Christel med familj var här på besök igår. Vi grillade, kollade på film (världens sämsta film "Faster") käkade äppelpaj, krängde chips och emellan allt ätande så försökte vi prata lite också men det är inte så lätt med mat i munnen ;)
Har också hållt ett klädparty, det var i torsdags. Vi har träffat Mican och Lion. Hängt med Ida och Neo. I fredags fyllde Pers mamma år så vi var där på 50års kalas. Idag har vi varit hos mamma och pappa och grillat. Jättemysigt med sommarvärme och riktigt fint väder! Per jobbade tyvärr hela dagen. Det var synd. :/Jag har dålig koll på vad som hänt faktiskt. Men mkt har det varit och jag har inte tagit mig tid att sätta mig ner här och blogga vilket är lite synd.

Imorgon är iaf vår första runda på babysimmet. Skulle varit i måndags egentligen men då var vi fortf. förkylda och heldassiga så det gick inte för sig. Imorgon ska vi simmar järnet! Och Mican ska följa med och ta kort på oss alla. Jättemysigt! :) På kvällen blir det kalas för kusin Jonathan som fyllt hela 16 bast. Det var Längesen man var 16! Bisous!


RSS 2.0