Skola och date

Igår var jag i skolan och tentade av de sista två kurserna - jag satte MVG. Effin A säger jag bara! Så glad jag blev :) Skickade in en uppgift till ikväll där jag skulle komplettera så jag skulle får MVG på en av de andra kurserna jag läst också men vi får vänta och se om skolan tycker det räcker eller inte. Så vet ni, jag är barnskötare nu. Jag har en titel - för första gången i mitt liv kan jag svara på frågan med säkerhet när folk säger: "Vad jobbar du med då?" -"Jag är barnskötare" ska jag säga :)

Idag date-ades det med Anouk och Anna - lika trevligt som alltid. Anouk hade lagat smarrig chili con carne (ja, det slank ner en och annan böna också, bönan ;)) med vitlöksbröd till samt chokladmousse med kaffesmak till efterätt. Och fint upplagt i glas med en klick grädde och jordgubb. Smarrigt! :) Vi satt nere i parken och njöt av det fina vädret också. Fick ett blad i örat bara som kittlade ngt kopiöst och... jag tror minsann det kittlar lite fortfarande. -.-

Jag kläckte ur mig ngt idag i stil med att "missbruk är ett aktivt val". Jag har tänkt på det i efterhand och jag har kommit fram till... ingenting. Jag vet inte vad jag ska tro. Men jag hoppas. Vi har en missbrukare i familjen - och han... jag känner ingenting för honom. Skulle han gå bort hade jag fortsatt äta tårta eller vad jag nu än höll på med. Han har misshandlat andra familjemedlemmar och är nog det största rötägg jag "känner". Jag ska inte sitta och säga att det är ett aktivt val - inte i alla fall - men samtidigt vill jag ha tro till människan att dom val vi gör faktiskt är aktiva. Han har valt att missbruka - med andra ord, han har valt att ta doser med det ena än det andra och sen skölja ner det med alkohol. Han har valt att lägga hand på nära och kära, låna en massa pengar som dom sen inte sett röken av, utnyttja deras tro till honom bara för att svika dom, gång på gång på gång. 
     Varje dag väljer jag att missbruka ngt som är mindre farligt - socker. I mängder på sistonde. Och ni som röker - ni väljer den kicken. Ni som snusar, sitter i samma sits. Men detta är självklart inte i närheten av hur allvarligt det är att ta droger och missbruka alkohol. Det är först när vi själva bestämmer oss för att sluta som vi kan bli av med vårt beroende.
     Det finns maskrosbarn som växer upp i misär, växer upp och blir underbara människor trots en hemskt barndom. Det är dessa barn, dessa vuxna, som stärker mitt hopp om att vi själva kan välja. Vi kan om vi vill. Vi har ett val.
Att ni, om ni, inte delar dessa åsikter är ert val. Det finns ingen vetenskap som kan peka på varkens det ena eller det andra.

Anyway. Jag måste sova. Bisous!


Mammasdag

Då har man varit med om en morsdag som mamma :) Vad hände?
Jag fick en morsdagstriss (4lotter) - jag vann 25kr - och två av mina favoriter från marabou sensation som jag fick av Per och Levi. Tack pojkar! :) Sen stack vi på brunch hemma hos mina föräldar. Fy tusan! Vilken smarrig brunch!!!


Har försökt få plats med allt på tallriken: stekt lök, äggröra, bacon, prinskorv, köttbullar, baguette, melon/jordgubbssallad och american pancakes med blåbär och florsocker. Till det; kaffe (ja jag dricker kaffe nu) och en smoothie. Åh gud, jag dregglar bara jag tänker på det <3








En bakismorsa ;)

Fick fö. en lott av mamma och pappa med där jag vann ytterligare 25kr. Jag drömde att jag skulle vinna på lotto idag så jag skulle kanske gått inom affären innan jag kom hem och bytt in dom mot nya lotter... oh well!

Efter det stack vi till Pers föräldrar där vi grillade och fikade (så ja, hela dagen har cirkulerat runt mat):










Ida bakade denna goda tårta till oss :)

Tack alla för en fin dag! :)
Vad hände alla er mammor där ute idag?

Imorgon ska jag till skolan och tenta av de sista två kurserna. Jag är fett trött på skolan just nu och vill bara njuta av mammaledigheten utan skola hängandes över mig. Håll tummsen! Syster är så gullig och tar hand om Levi när jag ska tenta imon. Tack så himla mye <3
Men nu ska jag väcka Per som troligen somnat med Levi... Bisous!


Stan halva dan

Yes, stan blev det, men vi shoppade inte loss direkt. Fast lite fick vi med oss hem och det var ju till Levi, såklart! Han fick fina byxor av mamma från Lindex och strumpor från Mix där vi också köpte ett par badbrallor på rea.


Tack för kläderna, mormor! /Levi

Vi körde också inom babyproffsen och köpte en vällingdoserare. Så trött på morgonen nu när man inte ammar längre och ska upp och blanda mat så varför jag inte köpt detta tidigare kan man ju fråga sig. Och så blev det en nappflaska med handtag. Han vill inte hålla själv för han mysar och lägger händerna på ögonen men vi ska se om han inte kan tänka sig hålla den om han har handtag.

Efter stan åkte vi hem till mina föräldrar på fika ett par timmar innan vi åkte och handlade. Sen dess har det varit en lugn kväll hemma, eller ja, förutom för Levi då som varit helt speedad och verkat jätteglad över att vara hemma igen efter att ha varit borta nästan hela dagen. :)

Igår såg vi förresten filmen Trassel som jag verkligen kan rekommendera! Gud vad söt den är - och rolig! :) Nu tänkte vi titta på Tron Legacy - om allt går enligt planerna. Ha en fin lördag och glömm inte alla mammor därute imorgon. Det är iaf min första morsdag som mamma :)


En mycket mogen sådan...

Bisous!


Mycket Levi

Ja, denna veckan har det varit mycket Levi. Jag är helt slut i huvudet! Bara för att jag skrötit om hur duktig han är, min lilla solstråle, så tänkte han att det är slut på det. Idag har han varit extra rolig, han ligger och sover nu iaf. Han har faktiskt sovit mkt, även om han blir helt galen när det är dags att sova, så sover han iaf gott. Skönt det.

Jaha, weekly update av de dagar jag missat blogga om:

Tisdag:
Slut i rutan efter Ullaredsshoppingen i måndags så det blev en lugn dag hemma. Men det var BVC där Levi vägde in på 10.150 och det fördelat på strax över 71cm. Haha min mulle-gulle-babby! <3 Läkaren yttrade: "Det var en välmående kille. Han är inte undernärd iaf!" Sjysst, doc!
Efter det handlade vi på Maxi där Levi satt själv i kundvagnen för första gången! Duktig påg :) Han klarade av att sitta bra men jag vågade inte släppa honom med blicken, gjorde jag det så höll jag honom i armen. Man vet aldrig. Om ngt fångar hans uppmärksamhet så -vips- försvinner han kanske ner i vagnen.


I tisdags tittade han också lite på Pingu, fick den dvdn när jag gick med i "Vi föräldrar" och han tyckte faktiskt att det var rätt kul. Iaf i en... 5min, inte helt illa bara det.

Onsdag:
Per fyllde år! Grattis igen älskling! <3 På dagen var vi inne hos Elina på fika (matbullar och sen fruksallad, hälsosamt minsann!), Sara och Lina var också där med sina bebisar. Supertrevligt som vanligt. När vi kom hem förberedde vi maten, Per fick sina presenter och Panda och Nettan kom på middag. Det blev panerad kyckling, hasselbackspotatis och bea. Djävulskt gott! Till efterätt blev det efter Pers önskemål: Kladdkaka med grädde. Vi såg en film också: Death at a funeral vilken var hysteriskt kul! Rekomenderas om ni är sugna att se en komedi.


Elina, Moa och Sara


Lina och Stella


Bebisbus!


Tog bara två kort på Panda och Nettan, detta ser dom trötta ut på men det andra var suddigt så.. detta kortet fick det minsann bli.


Per födelsekladdkaka


Födelsedagsgrisen

Idag:
Idag har vi varit ute och gått med Elina och Moa. Vi gick inom barnklädesaffären på vägen hem där vi fick tipsa ägaren om vad som lockar när det kommer till nätbutiker, inte för att jag vet om det vi sa hjälpte men anyway. Köpte också med lite middag hem från älskade Coop. Det blir potatissallad med timjan och citron och så kotlett och sallad till det till middag idag innan vi sticker och hälsar på Johan, Jossan och deras små pågar ikväll.
Nu ska jag slappa innan Levi vaknar vilket lär bli... i ungefär 2min om jag känner om honom rätt. Bisous!


Ulla to the red

Idag har mamma gjort Ullared och roligt har det varit. Kom undan med en Massa saker och klarade mig med 2000kr. Såklart, jag tänkte inte bara en gång över det jag köpte och jag är nöjd, annars hade jag kunnat slänga ner hur mkt som helst i kundvagnen.


Levi kollar in lite av sina nya leksaker, dom fick godkänt :)

Men trött är jag och jag orkar minsann inte blogga mer idag heller för nu ska jag mysa med Per. Bisous!


Kalasat

Idag har vi haft kalas för Per som egentligen inte fyller år förrens i veckan som kommer men vi passade på att kalasa idag. Panda och Nettan har också varit på besök här och begav sig hem för ung. en halvtimme sen. Men jag orkar inte skriva en massa för jag är trött och ska packa ihop lite/välja kläder osv inför Ullaredsresan imon. Så här kommer bilder ist.



















Bisous!





L

Idag när Levi och Per kom hem visade dom upp presenter som Levi fått av sin farmor:


Fina Lundmyr skor i skinn och snygga kepan! Står L:et för Lundmyr, Love eller Levi kan tänkas?


Ja, varför man tar en bild med tvätten hängandes i bakgrunden kan man ju undra... Men gullig är ungen iaf! :)

Han impade också starkt på mamma genom att rulla inte 1, inte 2, inte 3 men 5 ggr sen han kom hem! Fan vad duktig han är på det helt plötsligt :) Han har inte rullat sen förra helgen och nu rullas det hej vilt haha.
Och så har vi badat igen, skönt och massor med kul tyckte lillplutten.



Dags att börja duka inför kalaset imon. Bisous!



Karl och bebisfri

Idag har jag varit karl och bebisfri. Iaf sen kl 9. Känns udda att bara precis kunna göra vad som faller en in. Jag hade lite fasta saker att göra såklart; handla, städa lite, fixa duk till borden imon (vi ska ha kalas för Per), hämta tårtan mm. Men jag kunde göra det i min egen takt; stanna och prata lite med Ida, likaså med mamma, köra hem mican och ha nöjet av hennes sällskap när vi handlade. :) Men ni ska veta att jag saknar mina män! Fast dom kommer hem om 1½h ungefär så jag får väl passa på att njuta av lugnet ;)


Bisous!


Plugg hela dagen lång

Jupp, så rolig har jag varit idag. Har pluggat med Veronika från 8.30-14.30 så det har inte hänt mkt mer i vårt liv. Levi har varit så duktig så duktig och det är sista dagen mamma ska vara så himla tråkig på länge! Vi hann nämligen igenom de teman som jag ska göra så nästa helg ska jag plugga på lite extra inför tentan den 30e och förhoppningsvis kommer jag därifrån som färdig barnskötare. Håll tummsen för mig! Sommar och höst som mammaledig ska jag njuta av fullt då jag slipper ha skolan att tänka på.

Vi har varit ute och fått lite friskluft idag då vi gick ner till affären och köpte tvättservetter till Levis lilla stjärt. :) Det var ju själva anledningen till att vi gick och handlade igår egentligen. Typiskt att man glömmer det man ger sig ut för att handla.
Kvällen bjöd på smarrig middag och ett skönt lugn. Vi hade en riktigt mysig stund i Levis rum där han låg och nakenfisade, jag hängde tvätt och så spelade vi cdn vi fick från Libero. Den ni vet "träna er babys hjärna" - Christel spelade den när vi var där och hälsade på häromdagen. Superfin är den! Jag som dissade den utan att ens lyssna, tar tillbaka det. Levi älskar den, han som annars inte brukar ligga tyst - han tjabbar hela tiden och upplyser en om att han inte är helt nöjd men nu var han helt tyst och bara lyssnade och chillade. Den lär spelas flitigt framöver.

Men nu sover min lilla solstråle, jag och Per ska forsätta i lugnets tecken och hålla tvn sällis hela kvällen lång. Ha en riktigt mysig fredag! Bisous!


Lunchat med Moster Mican

Blev avbokat med fina Anouk och Anna idag då Knodd var sjuk. Ist begav vi oss in till stan för att köpa present till lille Ville, smink (det var nog 5mån sen jag köpte nytt puder och ny mascara så det var på tiden) till mig och luncha med Mican. Det blev fantasi där vi köpte oss varsin Gelato glass till efterätt. Det är så jäkla gott. Man kan köpa hem 1L nu för 85:- såg jag. Ska nog ta och beställa hem kokosgelato. Det är dyrt men värt det. :)

Eftermiddagen har varit lugn här hemma. Har rensat ur lite ur garderoben och försökt få undan lite tvätt och så. På måndag ska jag till Ullared och shoppa på GeKås så jag var tvungen att få undan lite kläder som jag ändå inte använder. Som om jag kommer hitta kläder till mig själv? pft.. Jag tror den här lilla älsklingen kommer få det mesta i kundvagnen: 







Bisous!


Brag

Idag har varit en bra dag, en ... brag helt enkelt (fyndigt så ni storknar, im sure).

Vi började med babyrytmik, det var ju tyvärr sista för denna terminen men trevligt var det och en lugn fika blev det efteråt då nära på alla ungarna somnade. Vi satt där till hon var lite i 11 då vi körde hem, jag, grannen och Sara matade babbysarna och gick sen på promenad. Det blev en kort en runt i byn och så inom affären på vägen hem.
Efter det stack vi upp till Elina och tjabbade lite mer skit :) Vid 15 begav vi oss hem till oss och började på mat och röjde lite inför kvällen då Åsa från jobbet kom på besök. Jättetrevligt var det :) Har inte pratat med henne ordentligt på flera månader. Stort tack dessutom till alla på jobbet för kläderna till vår lilla solstråle! Han har verkligen varit en solstråle, han är så glad och lurig hela tiden. Ville inte alls sova nu när Åsa var på besök men strax innan hon skulle till att gå började det gnuggas dom blå och han somnade rätt snabbt sen när vi gick och la oss. Fina fina unge!

Men nu är jag helt slut så det är dags att slänga fötterna på bordet, beslagta fjärren och inta soffläge! Bisous!


Skypat med faster

Dagen gick Levi till mötes i sina nya byxor från Geggamojja:



Vi har promenerat i regnet med Christel och Theodor i över 1h och blev ordentligt blöta! Det duggade inte lite nätt direkt... Efter det blev det fika och vi fick trevligt sällskap hela dagen:


Pojkarna gymmar

Grattis till Theodor som dessutom fått sina första tänder! :)


Stora killen


Mammas gullunge

Nu ikväll har det badats. Badstolen var en riktig höjdare! Den har stått på hyllan ett tag nu då han inte kunde sitta utan stöd men det kan han ju nu (utan badstol kan han inte sitta i badkaret) och han tyckte det var jätteroligt :D Slangen till duschen var dock mycket roligare än leksakerna i badet.



Strax innan sängen kallade hann vi också med att skypa med Faster Erika:


Hej Faster!



Nu sover den minsta grabben och jag sitter och slöar i soffan med den största. Har nyss gjort en satts chokladbollar som bara längtar efter att landa in my tummy, yummy! Fast inte alla såklart, ska spara lite till imorgon då arbetskamrat Åsa kommer på besök. Kul! :) Bisous!


Fyndat

Idag har vi varit med Christel och busTheo - trotsat regn och rusk och gått en timmes promenad som vi sen kompenserade med rabarberpaj. Såhär nu när vi tänkte att vi kanske blivit lite tjocka. Men vi tröstade oss med att rabarberna var närodlade och att det var bara lite socker i pajen >.>

Vid strax efter 17 åkte vi upp till mamma och besökte grannen där vi fyndade finfina kläder: en heldress från geggamojja, en svart "älskling" body från lundmyr samt en tshirtbody från pippi som Levi fick av Ismet. Tack snälla! :) Efter det begav vi oss direkt hemåt då Levi var trött som en sengångare och pappa Per hade saknat honom. Nu är det slappekväll som gäller för föräldrarna! Hoppas ni har en fin måndag!


Bisous!


Levi 6 månader

Känns som att tiden sprungit förbi och vinkat av den här tiden. Herregud vad fort det gått. Grattis lilla älskling på din dag <3



Igår så tänkte han nog: "Eftersom jag blir 6månader nu så är det väl dags att jag lär mig något nytt" Och vips så kunde han rulla från rygg till mage, ta sig framåt i gåstolen och göra smackljud. Inte illa för en dag vill jag påstå.

Igår var vi hemma hos mina föräldrar hela dagen då Per var hemma hos sina och jobbade i skogen. Vi var ute och gick, grillade, slappade, fikade med grannen, fick snabbesök av Malin med barnen och kollade på Eurovision. Saade var superduktig och där var faktiskt rätt så ngr bra bidrag.

Idag blir till att röja undan lite här hemma, kanske hjälpa min farfar att slänga möbler som står till ingen nytta samt hämta bilen som står kvar hos mamma och pappa. Off we go! Bisous!


Plugg med Veronica

Ja, idag hårdpluggades det mellan 9-13.30. Fy fasen vad duktiga vi var jag och Veronica! :) Gick igenom 1½ tema vilket inte är illa.

När hon gått och Levi fått middag var vi ute och promenerade en sväng ner till affären där vi köpte fredagsmys och middag. Det blir biff, couscous, vitlöksfraiche och färska veggies. Smarr! Hade en jäkla tur! Hann precis packa upp varorna när vi kommit hem innan det börjar ösregna.


Bild snodd från christel - en mkt finare dag på promenad med bebbahrna

Nu ska jag mysa med Levi som ligger och sover i min famn. Trevlig kväll! Bisous!


Per och Levis nya lek



"Åååååh nu kommer mamma och tar dig!"


- och Levi asgarvar

WTF?


Tolfte Maj

Idag gick vi på promenix, jag, christel, elina och babbysarna. Det var... jättevarmt! Blev lite paff då det var mulet och såg så dassigt ut men 1h senare rann svetten. Hott! :P

Elina kom upp på fika efteråt också. Satt och njöt på balkongen. Superskönt var det.


Mosan


"Ehm... får hela jag plats på bilden?"


Bästa grannen :)

Tack för idag görls!
Bisous!


Tävla lite vettja


http://anouk.blogg.se/2011/may/tavla-om-anouks-goodiebag.html 
Var med om ni törs! :) Massa kul saker för de små att vinna.

Idag var det babyrytmik och trevligt som tusan som vanligt. :) Men fikan blev kort, alla bebisarna surade kändes det som och Christel och Theodor kom inte alls överens så vi begav oss redan efter... 20min kanske? Upp till mina föräldrar för att hämta upp papper som hon skrivit ut till mig till skolan, släppa ut hundarna för lunch-kiss. Sen vidare in till stan så Christel kunde hämta ut (ja, för det är klart att Theodor somnade så fort vi satt oss i bilen :)) sitt paket från Libero på Lindex. Vidare ut till Babyproffsen där jag inte shoppade ngt i slutänden men det gjorde Christel, tanka och sen vidare hem till henne för oplanerad lunch och fika.

När jag sen kom hem vilade vi oss lite och städade undan det värsta samt påbörjade maten för fina Therese skulle komma på besök. Hon har precis åkt hem, sist vi sågs var i augusti förra året och då var Levi bara en liten groda i magen. Sjukt vad tiden går fort! Men vi sa att vi skulle ses oftare nu, hoppas vi gör det för hon är en trevlig prick den där Therese. :)
Herregud vad det har åskat ikväll! Så himla mysigt sånt väder. Synd bara att det ska vara kallare nu, jag hade kunnat ha såhär fint väder som vi haft fram till... ja...22e december? ;)

Levi kunde inte komma till ro som han brukar ikväll. Han kräkte upp all ersättning han fick - nästan (han hade fått en banan 2h innan, skulle kunna bero på att han hade lite för mycket mat i magen. Och ändå äter han så det står härliga till. My misstake! Stackars gullunge </3) . Och fick sitta uppe och mysa med oss till närmare 21.00 men när han somna så började ju det härliga vädret dundra så han har sovit lite oroligt. Ska gå in och göra honom sällskap nu tänkte jag iaf. Hoppas ni haft en fin kväll alla! Bisous!


All day long

Spenderade en stor del av dagen hos Christel tillsammans med grannen och bebisarna. Jätteskönt var det att lapa sol och busa med ungarna.













Tack för idag allihopa! :)
Imorgon är det dags för babyrytmik. Bisous!


Här sitter jag...

Här sitter min lille man och tränar på att sitta innan vi går till Christel och Theodor och njuter av det fina vädret idag.


Amningskudden är perfekt att lägga runt så han trillar mjukt om han dimper (vilket händer allt som oftast) men då är ju mamma där att fånga upp honom också såklart :)



Får ta och packa ihop oss nu. Vi ses i solen! Bisous!


Härlig dag

Min karlakarl drabbades hårt av allergier idag och stannade hemma. Så jag och Levi har haft sällis hela dagen lång. Mys :) Började med att gå en promenix med Christel och Theodor, ca 1½ tog det minsann.

Har också försökt ta tag i Levis matrutiner idag. Har börjat skriva ett matschema över hur han äter. Det är så olika varje dag så nu vill jag ha lite ordning på det och förhoppningsvis har vi en bra rutin i slutet av veckan. I hope! Det gick ju inte så bra nu på slutet här idag bara för det, han fick en liten slurk ersättning nu när han somnade dock så han iaf skulle ha något i magen. Typiskt bara för att jag ska ta tag i hans rutiner! Brukar alltid funka annars... oh well!

Fick fö. ett paket med smakisar och rabatter från Nestlé häromdagen:


Och så fick man en bra liten bok med info om mat till barn i de olika åldrarna och allt som hör till; tänder, fläckar på kläderna mm. Jättebra läsning tyckte jag. Ni är väl
medlemmar?


Leker med muggen för att lära sig hålla och dricka själv. Den här muggen från mykiddoo är inte optimal för det må jag säga.. den är för hög i pipen och gör att han måste hålla muggen högt för att få i sig drickat. Får investera i någon annan. Tips på bra pipmugg med handtag någon?


Och så tränar vi på att äta själva, majskrokar slinker ner. Första tuggorna går bra men sen när det inte finns mer att bita på utan resten är i handen så blir det svårare.


När vi satt och åt så fick han också pyttebitar av tomat att pilla med. Han tyckte mest det var roligt att försöka fånga dom på brickan, smaken verkade vara sådär.

Imorgon sticker jag och grannen till Christel för fika och häng. Måste köra dit trots att det är pinsamt nära då dom ska komma och hämta vår tv imorgon (som inte är en nordisk modell och därför inte funkar riktigt som den ska i norden tydligen men ändå säljer Dustin dom här (!?)) och jag måste ta mig hem fort när dom väl ringer. Ikväll är det en unge i minuten! Dont forget it. Bisous!


Du är värd det

Tror jag framstår som lite gnällig ibland när det kommer till Levi och hur jobbigt det är att ha smått. Det är jobbigt att ha bebis och att vara förälder. Du avstår så mycket av dig själv för någon annan och det är omöjligt att veta hur mycket jobb det är innan man själv är i den sitsen att man är förälder. Man kastas in i det.

Men det är värt det. Det ska gudarna veta.
Det är värt det när han ler.
Det är värt det när han skrattar.
Det är värt det när han gör alla roliga miner och ljud han gör. 
Det är värt det när jag ser att han litar på mig fullt ut.
Det är värt det för varje framsteg han gör.
Det är värt det när man ser hur mycket kärlek som finns att ge och få.
Det är värt det för allt mys och kel man får.
Det är värt det för att livet får så mycket mer mening.

Och han är ju så perfekt! Hans perfekta små fingrar, tår och lår. Hans moshi-mage och hans perfekta pussvänliga lilla näsa. Hans underbart fina ögon och härligt udda skratt. Jag älskar min fina lilla unge - topp till tå. Så det é så!
Bisous!


Blonde


I bring it blonde

Idag drar vi till Svedala och Anna. Bisous!


@ frissan

Idag har jag varit hos frissan och blivit blond. Hallelujah! Det tog bara 6månader. Döööh. Har världens bästa frisör (om ni vill ha tips på en bra frissa så hör av er). Hon är så nogrann och så himla duktig på färger och på att klippa. Idag klippte hon, gjorde slingor, tonade och färgade ögonbrynen på mig. Efter 5h kom jag ut som en ny person - lyxigt.
Jag hade tänkt ta kort men Levi lyckades kräka ner håret på mig (just typiskt då jag inte fått kräk i håret innan) direkt när vi kom hem. 

Oh well. Tack för barnpassningen och det trevliga sällskapet idag, familjen :) Bisous! 


Det här lär BVC gilla


Haha världens bästa min när han fick sitt första smak av piggelin! :P (yes, jag rimmar) Men han älskade det och ville ha mer och mer.

Jag vet inte om jag vill räkna piggelinen till smakis direkt.. men en ny smakis för idag var: Jordgubb.
Bisous!


Levi goes Lipfish II


Mammas modellbebis <3

Grönt dagen till ära då grönt är skönt och vårigt!
Har varit och tömt Willys nu (iaf känns det så i plånkan). Eftermiddagen går i lugnets tecken, ska röja lite här då jag får möjlighet till det och ikväll kommer Felipe med fru Helen. Kul! Ska slänga ihop en pizza och bjuda på tänkte jag. Orka mer en fredag - trots att man inte jobbar. :) Bisous!


En torsdag

Mötte upp med grannen imorse för en promenix - varmt och skönt väder var det. :) Har haft tur med vädret på våra promenader må jag säga. Vi träffade också på Jossan, Johan, Werner och deras nya lilla tillskott Ville - så himla söt och puttenuttigt liten. En riktig fining.
Vi handlade på vägen hem och bjöd sen in på glass - Sias "knäck bräck" - den är så jäkla god! Moa och Levi passade på att mysa lite:


Gullungar!

Moa provade på blåbärspuré för första gången, det gick verkligen hem! :P Mican och hennes fruga kom också inom på ett litet besök. Levi fick bejaka sin inre elektroniknörd och iPhone-a:



Han är verkligen galen i prylar; telefoner, kameror, data mm. Såhär såg det ut imorse när han dök datan och började fingra hej vilt:


Sötis facebook-ar

När allt finbesök gått fick Levi ett (välbehövt) bad och sen börjde jag på middagen. Svärmor kom på besök och det bjöds på det här goda receptet som jag verkligen kan rekommendera. Enkelt att laga och supergott! Levi fick sova en extra tupplur så han orkade vara vaken nu när farmor kom på besök. Det är inte varje dag det händer. Det är ju en bit att köra oss emellan. Jättetrevligt var det iaf och Levi var på jättebra humör - när han väl blivit kompis med farmor :P Han är lite blyg den där ungen. Nu har karlarna gått och lagt sig, Levi för att sova och Per för att somna honom men jag tror han också har somnat faktiskt. Får väl ge honom en stund till :) Bisous!




Två ny-isar

Idag började babyrytmiken igen, äntligen! Har saknat rytmandet och den mysiga fikan efteråt. Härligt :) Alla i gruppen är så trevliga - synd att det bara är 2 ggr kvar.
När vi rytmat färdigt åkte jag vidare in till stan för att hämta Mican (efter att ha lämnat av grannen och fin-moa här), det var inte planerat och tanken var att jag skulle hem innan jag åkte igen men det han vi inte med. Vi hämtade sen upp Lion och stack upp till mina föräldrar och hängde ett par timmar. Där fick Levi smaka på sitt första kött! En stor bit grillad flinta... neh. Men däremot blev det biffstroganoff och det var mummah tyckte en liten bebis :)


Det pusslades också, detta sysslesatte han sig med en bra stund :)

När vi kom hem provade vi även på hans Nibbler som jag pregat ner en bit äpple i men han blev bara arg på den och det funkade inte alls. Får väl vänta ett par veckor till.


Öööh... vad ska jag med den till?


Mycket roligare!

Vi öppnade också och kollade vad vi fick för kul presenter i paketet som Libero bjussat på. Det här fick vi:


1cd som ska "träna din babys hjärna" (?), ett packet tvättservetter, ett litet paket med up&go blöjor, en liten påse med swimpants, en bok om barnets utveckling, rabatt på Lindex, ett par håsor från liberoklubben, en lotion, en babywash och bindor. Tack Libero!
Bisous!


Nyckelpiga

Har varit i stan med syster både igår och idag. Gjort lite ärenden, inget mer spännande än så. Men jag måste berätta om mitt telefonbatteri! Jag har en Huawei telefon, ja... eller hur det nu stavas - eftersom jag inte användt telefonen på länge. Jag har lämnat in den, och fick den tillbaka igår, då sa dom att batteriet var kasst (använd 4mån, tjo ko). Så jag gick till Kjell och Co men dom hade inte batteri till den, det hade dom heller inte på the Phonehouse. Men det är här det blir roligt :P När jag kom in på the phonehouse och och frågade efter batteriet så löd konversationen:

Malin: Har ni batteri till en Huawei?
PK (phonehousekillen): Nej
M: Vet du var jag kan hitta det då?
PK: Ja, online...
M: Ok... Ngn speciell sida?
PK: Jag får inte säga det.
M: O....k...?
PK: Ja... nej..
M: Varför det då?
PK: Nej dom är inte helt lagliga dom sidorna. Du får googla "batteri"

Haha, det kändes som att jag gick in för att köpa knark eller ngt. Jag och Mican tyckte det var hysteriskt roligt. Anyway!

Igår kväll kom jobbet, gamla jobbet dvs. Jättetrevligt var det! :) Bjöd på pastasallad och cupcakes och Levi fick fina kläder i present. Fick dock åka in och byta dom till en storlek större idag. En snygg kepa fick han, en matchande emilskjorta och ett par sockar.

Efter det i stan idag följde mican med hem på resterande pastasallad och hjälp med bloggen. Hon visade hur man byter header - men... ja, vi får väl se hur det blir. Jag känner mig oinspirerad inför designen här.
Såhär snygg är iaf min lille man i sin nya kepa. Här leker han med en nyckelpiga vi köpte på Åhlens (där fö. kläderna kom ifrån)



Nu ska jag slöa lite, trött är jag... Levi har surat hela eftermiddagen. Kul! Bisous!


Theo-döparen

Nu är han också med i församlingen, lille Theodor :) Och super duktig var han i kyrkan. Levi med, fina unge. Han trivdes bra där, kanske han vill bli prälle när han blir stor? Fokuserad som bara den på pappert över dopet och på psalmboken.


Så satt han och drog med naglarna på pappert så mamma fick gåshud -brr-


Theodor hade sällskap av att bli döpt av en William (som pinsamt nog också fick heta Theodor, prästen sa fel)




Kakbuffé som hette duga bjöds det på, tror minsann det var 7 sorter, va? Det fanns iaf massor kvar så jag erbjöd mig att hjälpa till å äta upp dom på kommande fikor sen ;)


Theo ville bara äta på sin gummitandborste


Snyggingen bar finbyxor med matchande väst, tyvärr fick vi ingen bra bild på det. Får flörta mig till christels bilder också ;) Men den ska användas fler ggr. Fick den av Lion och den är rätt så stor.


Och så var det presentöppning. En massa fina saker fick han - tyvärr så var det ngn som köpt samma som vi. Två små burkar med "min första tand" och "min första lock". Sen fick han en sparbössa av oss med, en bil.

Det var jättetrevligt alltihopa - tack för idag :)

När vi kom hem städade vi, jag stack och handlade och så lagade vi lite mat. Levi var helt slut efter allt som hänt idag så han däckade 19.20.
Tror vi har slutat amma förresten - inatt så nöjde han sig inte med ena sidan så det är på upphällning nu och jag orkar inte hålla mjölkproduktionen uppe när det bara är frukostmålet kvar. Men vi får väl se... oh well! Nu ska jag terra syster tills hon ringer och mig och hålla kväll så det står härliga till! Hoppas ni haft en fin 1a maj! Bisous!


RSS 2.0