Då var det valborg


Och det har varit en sån här dag:

Började med att åka till mamma och pappa för att chilla i trädgården med dom, Mican och Lion. Och nu på kvällningen åkte vi till fina Anna med familj och grillade korv och firade valborg framför brasan. Tack för en fin dag och en fin kväll :)

















Ni får kika in hos Anouk för fler fina bilder :)

Vill också skicka ett stort Grattis till Johan, Jossan och Werner som fått en ny liten Ville som tillskott i familjen. Många grattis från oss!
Bisous!


Prome-handla

Vi började dagen med en fredagspromenix, som blev, än ngt kort då Christel hade skoskav. När vi kom hem hann jag röja undan lite innan Mican och Lion (tragg) kom. Vi lunchade och handlade - och Lion traggade oavbrutet genom allt, haha. Han slängde också ur sig oförglömliga kommentarer som "Du är en sten" och "Är du lös i tanden eller?". Han ville stanna hos oss sen under eftermiddagen men jag kände att jag inte var kvinna nog för det idag. :P

Här kommer bilder á la Levi!


Jag har ätit blueberries mf's!
(Med tanke på det, hur får man bort blåbärsfläckar? -.-)


Gymmat


Och myst med mamma


Så jag blev alldeles glad


Och mamma med :)

Ikväll har det blivit bad för lilla Mr som nu sover så gott i mamma och pappas säng. En god middag till oss - med hemmagjord gräddsås... hu! Det är så gott så man dör lite. Och nu är det tv för jag är helt slut i huvudet. I helgen väntar valborgsfirande hos Anna m familj, Anouk med familj och en massa andra. Kul! På söndag är det dopedags för lilla Theodor, också kul :) Hoppas alla haft en fin fredag! Bisous!


Tråk-dag

Ja, så var det iaf hela förmiddagen. Gick här hemma och lullade och lekte med Levi. Han tyckte dock inte att jag var lika kul och surade en massa trots allt mys, lekar och nakenfistid som han annars uppskattar. Han har dessutom lagt till med ovanan att vara vaken mellan 2-4 på nätterna. Han är inte jättesur men han dra i fötterna, gymmar, pratar och har sig - jo han surar när han tappar nappen. Jag kan inte sova igenom detta, Per verkar inte ha ngt problem med det.

Iaf! Det gjordes stora chokladmaränger (inte många kvar av dom) och så puré till Levi (potatis, morot, palsternacka). Sorterade tvätt, städade toan... ja ni hör ju hur kul jag haft det. Vid 14.30 åkte vi hem till Mican och Lion och fikade. Alltid lika trevligt :) Checkade in hennes balkong som hon fyllt med blommor, gröna fingrar hon fått den där lillasyster.


Lion är världens häftigaste med så tuffa leksaker, gissa om Levi var impad av alla lastbilar och sånt


Det var så häftigt att han fick vila en stund


Lion med marängen i högsta hugg


Hur gott var det?


Syster!

Tack för en trevlig eftermiddag :)

När vi kom hem stod maten på borde och kvällen har varit lugn. Planterade gräslöken jag fick av mamma - det är väl det enda vettiga jag hunnit med för Levi ville inte somna förrens 20.30 (tar kanske lite sovmorgon imon, Christel ;)) men då var han så trött att jag bara precis gick in och la honom i sängen. Skönt det iaf. Nu har jag precis sett V - har ni sett det? Spännande. Och Anna där, hon är så sjukt snygg. 

 
Tycker jag iaf.

Och nu börjar Criminal Minds. Hörs! Bisous!


Soleksem Arne

Jaoooo.. , lider av soleksem så det står härliga till. Kliar, svider, kliar och svider lite till. Så jag är ur form och inte på blogghumör. Men vädret är härligt och det har varit sköna dagar i skuggan. Levi har fått färg i ansiktet han också trots att han inte ens varit i solen. Så idag införskaffade jag solskydd till honom, spf50 blev det och så en 20 till mig.







Hoppas ni alla har haft ngr underbara dagar i solen. Im outta here! Bisous!


HLR

Vi fick sova till 9 faktiskt :) skönt! Visst, inte hela natten igenom men efter ett par matningar och lite tröst så fick vi ligga i sängen och mysa ända fram till kl 9 och det är inte helt fel.

Pluggade gjorde jag också i förmiddags: gick igenom HLR, framstupa sidoläga och hur man släcker olika typer avv bränder. Det är ju hur mycket som helst man ska hålla reda på, hoppas man tänker så logiskt om det skulle hända något. Och så ska man ju göra olika beroende på ålder på den drabbade. Jag tänkte signa upp mig på en HLRkurs via Röda Korset. Någon som vil hänga på?

Sen åkte vi upp till mina föräldrar. Syrran och systersonen var också där. Låg ute och däste hela dagen. Levi har blivit lite solbrän de här två dagarna - trots att han varit i skuggan. Under eftermiddagen dök även Per upp och så grillade vi såklart. Gör ju knappt det annars :)


Mysarna


Lion är så snäll vid Levi


Dåligt kort av ett kort men... lite lik mamma är han väl ändå? :) Här var jag 1½år.

På vägen hem körde vi inom Maxi där det inhandlades lite nya nappar (6mån +) och bra att ha hemma saker. Gjorde egna puréer på morot/potatis häromdagen som blev jättegoda. Tänkte göra detsamma fast med palsternacka också i. Imorgon kanske. Ska se färdigt CSI nu sen slänga mig i bingen. Imorgon tänkte vi träffa Christel och Theodor om allt går enligt planerna. Och så håller vi tummarna för att det fina vädret håller i sig :) Ha en fin kväll! Bisous!


Mysfika

Imorse fick jag mail från Christel - vi var inbjudna på fika - är inte sen till att tacka nej till fika :) Och så skulle Gelica komma, har inte träffat henne sen i julas. Jättetrevligt hade vi :) Tack för de goda sconesen och kakorna och för allt det trevliga sällskapet!











Massa kärlek till er <3

När vi kom hem vilade jag och Levi en stund, Per åkte iväg och fixade em bil och nu ikväll har vi grillat och sett Iron Man II. Levi somnade redan 19.20 - undrar just hur länge vi får sova imon.. :)
Bisous!


Långfredagen

Den började bra och slutade dåligt? Eller, den började bra, blev dålig, blev bättre igen för att sen bli kass? Haha jag ska förklara:

Vi hade en trevlig dag här hemma. Levi hade ju feber men tog det rätt bra så vi kunde promenerad och mysa lite här hemma. Men humöret smög sig sakta på. Eftersom han inte hade så hög feber stack vi hem till föräldrarna där moster Mona med familj, Moster Inger samt mormor också var på middag. Supergott! Men Levi tyckte att det räckte med myset: Han var arg, fick utbrott och hade det allmänt jobbigt. Så han var mest hos mig och fick en dos alvedon. Det är inte så lätt att vara liten när man inte mår bra, det är ju alltid sämre på kvällen. Men efter mkt om och men kom han i säng runt 20.30 och sov gott. Vi hade det trevligt och satt hos mamma och pappa till klockan närmade sig midnatt. När vi då skulle hem kunde Per inte hitta nycklarna till bilen. Vi letade i en timme eller så innan vi fick ta mina föräldrars bil hem. Lite småirriterad då jag varit trött sen kl 22 (hade inte fått mkt sömn natten till igår heller då Levi hade haft feber som var uppe i 39 då). Men hem kom vi.


Innan läggdags på långfredagen


Påsktårtan jag gjorde, med saffran i frostingen och morot i smeten :P

Imorse väckte Levi mig genom att skrika, vilket han inte brukar göra. Ett par ggr i rad, jag trodde först han hade drömt ngt men efter ett par försök med nappen var det bara att slänga fram tutten. Han fick också Lactulose då eftersom han inte fått igång magen på 6dagar (!). Han somnade om men var inte riktigt sig själv nu under dagen heller så jag avbokade med Ida som bjudit in till grillfest även om vi gärna hade kommit. Tror det hade blivit lite väl mkt nytt för Levi nu när han inte riktigt är i form.

Vi åkte iaf upp till mina föräldrar för att hämta bilen och fick också grillade burgare till lunch (gott :)). Kollade också igenom Lions gamla kläder från när han var i Levis storlek (storlek, inte ålder :)) och fyndade 2 ica kassar fulla.


Snodd från systers blogg

När vi kom hem röjde vi lite och nu ligger Per (som är super allergisk mot det fina vårvädret) och Levi (som äntligen bajsat och verkar må lite bättre) och sover i soffan. Jag har slängt in kyckling med pesto och grädde i ugnen. Ett recept som Maria bjöd på häromdagen :) Det bli en lugn kväll för den här lilla familjen efter de senaste dagarnas prövningar och det ska bli rätt skönt ändå. Hoppas att alla på grillfesten har en jättetrevlig kväll och alla ni andra där ute - njut av ledigheten och vädret! Vill också peta lite på Anouks Knodd och hoppas att hon också kryar på sig snart! Så jäkla jobbigt med små sjukisar. Bisous!


Påskskönt väder

Igår kväll innan vi la oss fick Levi en dos alvedon då han fick lite högre feber. Den la sig och han sov natten igenom men hade feber igen när han vaknade och det har hållt i sig hela dagen men det ligger runt 38C och han är inte jättepåverkad av det förutom att han är lite smågnällig. Hoppas att det lägger sig och går över till imorgon om inte tidigare.

Vi tog iaf tillfället i akt idag och promenixade en stor runda runt hela byn i det fina vädret. Galet varmt och vindstilla, inte illa för april månad. Ooooch så passade vi såklart på att gå inom fiket och köpa med oss ngt gott hem ;)











Efter fika och mys bakade jag en påsktårta som jag ska bjuda på ikväll. Vi ska upp till mina föräldrar och delar av släkten dyker också upp på påskmiddag. Men det blir en lugn tillställning. Och min persilja...

 
Bisous!


Namnlappar

Jag fick en liten vila iaf, Per ringde och hade småpanik över allt som skulle handlas och där var massor med folk så jag fick guida honom genom affären :P Och levi sover fortf. så jag tänkte passa på att tipsa om fina namnlappar som jag hittade på Glada Grodan

Jag tycker dom är supersöta. Finns flera alternativ. Dom har att välja på sånna man stryker på eller sånna man klistrar på. Ngt att tänka på när man har barn i/som ska börja i förskolan. Det är så himla svårt att hålla koll på allas kläder och frustrerande som förälder att bli av med kläder så spara på huvudbryet och investera i namnlappar! :)
-och sjääääälvklart kan man sy eller skriva i namn men jag tycker dessa är väldigt praktiska, och snygga också :)


It's done

Jaha, det är gjort. Bara att vänta o se om han får ngn reaktion. Super duktig var han iaf. 9350g och 69cm mysbebis! Moster Mica följde med som stöd. Hon hängde också på hem sen, köpte med oss smarrig thaimat som kalasades här hemma. Nu är hon på väg hem, Per ska handla, och Levi sover i soffan.


Levi busar med Moster! Eller är det tvärtom..?

Beundrar den fina napphållaren som inhandlades på Coop (2st, 60kr)

Nu ska jag lägga mig hos Levi, trött som en gnu. Bisous!


Vaccination

UUUuuuuuuuusch! Nu är det snart dags att åka och ta sprutor i lilla Levi-mans ben. Hemskt är det. Han ligger ovetandes och vilar ute i våra sängar nu. Hoppas att han inte får en massa hemska efter effekter bara.

Pers mamma är lite anti vaccination och jag tror det var hon som ställde frågan om jag tänkte vaccinera honom. Detta var ett tag sen. Och jag tyckte det var en konstig fråga. Men jag läste nu i vi föräldrar om folk som inte vaccinerar sina barn. Och det är ju klart att man inte måste, men om Levi hade fått en av sjukdomarna som dom vaccineras mot och fått bestående men eller värre, så hade jag aldrig kunnat förlåta mig själv. Och ja, det är ändå inte så farligt att han får spruta nu, det blir dessto värre ju äldre han blir.


Älg till frukost?

Neh, nu ska jag packa väskan innan han vaknar här. Hörs sen! Bisous!


I stan

Idag gjorde vi stan tillsammans med grann-Elina och Monster Moa :)


Såhär såg vi ut - ja, jag var tvungen att lägga upp bilden för Levi ser så härligt sammanbiten ut :P

Jättetrevligt var det, som vanligt :) Shoppade lite till dom små - det var väl det vi siktade in oss på. Båda fick fina solhattar, solglasögon och strumpor. Moa slog till på ett par fina skor också. Och så lämnade vi in min mobil, min nya fina mobil som knappt är använd men som inte går att ladda. Dom hävdar att den är fuktskadad, j-la... blir så arg på sånt! Men men, får väl se om man får den tillbaka eller inte, kostar det för mkt så kan dom ta och behålla den. Jag ska ju till Ullared! I jämförelse är telefonen inte särskilt värdefull. Och jusst ja, köpte också häftmassa (för att ha till rullgardinen så det inte kommer in ljus). För Levi vill minsann inte sova om det är ljust i sovrummet. Hur tusan ska det gå till i sommar undrar jag? Lite ljus går bra men det är ju jätteljust ute nu när han ska sova (enligt mig) och då vill han hellre prata och busa och undrar varför jag försöker natta honom. Hur gör ni där ute? Jag vet barn som, upp i åldrarna, inte somnar om det är ljust ute. Så tänker jag absolut inte ha det.


Ute på balkongen och blåser såpbubblor i den nya solkepsen



Nu tänkte vi gå och lägga bebis, sen se färdigt på Harry Potter som vi började se häromdagen. Har sett 1h och 10min. Det är vanhelgande att avbryta på det viset! :P Ha en fin kväll alla! Bisous!


Världens bästa...

...sked! Ja, jag tror jag hittat det faktiskt. När vi var hos Anna i förrförra veckan matade hon sin lillprins med en här skeden från Bambino:


Har provat vanliga skedar från bambino innan, och skedar från Nüby och Esska men dom är hårda i plats och denna är mjuk och den är smalare än de andra skedarna så det blir mindre kladd. Den är dessutom inte så djup så att det ligger en massa mat kvar på skeden. Tack Anna! :)

UPDATE: Jag tänkte först skriva att skeden kommer från ESSKA, men sen googlade jag och såg att den skulle komma från BAMBINO - det är nog så att BAMBINO också gör dessa skedar men dom jag har är iaf från ESSKA köpta på Maxi. FYI :)


Föräldragruppträff och lunch

Idag var det föräldragruppträff på BVC. Vi pratade om sjukdomar och olyckor - det var ju... trevligt. Neh, men viktigt att veta. Vi fick också med oss ett rör som man kan använda och jämföra med ett barns luftstrupe - om ett föremål får plats i röret kan det lätt fastna i halsen på ett barn, så det som får plats i röret ska man alltså hålla ur vägen för de små bebbahrna.
Och dagen till ära bestämde sig ett av barnen att lära sig rulla från mage till rygg. För första gången! Inte illa, grattis Oliwer ;)

Efter BVC åkte vi hem och tankade bebismagen. Det blev smakis på broccoli men jag tror inte Levi tål det särskilt bra. Mamma frågade om det igår, men då var det ju första smakisen, han fick lite gas men idag hade han rätt ont i magen faktiskt. Så ingen mer broccoli på ett tag framöver.
Christel hämtade oss vid 12.40 och sen begav vi oss hem till Maria på lunch :) Fröken Anouk var också där. Tack för en trevlig eftermiddag flickor!


Bild tagen hos Maria i hennes fina unges gym :) Gymmarna här är Levi och Theodor

När vi kom hem blev det middag och sen ett bad för Levi. En helrengöring av bebis :) Och lite nakenfistid vilket alltid är uppskattat. Och så tränade vi på att sitta själv, han är ju bara så himla duktig på det. Stora killen. :) Men han blir trött efter en stund och om han tappar koncentrationen så trillar han så jag skulle inte vilja säga att han kan sitta själv än, men snart.


Taget när han suttit själv en stund, hittade inte kameran -.- Här stöttar han ju med händerna i handduken.

Har precis gjort chokladbullar vilka ska avnjutas till ett glas saft när Levi kommit i säng. Och för er som undrar hur det går med min persilja.. (jag vet att ni sitter som på nålar) :



Bisous!


Hela dagen lång...

...har vi hängt hos Christel och jättetrevligt har det varit :) Och varmt så in i bomben har det varit! Kändes som högsommar.


Theo-bus


Foto posen - med händerna :P


Homiesarna :)


Mammas lilla älskade surbebis


Tack för idag finingar!
Bisous!


Slut på föräldraledigheten

Inte riktigt än :) Men nu är det iaf bestämt att jag börjar jobba den 5e december. Känns plötsligt som att det inte är så länge till! Tiden går ju så otroligt fort! Jag slutade ju jobba helt i slutet av oktober förra året och nu är det maj snart. Galet. Men det känns ändå som en bra månad att börja jobba i. För då är alla utvecklingssamtal och allt viktigt man jobbat med under terminen avslutat, julpysslet är i full gång och julen, mys tiden, närmar sig med stora steg. Och man är dessutom ledig lite extra den månaden pga. de röda dagarna som kommer runt jul och nyår. Så det känns bra så sätt.

Idag är det fint väder så jag och christel ska ut med bebbahrna och gå en runda. Tänkte ta en jätterunda men jag är inte så sugen så det blir väl våra 1-1½h turer och sen lite fika på det skulle jag tro.
Hoppas alla har en fin dag där ute! Bisous!


En dag som denna

Imorse åkte ju Per och Levi iväg så jag hade hela dagen för mig själv. Saknade dom massor men man får en hel del gjort när man är bebis- och karlafri :P

Efter att ha pluggat ca 3h, röjt (lite) här hemma och rensat upp mig själv (ngt sånär) så begav jag mig till mormor och hjälpte henne med hennes data. Sen åkte jag upp till mamma och pappa där vi skulle grillat - ja, det var planen, men det blåste mindre storm efter ett tag och börjde bli kallt så vi gick in ist.











Vid 18 tiden begav jag mig hemåt, mormor, mican och lion fick sjuss. Mican och lion fick följa med och handla först :) Lion hade fullt upp! Haha, helt galet energisk var han. Och så fick han glass också så det var ju ännu bättre i bilen från affären och hem - om man säger så.

Per håller på att somna Levi där inne nu och det låter inte som det går bra.. ska in och rädda honom... strax. Bisous!


Tack Ida :)

Tack för en trevlig kväll igår! :) Det bjöds på drinkar och tilltugg och inte illa: sambo Todde var en barpåfyllare/dj under stor del av kvällen innan han skulle iväg och jobba. Lyx! :P


Mobilen stadigt vid min sida om Per skulle ringa :) 

Fina Gravida Ida

Nere i baren

Och fina Christel är hemma igen från Nice :) Jag tog inte så många kort, ska flörta med Ida så jag får fler. Och så har vi Svedala Anna till höger. Yes, du blir känd som det nu ;)

Tack för igår allihop, hade jättetrevligt!
Har precis pluggat igenom Tema 1 i Kursen Arbetsmiljö och Säkerhet, ska se om jag inte hinner göra ngr uppgifter i Tema 2 med innan jag ska till mormor och hjälpa henne med datan, sen handla, upp till päronen och gärna hinna städa lite här innan kl 19 då Per och Levi ramlar in. Tror ni jag hinner? Nog för att jag är effektiv men... det tror jag inte. -.-

Yeah, it’s plain to see
that baby you’re beautiful
And there's nothing wrong with you
It’s me – I’m a freak
but thanks for lovin’ me
Cause you’re doing it perfectly

Bisous!


Levi 5 månader

Igår blev min babby 5månader gammal. Sjukt vad tiden går fort.
Vi var hemma och tog det lugnt på förmiddagen, gick ut på promenad runt lunch med fina grannen och bebis. Fikade sen nere i bersån samt kikade in i deras lägenhet som är nymålad och fin. :) Vid 16 tiden kom syster och hälsade på en runda innan vi begav oss upp till föräldrarna på grillning. Supergott och trevligt som vanligt :) En av Micas vänner kom och hälsade på också, trevlig prick. -peta micca-


Busbilder på Mica och Levi "Var är Levi?"

"Tittut!"

Idag ska jag iväg till Ida på lite tjejkväll. Ska bli trevligt :) Vi blir inte så många som det var tänkt från början men det ska bli kul ändå. Hoppas ni alla har en trevlig kväll! Bisous!


Kom igen..


.. när du är tuffare än mig!



Febern höll sig borta idag och vi fick en ny tid för vaccin, torsdag nästa vecka. Vi hade en lugn dag hemma, gick och handlade lite, gjorde storkok på köttfärsås och chillade mest. Iaf fram till kl 17. Då åkte vi hem till Mican och Lion och hälsade på. Var ute en stund då Lion lekte med sina homies ute på gatan. Kunde riktigt se hur Levi önskade sig ett par år äldre så han med kunde åka sparkcykel och spela bandy :) Efter det gick vi in och mös en stund, käkade pizzamackor och Levi busade med sin moster :) Strax efter 20 begav vi oss hemåt igen, nu sitter jag och Per och fikar på saft och cookies (älskar cookies med små bitar av vitchoklad.. mmm.) framför Criminal Minds. Vågar mig på att se det nu igen när han inte ska iväg på utejobb, lille gubben ;)

Imorgon var det tänkt att vi skulle Anouk'a :P Men dom målar om så vi kan inte åka dit, hon kan inte åka hit då hennes bil är knas och jag orkar inte masa mig in till stan - det är fredag och jag har inte pengar :P Anywho! Vi ska ta det nästa vecka ist. :) Vem vet vad som händer imon - har pratat med syster yster om lite lösa planer för eftrmiddagen. We will see. Men nu kan jag inte parallellkolla data/tv längre. Im off! Bisous!


Febrig bebbeh

Imorse tyckte jag att Levi var lite ur gängorna. Han gnällde inte och stressade mig som han brukar utan han mer satt och observerade. Jag tog tempen på honom (ja, jag vet att det kanske verkar vara normalt beteende för en bebis men inte för min lille man) men han hade ingen feber så vi gick till rytmiken.
Hade jättetrevligt som vanligt med en mysig fika efteråt :) Elina och Moa åkte med oss men det var lite kämpigt med bältet i vår audi - sorry för det Elina! Men det gick iaf :)
Åh - skulle sjunga intro sången om barnen på rytmiken och jag börjar sjunga högt och tydligt om barnet vi sjöng om i Förra sången, när vi skulle sjunga för Moa, så det blev helt fel. Pinsamt men det är ju mitt mellannamn haha.
Vi begav oss hemåt så vi var hemma lite i 12 eller ngt. Trötta båda två. Levi hade sovit efter rytmiken och sen somnade han när vi kom hem igen, och sov i 3h vilket inte är likt honom så jag kände på honom igen och tyckte att han var varm. Mamma kom precis när han vaknat och efter sin mat tog vi tempen igen, då hade han 37.9. Stackarn var inte riktigt ok. Jag tog tempen nu igen för en liten stund sen och då var han uppe i 38.3 men ger honom inte alvedon än.


Han ligger och sover i sin säng nu i pyjamas, utan strumpor och med en filt. Rummet är vädrat, frisk luft där inne. Hoppas det inte blir för hög feber, jag tänkte ställa klockan och kolla honom med jämna mellanrum. Jag är hel nojjig - han har inte haft feber innan och det är jättesynd om honom! Mammas lilla älskling <3

Levi fick förresten jättefina mjuka jeans av mamma i påskpresent, samt en ljusblå kofta. Så himla fin! :) Tack så mycket! Och tack för fikasällskapet :) Nu ska jag in och kolla bebis igen, gissa hur många gånger jag kommer göra det idag? Bisous!


Stan

Yes, hittade vad jag skulle ha i present till Ida. Samt en klänning jag ska ha på lördag då det blir tjejfest, kul! :) Inköpt på HM:


Och sen byttes boken (det var förresten på Guldfynd, Anouk ;)) mot den här ramen:

Samt en ram formad som en krona där det står "Prinsen". Så j-la söta är dom :) Tack rara, underbara, gravida, gulfyndsbiträde :)

När jag kom hem lagade vi mat, höstgryta. Det blev varkens plugg eller ngt annat vettigt gjort då Plutt hade så ont i magen. Ingen mer katrinplommon på ett tag tror jag minsann. Men bajsade gjordes det så mamma är nöjd. Jag trodde han hade ont i magen av att han var hård i magen men det verkar vara gaser - märkte vi lite senare. Vaddå? Bajs är väl alltid ett kul samtalsämne?

Nu är han iaf i säng, jag ska äta lite glass, goda goda Knäck Bräck från Sia Glass - ÄLSKA! Bisous!


Gröt med katrinplommon

Gröt med katrinplommon är bara så himla gott!


Det var vad som serverades till frukost imorse. Bebbeh är lite hård i magen så jag ville sätta fart på den. I eftermiddag blir det en päron/aprikos blandning. Han får extra mkt vatten och en skvätt olja i ersättningen. Vet inte om man behöver ge mer... ska avvakta och se.

Efter morgonens bravader begav vi oss ut på promenad med grann-elina och bebis-moa :) Jättetrevligt var det. Avslutades med en fika nere i bersån på gården med planer på att grilla korv där med sambosarna också en dag. När vi kom hem dammsögs det och donades lite, men inte så mkt. Levi var inte på ngt bra humör, trött och gnällig, han ligger och sover nu dock. Så ja, jag hann dammsuga och plantera persilja, det var väl det. När ska man hinna få ordning här hemma? Måste börja på maten nu sen när Per kommer hem beger jag mig in till stan. Fick ändra planerna helt för dagen men så blir det ibland. Imorgon väntar babyrytmik. Det missade vi förra veckan då jag tentade. Sa jag att jag fick MVG? ;) -stolt-
Nu är han vaken igen, det var den kvarten det. Bisous!


Första tandborstningen

Ibland undrar jag vad mamma sysslar med...


Men vad gör du!?

Död åt tandborsten! -tugga tugga-

Undrar vad hon hittar på härnäst? /Levi


Ida Idag

Haft finbesök av Ida med magen idag :) Blev ingen promenad men det blir en fika på balkongen och sen lunch. Tipsade lite om Liberoklubben och försökte se till så hon blev medlem men sidan ville inte som vi så vi får se om det gick igenom sen. Levi har haft sovardagar nu både igår och idag och han sover gott i vagnen som jag asat upp i lghn.

Ida :)

Levi älskar sin matstol, dynan är med himla fin...

Skulle egentligen gått ut och gått idag ju, Jättefint väder. Men jag har varit helt slut och lidit lite av min magkatarr så det blev inget. Får väl asa ut hela lilla familjen ikväll ist. Skulle egentligen pluggat då men det är ju lagom kul när det är så fint väder! :) Haha vilken ond cirkel det blev.
Imorgon ska vi till stan, verkar bara bli jag och Levi men det är väl ok det med :) Ska köpa present till Ida, kolla in HM och byta in en present vi fick på dopet. Fick dubbelt av en bok och vi lyckades flörta lite med butiken så vi fick byta in den mot ngt annat utan kvittot. Sjysst! :P
Veckan bjuder också på babyrytmik och.... vaccin! USCH! Stackars älskling - på det igen.. :(
Bisous!


My men


Mina män <3


Dejten

Vi lämnade vår lilla Levi till mina föräldrar och syster igår vid 14 och sen stack vi in till stan. Vi gick inom och köpte en inredningsdetalj till mamma som hon ville ha och sen passade vi på att köpa doppresent till lille Theodor :) Efter det blev det middag på stans steakhouse, det var helt ok men inte en 5 av 5 M så att säga.
Sen gjorde vi ngt jättetråkigt - vi handlade. Haha träffade pappa och Lion på Maxi och mamma och Mican trodde inte ens honom när han sa det. Men jo, jag vill ha jord och blommor till balkongen så vi köpte det och passade på att handla.

Efter att ha lämnat av det där hemma gick vi på bio och såg Sucker Punch. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen... den var värdelös när det kom till handlingen men filmen är så bra gjord och musiken är jättebra! Så den var väl ok men jag vill inte gärna se den fler ggr. Den var nytänkande också förresten, man fick tänka till för att hänga med i handlingen.

Oh well! Resten va kvällen spenderades hemma hos mina föräldrar och det var en trött liten familj som kom hem runt midnatt. Levi ville såklart upp kl 7 imorse och Per skulle iväg så sleten som en gnu gick vi upp. Innan klockan var 12 idag hann jag; tvätta, vika tvätt, diska, tömma diskmaskinen, mata levi twice, städa på balkongen, plantera penseer i 4 krukor, plantera sättlök i 3, blöta persilje fröerna, blåsa såpbubblor med Levi och handla på Maxi. God! Fick fö. en matta till balkongen av mamma, tack så mycket :)
Sen har vi hängt i trädgården idag, grillat, mican tog sig an Levi 1h så jag kunde sova (taaack! :)) och ja, nu är vi hemma och slöar framför tvn. Har ju varit världens bästa väder idag med runda 20C. Det gillar vi! Hoppas det håller i sig tills imon, då kommer Ida - vi ska promenera och äta svampsoppa :P


Bubble Bubble




Penseer, everywhere! Köpte lite för många...

 
Glaaaaad :)


Vann! Och jord... också överallt. Men det är borta nu!

Ha en fin kväll! Bisous!


Tänderna


Ser ni?

Jag och Levi gick upp tidigare idag och har suttit och slöat i soffan, så jag passade på att ta fram kameran och fick faktiskt ett par bilder på de små bissingarna.

Idag ska jag och Per dejta. Mina föräldar ska passa Levi. Ha en fin lördag!
Bisous!


Förskoleinspektion

Idag mötte jag upp med Anna och Christel för att kolla in en annan utav förskolorna i byn. Denna här var ju mycket mycket bättre än den förra vi besökte! Där var dom skapande och det märktes, överallt hade dom saker som barnen gjort och dom hade utnyttjat sina lokaler så mycket dom kunnat. Cudos! Dit ska vi skicka en anmälan iaf.

Efter det besöket stack jag ner till lokalen som nätbutiken barnkläderonnet hade hyrt. Fyndade ett par svart alfons byxor, en röd/vit t-body och en vit body med tåg på till little man för runda 220kr. Najs!



När jag kom hem satte jag fart på karl och bebis och det städades hej vilt, Levi putsade fönstren... eller... nä. Men jag och Per städade och nu har precis en tjej från fastighetsbyrån varit här och värderat vår lägenhet. Det gick bra! Den är värd ca 30.000 mer än vad vi har i lån på den och om vi gör vid köket kommer den gå upp ytterligare närmare 80.000. Så det var kul. Det är vad vi tänkt göra nästa sommar, och efter det skriver vi väl om lånen skulle jag tro.

Men nu ska jag fortsätta med maten. Det blir kreolsk gryta fast med kylling ist för filé. Gott likasåväl. Och sen väntar en slappekväll i soffan, im one tired camper. Men innan jag går; Lycka till med resan Christel och Theo! Hoppas allt går bra :)
Bisous!


Lekträff mitt ute i ingenstans ;)

Idag var vi hemma hos Anna och hälsade på. Anouk med Knodd kom hit och tillsammans begav vi oss ut på landet, utan att riktigt veta om vi hittade dit då Anouk varit där en gång innan men inte hittade och jag trodde hon kunde vägen. Men fram kom vi :)

Bjöds på suuupergod pastasallad och glass lite senare till efterätt. Levi mumsade i sig sin första majskrok vilket var väldigt uppskattat, kul att se :) Han fick också prova hoppgunga för första gången, det uppskattades också men han satt lite sådär i den med armarna- lite kort i rocken är han min man :) De andra två busarna lekte och sjöng/skrek/pratade och hade sig. Supertrevligt alltihop, tack så mkt för idag flickor! :)



På vägen hem hade ett träd trillat över vägen, det var ju storm klass 2 varning så det hade blåst en hel del.

Rediga kvinns som vi är gick vi ju såklart ut för att flytta trädet men det gick sådär så vi fick vägbeskrivning av Anna att köra ett annat håll hem.

När vi kom hem slängde jag i mig ett par mackor, Levi fick gröt och frukt, han badade, jag duschade- sen var det kvällstutte för bebisen och där somande han. Men sen vaknade han och vi gick och la oss i sovrummet och sjöng vaggvisor tills han somnade om. Fick somna om honom en gång till men nu har han sovit en stund.. får se om det håller. Han har somnat kl 23. i över en vecka nu och det är inte bra. Så jag kämpar med att bryta den vanan. Idag somnade han 19.45 så vi får väl se hur det går. Måste in och kolla honom nu. Ha en fin kväll allihopa!
Bisous! 
P.S Levi fick också sin matstol från IKEA som Anouk köpte in i helgen. Tack så mycket :)


Barnvakt

Igår vart jag i skolan och tentade av kurserna Pedagogiskt Ledarskap och Kommunikation. Det gick väl... hyffsat. Vi hann inte igenom allt så dom fick mina anteckningar och så ska dom kolla igenom dom innan dom ger besked - innan helgen vet jag vilket betyg jag kommer undan med iaf.

Svärmor var hemma barnvakt med gulle-levi. När jag kom hem hade hon (förutom att hon avsatte hela dagen till att ta hand om levi så jag kunde tenta) städat i köket, köpt blommor, fixat middag och köpt kläder till Levi! Haha. Stort tack för all hjälp!



Hon begav sig hem efter maten. Jag och Levi gick ner till affären för att hämta ut förstoringarna som kommit, STORA var dom. Vet inte vad jag tänkte när jag beställde. Oh well. Efter det fick jag sällskap av Christel, det var jättetrevligt :) Tack för det kära du!

Idag ska vi, Anouk och Knodd hälsa på hemma hos Anna. Roligt! Och sen hoppas vi på att Pappa Per ska få komma hem ikväll/natt. Saknar på dig! Bisous!


En hälsning från tisdagstugget


Hej och välkommna

Mitt misslyckade försök att ta kort på dom fina tänderna - och ändå läggs bilden upp?

Grabbarna har spelat data och badat (Eller ja, Lion iaf :))

Trött mys, vilket kanske syns :) (gäsp)
Bisous!


Övernattningsbesök

Inatt har Levi fått sova hos mamma Malin :) Han brer sig som en hel karl! Så jag fick byta sida i sängen ett par ggr men han flyttar ju efter. Han vill väl bara mysa. :) Det gick bra att sova själv men det är trevligare med sällskap så ikväll ska Mica och Lion sova här. Bella kommer med, dom har ju alltid tisdagsmys så nu är det flyttat hit :)



Vi började dagen med att hämta Mica i stan, sen upp till föräldrarna och släppte ut hundarna/hämtade rese-sängen till Lion. Efter det handlade vi, det blir taco-gratäng till middag ikväll :) Och sen var det lunch här hemma. Passade på att städa toan när Mica var här.
Imorgon kommer svärmor och ska passa Levi när jag ska till skolan. Har inte haft möjlighet att plugga direkt så det känns sådär.. hoppas jag klarar det.

Vad hittar ni på idag? Just nu sitter jag och slappar då Levi sover så gott i sin säng, men det är dags att röja lite här hemma. Får se hur mkt jag hinner innan han vaknar. Bisous!


Mamma

Firade mamma igår, kom dit och blev bjudna på fika. Mormor var med där. Efter ett par timmar kom Micca också och sen blev det middag, grillat. Supersmarrigt som vanligt :) Grattis lilla mamma :) Det blev ett presentkort på bowlinghallen så hon och pappa kan gå ut och bowla och sen äta lite mat. Mys.


Såhär ska det se ut va? Morföräldrarna leker med barnbarnen ;)

Idag var vi ute och gick en liten promenad. Gick bort och hälsade på Jossan som är jättegravid :P Hon försökte vila och så kommer vi och stör. Men trevligt var det.  Och såhär fina blommor såg vi på vägen.



Skulle gå inom affären på vägen hem men då knorrade Levi så mkt att det hade inte blivit kul, vi struntade i det och gick hem ist. Han fick lite gröt och mango och sen ordnade det sig. :) Vet ni? Han har fått tänder idag! Lilla killen blev plötsligt så stor!! Helt galet. Han drar med tänderna på skeden nu när han äter :P

Men vi får höras sen, Levi vaknar. Bisous! 


Hos farmor och farfar

Levi skulle upp tidigt så redan vid 9 hade jag hunnit sätta mig och plugga - därför följde jag med till smålands gröna skogar för att hälsa på hos "farmor och farfar". Där blev det chill, middag och ett snabbesök inom gammelfarmor innan vi åkte hem.


In dah clu...car

Vi läste fina böcker

Med fiiiina färger, pop-ups och rim

Och busade med famor och farfar

Imorgon fyller världens bästa "mormor" år. Ska hem till dom på eftermiddagen och kalasa. Nu ska jag duscha och sen i säng - ja, det är tidigt men jag är trött.
Bisous!


Fredagsmys?

Har precis somnat en väldigt gnällig liten älsklingsbebis. Så jag är trött.

Idag:
Fredagspromenad
med Christel och Theo, handlade på vägen hem
Hämtade Mica som följde med och köpte present till mamma
Hem till mamma
som var ledig, mormor var där, fikade lite sen dök Lion och pappa upp
Hem till Per, laga supergod middag
Hängt med lilla familjen
och en icke trött fast ändå väldigt trött Levi

Han låg i sin säng och efter att ha skrikit sig nästan hes där inne (jag satt vid sängen) sen vänder han sig om och tittar upp mot gardinstången - och börjar han skratta och vifta med armarna som han gör innan vi busar med honom. Aldrig annars. Undrar just vem som busade med honom... en trevlig prick verkar det som iaf för Levi var glad som en speleman.
Bisous!


RSS 2.0