En fredag med grannen

Idag fick vi trevligt fredagssällskap av Elina och Moa. Det blev en promenix och sen häng här hemma:













Tack för idag görls! :)


Erhm

Ja, nej. Orka blogga ibland.

Men såhär såg det ut i fredags:







Mican var med med såklart :) vi fikade och hade myspys. Tack för trevligt sällskap!

I går var vi i stan och köpte nya vinterstövlar till Levi. Såhär såg dom ut:



We like :) Levi med, han sa det. Vi hade en mysig dag i stan tillsammans, vår lilla familj, och lunchade ihop på trendie. Åt supernyttigt gjorde jag, en sallad. Hallå!? Cudos. Men det har jag tagit igen sen dess, do not worry!
På kvällen var vi barnvakt åt Lion när Mican (som joinade oss efter jobbet) jobbade (?). Haha orkar inte riktigt skriva ordentligt heller, märks det?



Idag var det dop för lille Neo (som inte var så liten längre haha, lilla chubby ;))














Grattis på din dag Neo! :)

Nytt framsteg:

Ungen äter mack-bitar själv! Ja... när han vill dvs. Det är stort för oss då han bara äter majkrokar själv annars. Har jag sagt det innan? Meeeh, stolt iaf! Och igår - vet ni vad han gjorde då? Han släppte taget när han stod upp, och sen satte han sig ner. Lugnt och försiktigt. Och vet ni vad mer han gjorde? Voltade ner från sängen och landade på rumpan. Ja, under Pers vakt. Men han slog sig inte (tack och loooov). Han bara fortsatte prata och skratta och ha sig. Kanske var kul att volta, who knows. Errrhm... nu slutar jag skriva. Imon åker vi till Ulla-to-the-red. Kaaaching!


Helvetesnatt

Igår började jag må illa vid 21, det höll i sig till midnatt då Levi ville komma in till oss. Skulle ge honom alvedon och på ngn vänster lutar han huvudet tillbaka samtidigt som jag öser och han sätter i halsen. Han blir såklart ledsen och arg och det var han till kl 2.
Så ja, vi är trötta, glada att vi inte måste gå ngnstanns idag och tar dagen till att städa varvat med chill.

Jag har fö. en underbar sambo som stod ut med allt oljud och hjälpte till och stöttade trots att han var trött och skulle upp och jobba idag. Älskar dig och Levi oändligt mycket <3


Lära sig saker

Ja, man kan lära sig saker även om man är förkyld;



Idag lärde han sig att ställa sig upp mot plana ytor. Attans vad han kan den där Levi :)


Helgen som gick

Åååååååååh det är måndag. Även när man är mamma-ledig så är måndagar tråkigt. Det betyder att det är 5 hela dagar kvar tills det är helg igen även (och det värsta) att ännu en vecka passerat som aldrig mer kommer tillbaka igen. Tjohoo så positiva vi är såhär på morgonkvisten. Kan bero på att jag inte sovit ordentligt på två nätter och är förkyld. Levi är med förkyld och han är den främsta anledningen till att jag inte sovit. Stackars plutt, det är jobbigt att vara dassig.

Vi har iaf haft en rolig helg :)
I lördags hängde vi med Mican och Lion, Per var i markaryd som flytthjälp;
















Ni ser hur jag sätter Mican i arbete va? ;)
På kvällen sen besökte vi våra fina grannar som bjöd på godaste maten/efterätten och bästa sällskapet. Kvällen gick så fort så vi hann inte ens se på den planerade filmen. Tack för en fin lördag alla inblandade! :)

Igår var Per hemma med oss fram till kl 13 sen åkte han till markaryd igen för ännu mera flytt. Vi åkte därför till mamma och pappa och hängde med dom, mican, lion och kusin Bella. :) Vi åt nybakade bullar, var ute i trädgården, grillade korv och slappade. En skön söndag helt enkelt. Det tråkiga var att vi var förkylda, det blev värre under dagen och på kvällen och nu i natt har Levi varit jätesnörvlig. Lite hosta har han med. Hoppas han mår bättre till imorgon, då är det rytmik efter 2 veckors uppehåll. Men ja... fortsätter det i den här takten får vi nog vara så söta och stanna hemma med oss.

Dagen innehåller i stort sett ingenting, ska ta och städa lite här hemma och gå ner till affären för att komplettera till middagen bara. Vad hittar ni på? Bisous!


Bamsetandkrämen


Tandkrämen på!


Hmm...


Konstigt!


Men absolut godkänt :)


Bilder från träffen i torsdags















Det blev inte så många bilder tagna, det var "gnäll-maraton" från barnens sida. Levi deltog aktivt. Men tack ändå för en trevlig mamma-barn-träff, Sara :)


Tandis

Idag var Levi hos tandläkaren för första gången :) Han fick också sin 7e tand så dagen till ära köpte vi bamsetandkräm - för det vet väl alla att det är just när den 7e tanden kommit upp som man börjar använda (just) bamsetandkräm?.
Han var superduktig och tandis fick känna på alla tänderna och titta på dom med sin lilla spegel. Jag är stolt! :)

Efter det blev det lunch på Trendie med Sara och Ellie. Vi gjorde också stan där det fyndades; svarta leggings och en tröja till Levi, ett par kneehighs till mig och ett mobil fodral till min nya mobil. Sa jag att jag fick en ny mobil? Ngn som hörde det? Såg det? NY mobil. Yes. Ahem.


Bild från lunchen idag

Imorgon ska Per hjälpa sin bror flytta och vi ska träffa Mican och Lion för lite utomhushäng. Senare på kvällen ska vi in till världens bästa grannar för ännu mera häng. Men inomhus då. En bra fredag följd av en bra lördag, med andra ord :) Bisous!


Babyträff

Idag ska vi träffas; mammorna och bebbahrna hos rara Sara för lite häng och fika. Mys! Jag packar lite, lagar mat till Levi, bloggar, kollar på tv och Levi bara sover. Kanske med skulle gå och vila lite? :)




Tagna innan förmiddagsvilan. Trött kille.

Vi har haft problem med den här lille snyggingens sömn på sistonde. Han vill inte somna själv, han vaknar efter att bara ha sovit en liten stund och är jätteledsen, han kan lätt vara uppe till kl 22 bara för ATT inte somna och även då strular han. Men! Jag ser det som en period där han, pga att han utvecklas så mkt, behöver närhet och han kommer få den. Vi har ändrat sovrutinerna och han får inte sova sent/länge på eftermiddagen. Innan sov han ung 15-16.30 men nu får han absolut inte sova efter 16 och inte mer än 1h på eftermiddagen. Det funkar inte. Och han får somna hos oss ist för i sin säng. Nu kanske många tycker på det, synd. Detta är vad som funkar bäst för oss just nu. Jag kommer återgå till att han ska somna själv i sin säng när jag tycker att han är redo för det.

Men nu är det dags att börja göra vid sig själv också. Kommer väl skrämma de andra om jag åker dit i det här skicket ;) Bisous!


En ny mobbe

Ja, det blir en ny mobil. Mitt abonemang gick ut för ung. 1månad sedan och jag antar att vi får fortsätta med 3 trots lite strul med nätet osv osv. Jag ger dom iaf ytterligare 18mån och tecknar ett nytt abonemang där mobil ingår. Det blev en;



HTC Wildfire S

Vad vet jag? Någon som har en? Det fick bli försäkring på det också då mina stackars mobiler inte klarar sig ngr längre perioder.


Chicco Liteway

Det slutade med att vi åkte och hämtade ut Levis sulky som kommit med posten idag. Och efter det åkte vi upp till mamma och pappa och hälsade på. Såhär fin är vagnen:



Så nu vet ni det :P Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det lunchdejt med Diana och Knodd i stan. Kul! :) Bisous!


Sista Simmet

Idag vart det sista babysimmet. Imorse tänkte jag "skönt!" - då Levi varit superstrulig de sista två ggrna och det tajmar inte alls med Levis ät-och-sov-klocka. Men nu när det gick så himla bra idag (och antagligen för att det är just sista ggn) så tyckte jag att det var himla synd.
Superduktig var Levi och dök för första ggn! Så stolt är jag! :) Han var glad hela ombytningen igenom både dit och hem, och var himla nöjd i vattnet. Men vi ska dit fler ggr med kompisarna har vi bestämt, nu har vi ju lärt oss alla bra knep man ska tänka på med små i vattnet så jag är nöjd.


Lilla killen, han har vuxit så mkt sen denna bilden togs vid första kurstillfället

Vädret idag är ju kul annars! Tänkte vi skulle stört grannen med en promenad eller gå ut på gården men det verkligen ÖSregnar. Tänkte åtminstonde att jag och Levi skulle åka och handla men vi får väl simma till bilen då? :/ Får se hur vi gör. Han sover gott i sängen nu iaf. Jag låg och vilade med honom en liten stund innan, är fortf trött dock. :/ Bisous!


"Vad jag kan!"

Under dagarna som gått har Levi lärt sig pussas. Ja, med öppen mun då, men ack ändå en puss! :)
Han tränar också på att lära sig sätta sig ner när han ställt sig upp. Och han går längs med grejer, stolar, bord mm. Han provar sig också fram på att gå med gåvagnen och puttar gåstolen framför sig.
Vad har jag lärt mig de sista dagarna? ... ehm..


Ivö-Klack 25/9-11

















Vi är väldigt glada att vi orkade oss iväg, tack för en trevlig em. alla inblandade! Bisous!



Hälsat på Ida och Neo

Yes det är vad vi har gjort idag. Började med en promenad (en dödens-prowerwalk-promenad-med-backe-på-slutet) och lagom tills vi kom tillbaka var Anna och Derry där. Surprise! Dom har vi inte sett på länge så det var jättekul :) Bilder? oki!















Nu ska jag minsjäl gå och packa ihop oss för om en liten stund åker vi till mina föräldrar för middag och kvällshäng. Mys :) Bisous!


Babycafé

Igår var vi inne på babycafé i stan med en av våra mammagrupper;















Vi hade jättemysigt :) Tyvärr fick jag inte bra bilder på alla - robin bla fick jag bara en bild på där han visar ansiktet och då var han arger. Men så kan det bli! Får försöka ta fler bilder när vi ses i nästa vecka :) Tack för en lyckad playdate, folks! Bisous!


Dopängel

I söndags var det dags att hämta dopängeln i kyrkan. Levi skötte sig bra i kyrkan men vi lät definitivt högst! Han gör ett monster skrik när han ser Lion för han tycker ju han är så bra <3 Och precis när prällen står och pratar ngt med barnen om vad dom är rädda för, om dom är rädda för mörkret, då vrålar Levi ut sitt monsterskrik i hela kyrkan och alla börjar skratta. Haha speciellt tjejerna framför oss. Hysteriskt kul verkade dom tycka det var.

















Efteråt hade vi en liten bjudning här hemma med pers och min närmsta familj (föräldrar och syskon).
Vi hade gjort fyllt fransbröd med sallad och till efterätt marängtårta med blåbär. Tyvärr somnade huvudpersonen direkt efter maten så han kunde inte underhålla våra gäster så länge. Detta trots att vi planerade hans sömn så bra med en tupplur precis innan kyrkan. Men så kan det gå! :)











Tack så hemskt mkt för att ni kom och förgyllde Levis dopängeldag :) Bisous!


Kompisarna

Bilder från Christel på "bundisarna" Levi och Theodor :)









Och så bild på Levi och hans favorit sysselsättning för tillfället; gunga!





Vi har hängt med Christel och Theodor idag ist för babysim. Det blev lite mkt med helgen och jag orkade inte ställa klockan och försöka passa sov/mattider under en dag till pga. en aktivitet så nu gick vi ut och gick när vi vaknat och sen hängde vi hos dessa pärlor under dagen. Tack så mkt för en trevlig dag! :)
I eftermiddags åkte jag in till tandis där vi fixade det sista med min rotfyllning så nu är jag färdig med det. Skönt! Och så handlade jag men såklart glömde jag gröt till Levi och det var ju en av de största anledningarna till att jag åkte och handlade. Oh well, havregröt går också bra. Han sover gott i sin säng nu iaf och det tänker jag också gå och göra, även om hon inte är mer än lite efter 21. Bisous!


HLR - Barn

Tack så mkt för idag allihopa! Vi har (försökt) lärt oss om; HLR, hur man gör vid luftvägsstopp, hur man gör vid tandskador, brännsår, sår, blödning, tränat på stabilt sidoläge, kontrollerat andningsvägar, L-ABC mm.m.

Våra tappra deltagare: (dom tappraste var väl de stackars dockorna?? :))











Håller just nu på med alla förberedelser inför imon så off i go again! Bisous!


RSS 2.0