Förskolan och Eko

Idag åkte vi och hälsade på på förskolan där jag jobbar. Jättekul att få se hur stället ändras och få träffa alla fina kollegor och barnen igen. Som dom växer! Man ser det på barnen, gör man inte? Jag tycker inte att jag själv åldrats ngt värst sedan jag fick Levi men titta på honom sen! Han har gått från pyttebebis till en egen liten person som vet var lampan och fläkten är och vem pappa är (vi arbetar med "mamma").

Känner mig alltid lika snurrig när jag hälsar på på jobbet då man vill prata med alla och vara överallt samtidigt. Det går ju såklart inte men försöka kan man :) Levi tyckte det var kul när vi var inne på småbarnsavdelningen och hälsade på för där var det inte så många barn och han kunde titta på alla leksaker. Men på de storas avdelning fick han ju inte ha så mkt av sakerna så det var inget kul. Och värre blev det sen när vi skulle gå hem och skolbarnen skulle hälsa på honom. Det gillade han minsann inte. Kan inte låta bli att tänka på hans egen inskolning sen. Är glad att det är Per som ska ta hand om den. Jag hade tyckt det var jättejobbigt. Man vet ju av erfarenhet att pedagogerna tar väl hand om barnen men det är ju en helt annan sak när det är ens eget barn som ska skolas in.

Vi åkte iaf till eko direkt efter besöket, där blev det en frukt och majskroksstund för en hungrig liten mage (Levis, inte min :P) och efter blöjbyte kunde vi sen äntligen gå in och göra av med lite pengar! haha :P Galet vad det går åt mkt cash när man är där och ändå köpte vi mest sköljmedel, diskmedel, duschtvål och sånna saker. Ja och så en liten lastbil till Levi såklart... >.> Jag har tänk köpa det länge. Levi älskar att sitta och snurra på hjulen till bilar och sånt så nu slog vi till. Han tycker massor om den, den har ju ett tippsläp med som man kan lyfta och greja med så det gick hem. När vi kom till kassan och skulle betala den så hade jag glömt att Levi hade den i knäet. Hon i kassan "och det är en egen medtagen bil, ja?" -"Nej... just det. Det var det inte.. nej." Sorry!

Han somnade gott i bilen på vägen hem iaf, min lille man. Han ville ju absolut inte sova på Eko så det gav jag upp med rätt fort. Nu sover han i sin säng och drömmer om.. ja... lastbilen kanske? Bisous!

Bild från imorse:


Bilder

Bilder från besök hos mormor och morfar:










Vi är fortfarande förkylda idag men på bättringsvägen! Vi fick avboka babysimmet, första lektionen, tråkigt. Men vi hängde faktiskt med Christel och Theodor en stund ist. Jag avbokade simmet redan igår då han var så dålig då men idag är han nästan i form igen. Fick lite alvedon runt 14. tiden bara för då var han lite ur gängorna men vi har tagit det väldigt lugnt hela dagen. Nu är det nog pappa Per som är mest förkyld skulle jag tro (säger han iaf ;)). Bisous!


Tankar 5.27 en måndagsmorgon

Kl är 5.27.  Vad duktig Levi är som sovit i sin säng hela natten. Då är nog förkylningen lite bättre. Vad är det för dag egentligen? Det har precis varit helg... så det är måndag då. Det är fortfarande ljust ute när Per ska gå upp. Skönt det. Det är bara 3månader kvar tills jag börjar jobba. Då är det mörkt ute. Uppskattar verkligen den här tiden jag har med Levi hemma. Önskar jag kunde fånga ögonblicket och spara det för alltid.
Vad fina dom är mina pojkar. Älskar dom så himla mycket.

Levi ligger och kikar på Per. Väckarklockan ringer och bryter stillheten.


Nääe..

Neh det blev ingen vidare bra natt. From. kl 2 väckte Levi oss ungefär var 15e minut. Väldans sleten nu. Jättesnorig, trött och blank i ögonen är min lilla skatt. Tycker så synd om honom. Och jag själv är med jättedabbig, känner febern komma krypandes. Får ju alltid feber, räcker att ngn säger att dom varit sjuka så ligger jag.

Nej, det blir soffan hela kvällen för mig. Hoppas Levi kan somna snart, han ligger och tjabbar och vänder och vrider sig där inne. Håller tummarna för en bättre natt denna gången då. Speciellt då Per ska vara fylletaxi ett par timmar inatt. Bisous!


Vi är...

Vi är Förkylda!

.Suck.

Trots detta har vi varit hos Ida och Neo idag på storfika med familjen, syster Anna, hennes barn och Todde med mamma och pappa. Det var jättetrevligt :) Jag förvarnade henne om att vi var snuviga och att vi inte skulle mysa med Neo så det får vi ta igen en annan gång. Vill ju inte att han ska bli sjuk. Men ja... vi var lite snuviga igår och i förrgår. Nu är vi riktigt förkylda.

.Bajs.

Har bunkrat upp Levis säng och hoppas på en ok natt för oss alla. Pappa Per får vara så snäll och springa flest varv.

On a nicer note: Vi har sett Rio ikväll. Kul film! Se den!
Bisous!


Hemlagat

Ngt som jag börjat tycka är roligt är att göra hemlagad mat till Levi. Det tyckte jag för ett tag sen med men sen skulle han börja med bitar i maten och då stod det still igen. Nu har jag börjat laga från dag till dag mat och fryser väldigt sällan in maten. Det vi äter får också Levi, eller ngn version av det. Idag gjordes det köttbullar till oss och då fick Levi köttfärsås (bryn färsen med persilja och krossade tomater) och risoni (pasta i samma form som ris - tips av Anna :)):


Smaklig spis


"Du där! What are you feeding me?"

Jag tog kortet på maten idag för att kunna skriva att han tyckte om det. Dock var det lite klökfaktor på det hela men jag vet att han älskar risonin och det gick ner bra igår. Smaken var det heller inget fel på så det var väl konsistensen på köttfärsen kan jag tänka. "Eller hur" - tänker ni nu.
Bisous!


Kö!

Usch, jag mår så dassigt idag. Har ont i halsen och värk i kroppen och är allmänt... slö. Därför har det heller inte gjorts mkt nämnvärt här hemma idag.

Med posten kom iaf:


Krypmuddar från
barngrottan.se


Och en kylpåse (den blåa hunden)

Tyckte kylpåsen var så himla söt så jag passade på att köpa en sån. Dom är väldigt uppskattade på förskolan, lindrar sveda och värk och sen är dom ju roliga att känna på också :) Krypmuddarna tog jag för att hur jag än försöker lägga Levi på yogamattan jag köpt (vi har hala golv) eller andra krypbara ytor, så är han utanför och halkar omkring. Om dom sen är så bra eller inte det får vi se. Dom kostar iaf runt 60kr så det är ingen dyr investering. Kallekryp har med jättesöta krypmuddar.

Vi fick också ett brev med en tandläkartid till Levi (ööööh... visst, han är ju inte för liten för det -.-) och ett lite roligare brev från kommunen med bekräftelse på att dom fått in vår ansökan till förskola. Vi har lämnat in om 3 olika förskolor i närheten. För er som ska söka till kommunala förskolor förresten: Ansök så fort som möjligt (ni behöver inte vänta till 4månader innan barnet ska börja), ha ett par olika alternativ (se er omkring för det är ju inte säkert att ni får första alternativet), och dom tar in efter ansökningdatum och födelsedatum. FYI :)

Igår fick vi ju de fina meandiplaggen. Jag har dock bara provat mössan på Levi och såhär fin är han i den:


Snyggo :)

Har också fått fatt i Röda Korset nu och börjat dra i HLR kursen som går av stapeln den 1a Oktober. Helt galet vad mkt folk som var intresserade när jag frågade på FB. Där är 15 inbjudna som det är just nu (hm, vi får vara max 14 pers -.-) och 2 i kö. Bajskorv. Men det löser sig! Kul att så många är intresserade iaf! :) Det är verkligen viktigt och ngt man behöver uppdatera sig på med jämna mellanrum. 

Och så kör jag tvättmaraton här hemma. Gud vad det kan samla sig på hög om man blundar för det en vecka - speciellt nu när man har smått.
Gi har väl gått bra fram till igår då jag pms-tryckte i mig chokladbollar och 50g choklad. Idag följde jag sen upp med glass och ngn chokladboll till för att jag tyckte allmänt synd om mig själv för att jag mår dåligt. Som att det hjälper! Neh, nya tag from. NU. (inlägget blev ovanligt långt för att inte ha ngt nämnvärt att skriva om) Bisous!


23e Augusti

Idag har vi hängt med Ida, Neo, Mican och Lion


Vi har lunchat på fullkornstortilla, kyckling och grönsaker...


...lekt med leksaker


Levi har ätit kylling med moster


Soffhäng!

Dom fina meandi plaggen har med kommit! Men ja, det har jag såklart glömt ta kort på. Bjussar på det imon. Och så har vi badat, busat och myst i soffan även här hemma.


Pappamys


Kort på en sleten mammalijn som i sin tur tar kort på karl och Levi hängandes över soffkanten med choklad i magen (gulp!) och tröttpms

Men nu ska jag äta lite riskakor och spela xbox med min karl. Bisous!


Rutineeeeeh...rrr..

Idag togs ämnet rutiner upp. Jag tycker om rutiner, rutiner är bra. Speciellt för barn. Och man gör ju vad man kan för att hålla dom - men dom får inte komma ivägen för livet. Och nu menar jag inte att man ska iväg och ränna hela tiden och "offra" sitt barns rutiner bara för att men det får ju finnas rimm och reson på det hela.

För ngn månad sedan kämpade jag SÅ med att få in bra mat- och sovrutiner till plutti. Och det gick inte. Det har faktiskt inte gått förrens nu vid 9månader. NU kan jag säga att jag vet hur Levi äter och hur han sover. Detta är hans rutiner - men dom gäller inte för alla dagar för är man iväg så stämmer det inte alltid, såklart. Men 5/7 dagar i veckan ser Levis dag ut såhär:

7.30-8.00 är det morgon 
8.30-9.00 Frukost (gröt m. frukt och ½ macka med smör)
10-11 Sova
11.15 Mellis (frukt och resten av mackan)
13.30 Mat på burk
15.00-16.00 Sova
17.00 Hemlagad middag
19.00 Kvällsmat (ersättning+välling)
19.30 Sova för natten

Jag tror rekommendationerna är att ett barn i Levis ålder ska äta 6 mål mat (inklusive mellis) per dag men det här är vad som funkar för oss. Och Levi äter och mår bra på det här. Ibland får vi in ett extra mellanmål och det är när rutinerna ruckas och man kanske flyttar på sömnen osv men för det mesta ser det som sagt ut såhär. Det dumma är ju att det vi har schemalagt för hösten (rytmiken och simmet) det ligger på tider som inte alls stämmer med Levis rutiner. Men så blir det ibland. Och jag vet ju att han Älskar att bada och han tycker det är roligt med rytmiken så vi får jobba runt det helt enkelt. Men nu sover han så gott och jag ska minsann ta och göra detsamma alldeles strax. Bisous!


Mammaträff hos grannen

Vi skulle ha picknick idag ute på gården - men det var blött i gräset och grådassig himel så vi gick minsann in till grannen ist. 7 mammor och 7 bebisar. Lyckades inte få alla på "film" men här bjuder jag på ngr:













Efter det gick vi ut på promenad. Som om vi inte vore varma redan? ;) Men det var skönt att komma ut och svettas lite! Sen gick alla åt olika håll förutom jag och Levi som hängde med Elina och Moa upp igen då jag inte fick med mig allt innan promenaden. Hälsade på en liten stund till och bubblade på balkongen innan det var dags för oss att gå hem.


Bild lånad av Lina :)




Levi älskar bubblor! :D



Nu är vi iaf hemma i lugnet ;) Men tack så hemskt mycket alla för idag, det har varit jättetrevligt! :) Bisous!


Pussaaah

Nu är dom hemma igen. Och Levi sover gott i sin säng. Ååååh vad jag har saknat min lille prins <3

Förresten - idag har jag handlat på tradera för första gången! Det var mest för att se om jag kunde faktiskt... köpte hem en body från POP för 30kr. Jag visste inte riktigt hur det fungerade så jag fick ringa in professionell hjälp i form av en st. Christel! Meeeen, jag löste visst problemet typ 2min innan hon var här. Såklart. Men jag fick svar på lite andra frågor så tack så mycket! :)

Men nu ska jag pussa lite på min karl. Bisous!


Lampa!

Jag kan inte varva ner alltså. Även idag när min lilla gullunge och hans far har begett sig till farmor och farfar tänker jag "hm, vad ska jag göra idag? Jo! Jag ska städa, blogga, diska, till åhus, handla mm. m.m." Jag måste sluta med det. Gick här och städade och även om jag har hela dagen på mig kände jag mig stressad över allt annat jag ville hinna göra vilket är precis det jag INTE ska göra! Det är ju meningen att jag ska varva ner och ta det lugnt nu när jag är barnfri. Får försöka öva mindfullness lite mer..

Igår var vi iaf med Mican och Lion heeeela dagen! Vi träffades upp med mamma i stan där vi hämtade ut en bok som vi fick från biblioteken, köpte ny foundation, kollade läget på Vincent efter nytt från Geggamoja, Lundmyr och Lipfish (hade ju inte ens kommit in än!!), köpte frukt på torget mm. Det var trevligt :) Och sen blev det upp till mamma och pappa på fika med moster Mona och vår egen mormor:















På kvällen var vi hemma hos Mican och Lion och lagade mat. Det blev dock Väldigt sent och Levi ville inte alls sova som han skulle så vi begav oss hemåt lite i 23 då plutt fortf. var vaken! -.- Han ville inte ens ta sovmorgon utan skulle upp vid 7 imorse. Urh... men söt är han iaf :)

Igår sa han fö. sitt andra ord! Eller 4? Jag vet inte, han säger "mamma", "pappa" och "titta" - men det enda jag är riktigt säker på att han faktiskt förstår är "titta". Igår la han till ordet "lampa" i sitt vokabulär. Fast det blir allt från "mpa" till "hampa" (?) och "bampa". Oftast "bampa" dock :) Mamma är stolt!!

Nu ska jag ta och dammsuga, hänga tvätt, städa toaletten mm. mm... Bisous!


Yes!

-3kg på vågen sen den 1a Augusti

Effin A!

Gäsp!

Åh så sleten jag är idag. Herregud.
Igår var iaf jättetrevlig! Vi gick 1h promenad med grannen på förmiddagen och sen blev det sallad med Maria och Diana innan blingopartyt. Jag förstår mig inte på hur jag ska kunna låna bilden från Blingo men ett par svarta mjukisbyxor med hög mudd i midja och ben. Mudden är i olika färger... oh well, jag tar en bild när den kommer. Trevligt var det iaf!


Bild lånad av Diana

Idag har vi hängt med Christel och Theodor! Vi har varit ute och gått och sen lunchat här hemma följt av tragg och häng :) Det var avslappnat och ett bra avslut på "arbetsveckan". :)








busfrön!

Tack för idag finingar :)

Ikväll ska jag och Per slappa framför tvn. Levi somnade innan 20, helt slut i rutan var vår lilla kille efter bad och en flaska ersättning. Vad händer hos er? Bisous!


Det blidde så bra så bra

Ja, magontet försvann spårlöst. Skönt! Så nästa gång min lille kille skriker så han inte får luft bara för att han inte får mer smoothie så tar jag mkt hellre den fighten än att stackaren vaknar av magont mitt i natten. Herregud.

Igår var vi iaf hemma hos Ida och Neo och hälsade på. Nettan var med där en stund men sen skulle hon hem och renovera så det blev bara en snabbvisit. Jag och Levi stannade till kl 15. innan vi begav oss hemåt.


"Hund!"


"Eh... nehe..."

Ida och Todde har hund och Levi älskar hundar! Han sitter och pratar i en jätteljus röst med dom och Chica var alledeles lagom stor :) Han fick en och annan puss men det gäller att passa sig som fyrtassing då Levi gärna petar dom i näsan eller ögonen. Inte bra.





Tack så mycket för igår :)

Häromdagen när Mican och Lion var här tog jag fö. den här härligt stökiga bilden:



Och detta avslutar jag med för nu ska jag börja röjja lite och göra sallad. Ikväll kommer Maria och Diana på lite "krubb" innan det bär av till blingokväll hos Annas syster :) Bisous!


Magont

Inatt mellan 00. och 1.30 vyssades det bebis här hemma som hade jätteont i magen. Stackars liten :( Jag misstänker att det var smoothien han fick dricka igår kväll. Vid 19 gjorde jag smoothie till oss. Levi brukar också alltid få om jag gör det. Igår tyckte han extra mkt om det så han fick lite mer än vad han brukar få. Det är ju bara bär, yoggi och mjölk trots allt. Men sen fick han så himla ont i magen inatt... första gången han reagerar på det. Och SÅ himla mkt mer fick han faktiskt inte. ½dl extra kanske. Men det var så himla synd om honom! :( Stackars liten..  
Och jag är då inte van vid att inte få sova vid det här laget.
Men nu hör jag att han rumstrerar där inne och håller på att vakna. Bäst att gå! Idag ska vi till Ida och mysa med Neo. Bisous!


En liten tanke..

Igår blev Levi hela 9 månader. Det betyder att han nu levt längre utanför magen än i den.


-pussa-

Älskar dig min fina fina underbara unge <3

Igår upptäckte vi fö. att busen numer har 6 tänder :) Stor kille!
Och idag tog han dessutom upp en bit macka och stoppade i munnen alldeles själv! Inte direkt ett stort steg för mänskligheten men ett stort steg för en liten Levi som absolut inte vill göra det själv annars. Att han sen tvärvägrade genom resten av måltiden kan vi prata tyst om haha. Envis som en åsna är han. Undrar var han fått det ifrån..
Bisous!


Bubbel och vin

I fredags drog rytmikmammorna (det är egentligen en mammagrupp sen tidigare som också gått på rytmiken som jag hoppat på och lärt känna tack vare min fina granne :)) ihop till en kväll med vin och bubbelpoolande.
 










Det bubblades i 3h, såg ut som ett jätterussin när man gick upp ur poolen. Men vi hade jättetrevligt :) Det gick en hel del mer vin än vad som räknats med (iaf från min sida, räknade med 2glas men.. uuh) Första gången jag festat till det sen Levi kom till världen och det är till dagen 9månader sedan. Tack så hemskt mycket för en kul kväll töser!

Grattis Levi på din 9 månadersdag <3
Jag ska tyvärr vara så otrevlig och lämna bort honom till syster en stund som ska passa honom när jag gör den sista delen av rotfyllningen idag. Kul! -.-
Bisous!


Me&I Höstkollektion

Idag blev det meandi party hemma hos Maria. Åh vad mycket man vill ha! Men jag är lite besviken på färgerna. Faktiskt. Nog för att det är en höstkollektion men beige, camel och brunt kändes lite väl... dött. Men dom här finingarna fyndade jag idag:

    

Och nästa party hemma hos Diana ska jag minsann handla på mig lite till. Det värsta är att jag ska på Blingo party på torsdag. Hjälp! Men ja, vi får väl se om jag köper ngt. Jag och Irma ska ju också ha klädparty och det är ju det roligaste av allt! Det måste jag med ha råd med :) Det har ju blivit en hobby nu när man går hemma - hitta fina kläder till Levibus :)
Tack för idag Maria!

Direkt efter partyt körde jag hem till mamma och pappa. Mican, lion, levi och per var redan där och grillade så maten var klar lagom till jag kom. Hur lyxigt är inte det? :) Tack för maten och för det trevliga sällskapet!

Nu ikväll ville Levi inte alls somna i sin säng. Det gick INTE! Efter 40 min gav vi upp och la honom inne hos oss och där somnade han som en stock. Han var så orolig och riktigt skrek. Stackars bebis :( Hoppas det går bättre imon så han inte tänker göra det här till en vana nu. Han brukar ju sova så bra i sin egen säng. We shall see.

Men nu ska jag msn-a vidare och sen spela lite xbox med min karl! Haha lite hooked nu. Man behöver inte vara bra på det för att tycka att det är roligt ;) Bisous!


Älskade ungar...

Kusin Lion och Levi











Ni ger så mycket glädje <3


Grill och kortspel hos Ida

Jag lovar att blogga mer om helgen och dess bravader men för att det inte ska hopa sig för mkt (och för att jag vill) kommer här ett inlägg om lördagen :)

Igår var en slödag. Vi gjorde inte mkt att hurra för förrens på kvällen då vi åkte hem till Ida, Mange och Oliwer som bjudit in på grillkväll. Så himla trevligt hade vi :)


Grillmästaren


Ida och en mobil Oliwer (han är överallt :))




Underbar badplats


Spelade Plump


Jag vann! :D

Åh så tarvligt förresten! Måste berätta: Vi skulle inte ta med oss ngt igår men köpte med oss en kaffe med smak som present till kaffeälskarna :) Och så köpte vi med två påsar nötter då det är mer ok än chips och choklad om man nu ska tänka GI. Men! Ida tål inte nötter :( Långt bak ngnstanns kände jag sen igen detta men det var inget jag tänkte på när jag handlade. Kan inte släppa det för det var så pinsamt haha. Förlåt igen, Ida! :)
Och tack så hemskt mycket för en helt underbar kväll, jättetrevligt hade vi iaf och det får vi göra om. Utan nötter ;) Bisous!


Uppochner

I måndags när jag vägde in mig så stod vågen på -1kg. Lite lagom tycker jag för att vara på 1v. Det kan ju också bero på min sjukt dåliga självkontroll, jag har i helgen tryckt i mig; choklad, chokladboll, lite choklad till och så tacos. Mmm. Haha. Kan inte låta bli att skratta åt det dock. Men som straff så har jag faktiskt rört på mig. För varje chokladintag har det varit en promenad eller ett killerpass i armhävningar och situps. Och för mig är det inte så mkt såklart, jag slutar när musklerna börjar ge med sig :P Ska bli spännande att se hur många armhävningar jag klarar efter ett tag för just nu är det inte många ska jag säga haha.

Jag har inte tagit ngr mått dock för det vill jag göra i varje ny månad.

Jag har upptäckt en ny matsituation som är ett problem för mig. Och det är lunchen. Det är riktigt jobbigt när man är iväg eller hemma hos ngnannan att veta vad man ska äta. Speciellt om man inte planerat det. Den mesta maten man äter är baserad på bröd, pasta, ris och potatis. Alla vill bjuda på frallor eller pastasallad. :)

Dagen har iaf innehållt: stan där det handlades onödigheter och så lite måste-ha som nya leggings och kläder på rean till Levi ;) Köpte också gott smaksatt kaffe på The Spice Tree med smak av Irish Coffee. Efter det blev det lunch hos moster Mona och Jonas (som inte är moster såklart). Kvällen har gått i lugnets tecken då Levi varit helt slut som artist. Nu är det iaf dags för duschen. Bisous!


iWalk

Finns det något roligare än att gå!? Eller iaf försöka :) Här kommer min lilla älskling framstapplandes med hjälp av mormor <3


Glad i hågen :D

Idag har vi varit ute och powerwalkat, jag, levi och learningpuppy. Vi gick bara 20 min men fort gick det och svetten rann på en väldigt otränad mamma. Efter det blev det dusch, vila och sen iväg för att hämta upp min mamma och bege oss ut till Engelbrektsboden där vi köpte lite kläder till farmor som var i stort behov av det.
Det blev sen Maxi för kaffet var slut (hugaaah) och sen smoothie-stop hos mamma innan vi begav oss hem.

Dagens middag blev laxsoppa som var sjuuuukt god. I den hade vi: lax (såklart), svamp, paprika, scharlottenlök, purjolök, brocolli och en massa goda kryddor samt grädde. Jättegod var den och definitivt ngt vi kommer göra om igen.



Efter ca 20mins nattning av 1st bebis ska jag nu luta mig tillbaka och göra ingenting en stund tänkte jag. Bisous!


Rotfyllning del 2

Urrrrgh... ont i käften. Men det gick bra. Förutom att hon skvätte ngt som gjorde väldigt ont i mitt öga så hon var tvungen att skölja det med ögonskölj. Tyckte det var en bra uppföljare till flugan som flög in i mitt öga innan idag som Christel var tvungen att peta ut till mig. Tack för hjälpen!
Vi var ute och gick i 1½h. Duktiga som få. Efter det blev det en snabbdusch och sen upp till mamma som var snäll och passade Levi när jag var hos tandis. Tack för hjälpen till dig med :) Ska till tandläkaren nästa måndag med för sista ifyllningen och sen får vi hoppas tanden lugnar sig. Fy, det har varit lagom roligt.

Levi sover fö. gott i sitt nya rum. Han vaknar fortf. en 3-4ggr från läggning till morgon för att han tappat nappen. Och nej, han letar inte efter den, han bara skriker och blundar så jag vet inte hur jag ska få honom till att hitta nappen och stoppa in den själv. Jag vet att många barn gör det nämligen. Men det gör inget, han är så söt ändå :)
Det är såklart lite jobbigare att behöva gå ut i det andra rummet ist för att bara precis sträcka sig över sängkanten och ploppa in nappen.
Jag har tänkt tankar som: "åh, stackars liten som behöver sova ensam i det stora rummet", "åååw, vad ensamt utan Levi hos oss" och "ah! Han blir stor alldeles för fort! Flytta in sängen i vårt sovrum igen". Men det har ju faktiskt gått bra så jag får försöka släppa dom tankarna. Och nu kan ju jag och Per faktiskt prata lite och ha lampan tänd när vi ska ha ngt i sovrummet på kvällen mm. mm. :) Så det lär väl fungera bäst såhär trots allt..

Bisous!


Stor dag!

Idag är det en stor dag för en liten Levi som sover på eget rum för första gången. Usch.. det svider i mammahjärtat som vill ha honom nära hela tiden. Vi får väl se hur det går. Han lär få komma in till oss och sova när det närmar sig morgon tror jag <3
Och så har han lärt sig att ställa sig upp i sängen så nu flyttar vi ner den till nedersta knäppet. Han har aldrig försökt innan ens men nu jäklar. Får se hur lång tid det tar innan han förstår att han måste hålla i spjälorna nu för att komma upp.

En annan uppdatering som jag glömt berätta om är att han kan säga och förstår ordet "titta" även om det bara blir "tha" ibland. Och han vet var lampan är så det ordet förstår han också. Och så traggar han "mamma", "pappa" och "bah!" Älskade plutti <3 


busar med pappi

Idag har vi hängt med Elina och Moa :) (tack för idag flickor :)) Vi har... åkt och handlat på Maxi där vi tänkte inta lunch till vi kom på att det inte var en bra idé en fredag vid lunchtid så vi åkte hit för knäckebröd, smoothie och kaffe ist. Och så har vi traggat såklart :) Och bebisarna har busat. Levi har surat lite också för han vill gå. Bara gå. Inte sitta. Vilket gör ont i ryggen på en mamma.
När Per kom hem lagade vi senapsfylld kycklingfilé med savoykål - det var hellaofajesus så sinnesgott så det inte var sant. Ett recept att lägga till i boken. Och så har vi sett filmen The Town som var så dryg så det inte var sant. Allt som allt en ok film men den var utdragen och till stor del förutsägbar. Vad har ni gjort idag? Bisous! 


Havet jao

Idag har vi varit nere vid havet och myst ett par timmar. Det var molnigt första timmen men sen kom solen och värmde oss. Vi åkte hem som vi gjorde för Levi inte skulle vara för mkt i solen och för att Mican skulle jobba. Jag hade strandtält med mig men det behövde vi inte sätta upp faktiskt. Det räckte gott och väl med uvdress och spf50+ idag. Havet var uppskattat - minst sagt. Han var helt galen och ville springa ner och gå i vattnet hela tiden men eftersom han inte kan gå själv än så fick han fint vänta på mig till jag kunde hjälpa honom. :) Han badade nog mest av oss alla tror jag. Vattnet var sådär varmt men det var bara korta badstunder så det gick bra. :)


Lions traktor var det roligaste att pyssla med på torra land

Mamma köpte med varmrökt lax med hem så det blev det, romsås, sparris och färska grönsaker till lunch idag. Sjukt gott. :) Efter lite umgänge där hemma begav vi oss hem till vårt. Vi lagade mat (gi-lasagne, god men lite vattnig. Inte en favorit), badade Levi som hade sand lite här och var, städade undan lite osv. Nu håller vi kväll. Levi somnade som en stock efter allt spännande som hänt idag och jag är med trött. Tror det blir en dusch och lite slöande innan sängen kallar.

Dieten har gått bra idag med faktiskt. Jag fusk-kikade lite på vågen idag och det går åt rätt håll. Ni kan få redan på hur det står till på måndag. Tänkte väga in på måndagar, lite dumt kan man tycka för det är efter helgen men helg eller mitt i veckan - det ska inte krängas bara för att det är helg. Det som lockar mest är ju choklad. Marabou är ju som en bit av himlen på jorden! Och sen är det sötsuget efter maten och kvällarna då det är som svårast att hålla sig borta från "ngt gott". Men 4 dagar har jag överlevt nu iaf, och till helgen ska jag vara ärlig och säga att det antagligen blir lite glass iaf. Det är ju inte så farligt som choklad och chips och dylikt. Choklad är ju faktiskt beroendeframkallande så det ska vi försöka låta bli.

Men en dusch nu, tack. Bisous!



Nybebis

Idag fick jag äntligen mysa loss med Neo. Ååååååååååååååååååw vad han är söt!






Stolta föräldrar

Grattis igen till Ida och Todde till denna gudasöta lilla unge. Nästan lika söt som min egen ;)

I förmiddags kom fö. Ida och Oliwer och hälsade på oss. Vi lunchade och traggade och sen begav vi oss ut på gården där vi drack kaffe. Mm.... kaffe. Lite hooked nu. Hälften mjölk/hälften kaffe pls. Men jag ska inte dricka såhär sent, då somnar jag aldrig. Det var iaf jättetrevligt så tack för idag :)







Men nu ska jag packa inför stranden imon och sen blir det vila. Ont i huvudet och ont i tanden (wtf?). Ska in på måndag för rotfyllning omgång II. KUL. Och GI går bra förresten! Än så länge. 3 dagar nu, jag är lite stolt över mig själv faktiskt. Bisous!


Dagens middag

Supergott var det med dagens middag vilket var stekt kylling, bulgur, vitlökscreme fraiche och sparris. Yum-y!



Dagens problem:
Sötsuget efter maten och kvällen framför datan/tvn. Jag gick och satte mig och målade nu ist för att få annat att tänka på men... mm.. lite choklad hade suttit fint. Suck.

Middagen som vi åt idag gjorde jag en Levi-version av, eller hur man ska uttrycka det. Jag kokte kyckling och så fick han det, lite av avkoket (kryddade med persilja och svartpepparkorn som låg i tesil, världens bästa knep!), bulgur och en klick smör till kvällsmat. Men neh, det gick inte hem! Eftersom han sen inte ville äta mer än max 5 skedar blandade vi uppe det med en köpe-burk av kycklingrisotto. Då gick det hem minsann! Unge. Bisous!


Neo är här!

Uppdaterad: Han är 49 cm lång och väger 3965 g
Och jätteblond dessutom :)

Äntligen har Ida fått sin lilla ängel i sina händer. Neo har kommit idag! Men det är också det enda jag vet, det och att han kom med snitt :O Undrar hur allt har gått. Uppdaterar mer om storlek senare men såhär fin är han:



Ååååh <3 Bebismys <3
Är så himla glad för er skull Ida och Todde! Längtar till jag får höra hela förlossningsberättelsen och sniffa bebishuvud <3


RSS 2.0