Första pool-doppet

Idag fick plutti vara med om sitt första pool-bad. Fast utan doppande - bara plaskande. Så rubriken ljuger. Men skit i det, jag doppade iaf mig! Pix:


Kom på i vannet att vi glömt smörja ansiktet :O


Mys!


Badar med Ida




Chillar med majskrokar i skuggan

Även om det inte framgår av bilderna så hade han jätteroligt i vattnet! Han "oooh"ade och busade och skvätte och hade sig. Känns jättebra inför det kommande babysimmet i höst. :)



Tack för allt idag, Ida! Vi hade jättetrevligt!
Bisous!


Ida-dag

Idag sticker vi och Ida till hennes systers hus och badar i deras pool. Så får man göra när man inte har egen :P Ha en fin dag!


Bisous!


Uv eller inte uv?

Jag har velat fram och tillbaka om jag ska köpa uvdräkt till Levi eller ej. Men idag gick jag förbi en på HM som jag inte kunde låta bli att köpa. Det är en jättefin röd med barbapappa på (ni får ta mitt ord för att den är fin för jag orkar inte fota den). Jag hittade också ett par shorts till honom för 10kr på rean (!) och sen en bikini till mig på Lindex. Rosa och fin, tror inte jag haft en rosa bikini på ... kanske sen jag var 10år eller ngt :P

Well - det var väl det som har gått bra idag. Annars har det mesta gått käpprätt åt helvete. Jag har haft sån otur att jag är glad att jag träffat toa när jag satt mig ner för att kissa. Jag orkar inte ens berätta om dagen förutom att Levi har badat utomhus i balja och vi har njutit av det fina vädret. Så håll i hatten och hej för nu drar jag till soffan och slöar bort all otur. Orka! Kvällens sällskap? Spartacus såklart! :)


Mmm... oj. oj, förlåt, jag tror jag dregglade lite på tangentbordet..
Bisous!


Knodd och Söte-G

Idag har vi haft finbesök av Knodd och G, deras mammor fick också följa med :) Vi bjöd på currykyckling med bulgur och wokgrönsaker och sen picknick ute på gården med glass och blåbär.








"Du har något på läppen..."

Tack för en fin dag töser och pojkar!

Levi update: Igår rullade han från mage till rygg för första gången. Och han nöjer sig inte med att sitta stilla längre, nu kastar han sig framåt/åt sidan och försöker lära sig att ta sig framåt.
Bisous!


Bilder från kalaset













Bisous!


Barnvakt

Idag passade jag och Levi lille Lion när Mican var på arbetsintervju. Grattis till dig som fick jobbet! :) Vi har haft jättetrevligt iaf. :)


Lion blåser såpbubblor

Vi var som ni ser ute på gården och lekte. Lion blåste såpbubblor, spelade fotboll och lekte på lekplatsen. Levi hade sin gung-premiär och han tyckte det var jätteroligt!


Nu kunde han ju göra (nästan) samma sak som sin stora kusin :)


Little moschi-mr! :)


Gung gung!


Lill-zlatan


Sitter och längtar till han med kan sparka boll.. :)

När Mican sen kom hem blev det smörgåstårta och sen kaffe på ballen:





Men nu är det Spartacus dags! Följer den serien och kan inte sluta titta på den. Har blivit fler dagar i rad nu.
Bisous!


4:a tänder

Nu kom den andra framtanden också! :) Stora killen. Hela 4 tänder kan han räkna nu, min lilla älskling <3

Bisous!


Bildkavalkad

Mormor 80år:





















Midsommar 2011:



































Tack alla som gjort dessa dagarna så bra. :) Jag har haft jättetrevligt men jag mår fortf. bajs.. :/
Idag blir det kalas. Så det är bara på 'et igen.

Levi har förresten fått en till tand :) På midsommar ploppade hans vänstra framtand upp. Hej hej! Samma dag tappade Hanna sin ena tand. Snopet :)
Bisous!


Första födelsedagen som mamma

Igårkväll fick jag som komplement till min halsont och förkylning även feber. Så stackars sjuka jag låg platt i soffan från kl 18 - 22.30 då jag slocknade. MEN! På dagen gjorde jag och Levi stan. Köpte present till mormor som också fyller år idag. Massa grattis! :) Och så fikade vi med Ida och Oliwer!







Det blev ett besök på Fantasi. Tack så mycket för väldans trevligt sällskap! :)

Innan vi sen begav ifrån stan träffade vi på Anna och söte G:



Vi sa hej hej och tragg tragg en stund innan vi åkte till Babyproffsen för att hämta ut vårt nya skal till vårt babyskydd. Yes, vi fick ytterligare en ny stol helt enkelt. Och så köpte jag en dubblett till Levis snutt och så blev det bälte att fästa nästa bilstol med. Det dröjer inte länge till innan Levi måste byta stol. Jag pratade med dom på babyproffsen igår och dom kollade hur han satt. Dom sa att han antagligen kan ha stolen 1-2mån till men sen är han för stor.


Såhär glad var han iaf när han kom hem och fått mat i sig :)

På kvällen fick jag iaf min dos av sjukan och orkade knappt med mig själv. Febern satt i imorse också då jag vaknade med 38.3 och tänkte HELL NO att jag ska vara sjuk på min födelsedag. Jag proppade 2 panodil, 1 zyx och sov 2½h till innan jag och Levi gick upp. Då måde jag lite bättre eftersom febern var borta så jag och Levi beslöt oss för att åka och hälsa på Mican och Lion. På så vis fick vi sällskap och jag fick lite avlastning. Mican tyckte inte att vi var så mkt till sällskap då vi gick och la oss när vi kom dit och sov i 1h haha. Men det hjälpte för efter det mådde jag ännu lite bättre.



När vi kom hem fick Levi sig ett bad och lagom till han var torr bakom öronen kom sambo-Per hem med en stor bukett blommor, trisslott och presentkort så jag kan köpa kläder. Tack så mkt älskling! :) Det blev också kinamat och så har han köpt jordgubbar och choklad så det blir snart chokladdoppade gubbar till Livet på BB. Ska njuta av att det inte är jag som ligger där! ;) 
Ett annat tack vill jag ge till våra underbara grannar! Imorse hade dom lagt en present in på vår balkong till mig med en jättefin sjal och ett fint diadem i. Tack så hemskt mycket! Jättegulligt :D
Det blir inget kalas för min del förrens på söndag. Imorgon ska vi på restaurang och fira mormor, på fredag är det ju midsommar, på lördag vilar vi efter midsommar och sen blir det kalas! :P
Anyway! Nu måste jag vidare. Bisous!


Tjugonde Juni

Idag var vi inne hos grannen på bebismys! :) 5 mammor och lika många bebisar blev vi och supertrevligt var det. Elina bjöd på pasta med pastasås (jag tog mkt för jag var hungrig och sen orkade jag inte allt, hur gammal är jag? haha) och pannacotta till efterätt. Yum!


Fina mammor

Visade sig att en av mammorna var släkt med en av mammorna till barnen vi har på förskolan. Liten värld :)

Efter allt mys gick jag hem och tankade Levi som vart hungrig och efter det gick jag och Elina ut på promenad med våra små. Det regnade på oss, hör och häpna. Inte som att det regnat annars nu i dagarna va? Vi gick också inom affären på vägen hem och handlade lite. Resultatet blev en supersmarrig lasagnette! :)


Tittut! :)

Levi sover jätteoroligt nu, han har vaknat ledsen ett par ggr... Per är där inne och försöker trösta honom nu. Stckars liten.. :( Och det är lite synd om mig också! Har ont i halsen och höfterna och försöker sitta och vila bort det nu. Imorgon ska vi nämligen till stan och träffa Ida och Oliwer - ska också hitta födelsedagspresent till mormor som fyller 80år på onsdag. Samma dag som jag blir... äldre.
Bisous!


Tävla med Anouk


Tävla med Anouk vettja! Hon har en tävling där ni kvan vara med och vinna presentkort på 350kr hos Litenlycka. Doooo iiiiiit!


Hej Bijlen!

Ok, så idag åkte pappa och Per till växjö för att kolla bil till oss. Visade sig att den var ett riktigt stort frågetecken - frågan är om den inte var stulen tom. Så den slog vi till på! Eller ... inte. Neh. Men när dom kom hem ringde pappa grannen och pratade med dom så vi köpte deras Renault Mégan haha (lönt att köra till växjö). Den har fått sina törnar och den är dåligt lagad så utåt sett är det ingen pärla, men den funkar bra, fyller våra krav och den var billig! Så den blev det. Nu fattas vi i bilväg: att sälja vår audi och köpa en kombi av ngt slag, antagligen en Honda som det ser ut nu.

Under dagen har vi också satt upp bokstäverna på Levis dörr:



Och så har vi varit på Eko; jag, mamma, Levi och Lion. Fyndade lite gjorde jag. Dom hade rea på barnkläder (50%) så Levi fick ett par shorts för 45kr. Mjukisshorts, supersöta. Av mormor fick han dessa fina foppisar:


Gula är dom om det inte framgår av bilden

Vi har också:
 Fikat med min mormor
Varit på maxi och asgarvat ihop med Mican och Bella
Panikat över dålig kommunikation med Per
Fortsatt panika när jag inte hittade ägarlappen till den nya bilen
Badat med Levi
Käkat bakpotatis
Bloggat... duh
Bisous!


Hejdå Bijlen!

Igår sålde jag min fina lilla bil vidare till en kompis till syster som ska ta hand om den. Hoppas dom lever lyckliga tillsammans resten av... renaultens liv :)
Efter det bjussade mamma rara på jordgubbar och alla ungarna (veronicas, micans, grannens) busade loss på Barnens Dag som föreningen höll i. Det är en frivilliggrupp som anordnar sånt här och grannen är med i den gruppen, så dom hade fixat hoppetorn och grejer. Kul! :) Synd bara att Levi är alldeles för pluttig för sånt.

Vid 15 tiden var det inredningsparty hos Anouk och det var jättetrevligt! Fina saker hade hon från hemsidan barnvanligt.nu men jag hittade ändå inget som jag fastnade för direkt så jag gick hem tomhänt men med en väldig trevlig fika med goda vänners sällskap i bagaget. :) Tack så mkt!



Lärde mig ngt väldigt viktigt förresten! Tydligen ska man inte ha barn i en bilbarnstol där barnens axlar är högre än där bältet sitter/kommer ut ur stolen. Då är barnet för stort och det är en säkerhetsrisk. Så nu ska mammamalijn ut och leta bälte till stolen hon fyndade så vi kan börja använda nästa steg av stol ist. Informera mera pls! -.-

På kvällen bjöd föräldrarna på grillat och herregud vad gott det var! Fransyska med stekt färskpotatis. Det godaste jag ätit, kanske någonsin! Och Levi busade med oss, han ville minsann inte sova utan höll full låda hela kvällen fram till kl 23 när vi åkte hem och då däckade han pangbom i bilen och sover fortf. Unge. :)

Idag sticker pappa och Per till växjö för att kolla ny bil till oss. Spännande å se om dom kommer hem med ngt. Hoppas verkligen det! Det är svårt att vänja sig vid att bara ha en bil. Hade ju svårt att lösa kvällen igår bara! Men om inte annat så hittar vi väl en annan bil snart förhoppningsvis. Nu är det ju bara att slå till när lånen är fixade. Men nu måste jag gå och göra vid mig. Ha en bra dag! Bisous!


Sjuttonde Juni

Förskolan hade stängt idag också för utvecklingsdag! J-la skit.. men vet ni. Jag vet faktiskt inte om jag vill ansöka till den förskolan. Så, vi får se om jag bryr mig om att gå dit överhuvudtaget. Blir så trött. Ringde till kommunen och pratade med dom om förskolan i fråga och tydligen är det i stort sett samma som förskolan intill. Dom har jättemkt samarbete och om man sökte till den jag var intresserad av kunde man lika gärna hamna på grann-förskolan och det är ju faktiskt inte dit jag söker. -.-

Vi hämtade iaf ut Idas vagn som var jättefin. Jag passade på att köpa två kortärmade/kortbenta pyjamasar til Levi som han kan ha nu när det är så varmt. Superfin var han i den han provade ikväll, men å andra sidan är han ju fin i allt! :) Köpte också badankor till honom i olika färger och fina bokstäver som han kan ha på dörren till sitt rum - dom stavar såklart "Levi" :)


Levibus

Han följde inte med på förmiddagens bravader för jag tyckte att han hade för mkt hosta så han var med farsan ist :) Han fick dock följa med på eftermiddagen då vi stack in till stan och fixade med billånet. Köpte också jordgubbar på torget och letade sandaler till plutt. Åkte utom skodej med och kollade in Kavat skorna som jag fått tips om men jag tänker inte lägga 500kr på ett par sandaler som han kan ha 3månader eller vad det nu blir. Speciellt inte när han inte kan gå. De dyra skorna får komma senare. Så det blev inga sandaler faktiskt. Och så åkte vi inom Mican och Lion och hjälpte dom med Lions data. Jag och Levi hängde vidare där när Per klippte sig men sen blev det direkt hem och laga middag.

Förresten skrev jag aldrig på bloggen här igår att Levi lärt sig vinka! Han har vinkat sporadiskt innan men igår vinkade han som svar två ggr åt andra som vinkade åt honom. Om han nu fortsätter ska bli spännande att se - lite vink har det blivit här hemma idag iaf.
Men nu ska jag plocka fram fredagsmyset - Per är och somnar Levi. Får se hur det går för han var inte jättetrött men kl 19.30 är det värt ett försök. Visste ni att ett barn får den bästa sömnen mellan 19-22 på kvällen?
Bisous!


Besök hos Ida

Idag var vi hemma hos Ida och hälsade på. Hon är så rund och go nu :P Och ändå har hon 1½ månad kvar. Men det närmar sig med storsteg. :) Ska bli såååå spännande att få träffa det lilla livet!



Det bjöds på fika och utemys i trädgården :) Tack för idag!

Jag var inom Babyproffsen också och köpte parasollet till vagnen som ni kan se på bilden. Babyblå är den. Så gulligt så! :) Och sen fick jag berätta för dom om babyskyddet- igen! För ngn månad sedan lämnade jag in den då "stegen" i handtaget inte fäste, så om jag lyft Levi i den hade han tippat framlänges. Det fixade dom med att ge mig en ny stol men nu har handtaget spruckit nertill på ena sidan. Värdelöst! Så dom skulle ringa in och rapportera om det och så får vi se vad som händer.

Vad som mer hänt idag:
Jag har fått ont i tanden nu igen ikväll... har inte känt av det innan idag. Men fy tusan.. öööh, panodil pls!
Har börjat på en tavla. Meeeen, inspirationen jag kände innan försvann så jag får se vad som händer med den.
Levi somnade redan kl 19.00 då han var helt slut efter nakenfisande och bus hela kvällen.
Har gjort min första egengjorda äppelpuré med ångkokarsaken jag fick av Christel och det blev superbra!

Imorgon ska vi återigen försöka oss på ett besök på förskolan som jag försökt besöka nu i 3v eller ngt. Hoppas vi hinner dit i tid nu imon. Tänkte vara där redan kl 10 för sen ska vi hålla Ida sällskap när hon hämtar ut sin vagn och efter deeeet sticker vi in till stan och banken för att ordna med ett billån. Vi tänkte köpa två nya bilar men man måste ha pengar till det vet ni.. Jag har fö. sålt mitt lilla mästerverk och i helgen lämnas den över till Micans kompis Veronica. Kommer kännas tomt utan den! Men det är väl dags att gå vidare nu när man har barn. :)
Nu ska jag fortsätta självplågandet med att titta på CSI. -.-
Bisous!


Sextonde juni

Idag drar vi till Ida tillsammans med syster och Lion. Men först ett pitstop på babyproffsen för ett nytt parasoll till Levis vagn. Det gamla jag har håller på att driva mig till vansinne.


Bisous!


Kycklingpuré

Idag gjorde jag kycklingpuré för första gången till Levi. Grunden till denna dille på att laga hemmagjorda puré grundar sig i att jag läste "vi föräldrar"s reportage om burkmat som tydligen inte innnehåller så mycket näring. Man ska visst behöva äta 6 burkar som 8månadersbebis för att få i sig all den näring man behöver på en dag. Men visst! Nu ska man ju självklart komplettera med gröt/välling/frukt/ersättning/macka/amning mm. men det är ändå jättedåligt att det är så lite näring i det. Tycker jag. Hm... å andra sidan - vem kollar hur mycket mina puréer innehåller? -.-

Iaf! Receptet på kycklingpurén lyder:

1 kycklingfilé
3 potatisar
1 morot
½ lök
4 svartpepparkorn (lägg dom i en tesil så vet du var alla är :))
1 tomat
persilja
2 tsk matlagningsgrädde

Koka allt tillsammans (utom grädden). Sen kan man ju göra som man vill men jag tog upp nästan all lök när jag sen skulle mixa det då Levi har så känslig mage. Och när allt var mixat tillsatte jag matlagningsgrädden. Man kan skippa grädden eller ha i smör ist.

Någon som har ett gott recept till dom små när det kommer till puré med kött i?
Bisous!


Levi 7månader

Idag blir min lilla skatt 7 månader. :)


Mamma och pappa älskar dig!

Jag har inte ens fått träffa honom idag. Han sov imorse när jag stack till jobbet (mican skulle passat honom men Per är hemma sjuk så han fick ta honom) och han sov när jag kom hem... och han sover fortfarande! Det är inte lätt att vara förkyld. :( Sitter och väntar på att han ska vakna så han kan få lite mat och vi sen kan ge oss ut och gå en sväng. Saknar honom ju :)

Det var iaf jättetrevligt på jobbet och föreläsningen var super! Handlade om dokumentation som den reviderade förskoleplanen understryker. Det var personal från två förskolor som vunnit pris för det här, som var och föreläste och redovisade hur dom dokumenterade och hur dom lät barnen vara med och påverka vad som sker på förskolan. Jätteintressant! Och ganska olikt hur vi arbetar måste jag säga. Ska bli spännande att ändra arbetssättet lite grann nu. Undrar just hur långt pedagogerna hinner kommer med det innan jag kommer tillbaka i vinter... Bisous!


Rotfyllning

Har haft problem med min ena tand nu sen... ja, 4-5månader innan Levi föddes kanske? Jag var hos tandis i januari då dom trodde att det berodde på inflammerat tandkött men det har hållt i sig och nu tröttnade jag på att gå med det. Så igår ringde jag och fick en akuttid som idag kl 16.00. Hon konstaterade att jag behövde göra en rotfyllning - själva arbetet i sig gjorde ju inte ont (förutom i käken då man blev väldigt trött av att gapa så länge och bedövningen är ju inte heller så skön) men nu när bedövningen lossnar så gör det riktigt ont! Jag blev helt trött när jag kom hem för det gjorde ont och för att det var så mentalt uttömmande att gå dit. Jag gillar ju inte direkt att gå till tandis... 3.200 ska kalaset gå på. Ngn som vill birdra med pengar så kan ni ju skriva en rad. -.-



Övrigt:
Levi och Per är fortf. förkylda.
Kul sällskap fick vi idag av grannen, hennes lillasyster och Moa
Och...


...tack till mamma som passade Levi när jag var hos tandis

Bisous!


Fixat och trixat

Igår var vi och köpte lite blommor till balkongen. Inte så värst många men lite grann för att piffa upp den. Såhär fint blev det:





Inte för att ni har ngr bilder att jämföra med för det tog jag inte. Där hänger också små "insekter" i glas och metall som pynt, fyndade dom på Rusta i helgen. Jättefina :) Kommer kanske bild på dom sen men jag har inte mer batteri i kameran som det är nu.

Igår gick jag och la Levi så han somnade 18.45 och jag hoppades så innerligt att det var för natten för jag var  trött. Det har varit mkt sjukligt här hemma nu. Levi började ju med att vara förkyld i magen, sen på "riktigt" och nu har han hosta också. Och Per är antagligen också förkyld eller / superallergisk. Så det gnälls ska ni veta. Jag pallar shiiiii... Iaf! Han sov till kl var 20.30 sen ville han minsann inte sluta de blå ngt mer. Så ist för att bara sitta i soffan och tråka hela kvällen satte jag fart på Per och fart på mig själv. Balkongen pimpade jag igår kväll, jag städade och sorterade papper, dammsög, hade Per till att dammtorka golven. Och! Inte minst, pimpa Levis iWalk. Yes, det är så hans gåstol heter. Jag gillade inte att de barke hjulen inte var ledade, det gjorde det mkt svårare för honom att gå. Så igår satte Per fast nya hjl från ikea och nu har jag en himla massa mer Levi att kolla om dagarna :P Han kör omkring i ca 70km /h här hemma och har jätteskoj. Han blev helt till sig haha :D Jag har köpt en gåstol som han har hos mamma och pappa, en gammal för bara ett par hundra kr och den rullar på som bara den. Nu rullar denna nästan likadant.


Yey! Mamma och pappa har fixat min ride!


Lets go!

Idag ska kära grannen titta inom på fika och sen ska vi upp till mamma som ska passa Levi medans jag åker in till tandis på akuttid. Ååååååååååååååååååååååååååååh vad roligt! Bisous!


Rädda Ballen!

Eller ja, rädda balleblommorna ;) Per fick ett jättefint fruktträd när han fyllde år som är på upphällning så ikväll planterade jag om det och satte det i en större kruka. Får hoppas den klarar sig. Såhär fint står den nu:



Imorgon sticker jag, Levi, Mican och Lion till stans växthus och köper lite fler blommor att ha på balkongen. Som det är nu står där även lök, gräslök, rädisor och ngn slags ringblomma (fröer, det är inga blommor än). Men jag är pisskassvärdelös på att hålla blommor vid liv så det får nog bli petunior eller pelargonier eller ngt liknande som håller väder och vind och... lite vatten... bra. Tack!

Levi har varit superförkyld även idag, stackars mammas plutt! Så vi låter honom faktiskt ligga kvar i vår säng (ja, vi somnar honom i vår säng) inatt för han ligger himla bra nu och det känns dumt att flytta honom då. Snorsugen är ju superbra även om Levi inte uppskattar själva processen och jag förstår honom! Men den hjälper verkligen massor så han får stå ut med det. Tyvärr. Hoppas han mår bättre till imorgon iaf. Tänkte att han skulle få ett par sandaler med. Vad har ni för bra sommarskor till era små?
Bisous!


Förkyld

Det är en förkyld kille jag har här hemma. Inte Per då alltså... och skillnaden är att han är mer gnällig när han är förkyld ;)
Men det har inte varit så lätt idag, måste vara jobbigt för dom små och inte kunna fräsa och inte förstå varför dom inte kan andas som dom brukar. Jobbigast är det såklart när han sovit så hur natten kommer bli ska ju bli "spännande" att se.

Vi har iaf varit ute och gått idag. Stannade till hos Christel för blöjbyte och så fick jag ngr rabarber att göra paj på. Tack så mkt! :) (den står fö. i ugnen nu) Christel passade på att ta ngr bilder när jag var på dass:


Fina pågar


"innan fallet" Theodor tyckte Levis kofta var så fin så han tog tag i den och drog, då dök Levi stackarn :P


Älskad

När Per kom hem idag hade han med sig en stor bukett blommor - det var för att jag tagit min "examen", eller "student" eller vad man kallar det när man gått ut en KY-utbildning :P


Tack så mycket älskling <3

Och så hade han med sig en flaska vin också. Hade suttit fint med ett glas ikväll faktiskt.. :) Hoppas ni alla har en fin fredag! Bisous!


Grillat med syster och Lion

Idag åkte jag, Levi, Mican och Lion och handlade. Det blev en snabb shopping för Levi blev trött snabbt och jag stressade mig igenom halva affären för att komma hem för hans skull. Och mkt riktigt, efter mat och bajs här hemma slocknade han och sov som en stock i över 1h.
När han sov grillade vi andra hamburgare - smarrigt. Vi sitter inne på en elgrill och den är superbra! Speciellt som vi har lägenhet, det är ju såklart skillnad om man bor i hus då man kanske vill ha en riktig grill.
Gott blev det iaf! Och trevligt var det. Tack för idag kära ni :)


Pojkarna jubbar

Resten av kvällen blev en lugn kväll framför tvn. Missade helt att det inte skulle vara V längre! WTF.. Oh well. Det blev Criminal Minds trots att jag tänkte sluta titta på det,... inget blir som man tänkt sig! :) Men nu blir det bingen för föräldrarnas del här hemma. Levi har sovit sen kl 21.


Bisous!


Virus i magen

Stackars min lilla sötnos - han har fått virus i magen. Jag byter säkert 8 bajsblöjor om dagen och han blir alldeles röd i rumpan om han haft det i blöjan en stund. Nu skulle man haft en blodhunds doftsinne känner jag, det är ju inte som att han säger "mamma, jag har bajsat nu" - han ger faktiskt ingen hint om det alls och nu när han bajsar så ofta så luktar det faktiskt inte så mkt. Jag får kolla blöjan ngr ggr i timmen för att undvika en röd liten stjärt.


Inte lätt att vara liten

Det värsta är ju att det kan hålla i sig ett bra tag. Jag ska iaf höra av mig till BVC igen om det inte gått över innan nästa fredag. Det har hållt i sig i 4 dagar nu. Jättetråkigt men han mår iaf bra i övrigt. Han sover dock mycket mer än vanligt. Och så är det svårt att få i honom vätska med men jag har upptäckt att Levi gillar bubbelvatten :) Sånt man gör i sodastreamern innehåller ju bara vatten och kolsyra och inte en massa onödiga salter och sånt som inte är bra för de små. Så bubbles it is! Nu hoppas vi bara att han kryar på sig snabbt.


Bisous!


Klädparty

Igår höll vi klädparty; jag, mamma och Irma. Vi var hemma i deras trädgårdar - vi fick dela upp det lite då det fanns jättemkt kläder! Det roligaste var såklart barnkläderna och kläderna till oss :) Shoppade 3 plagg till mig, ett par jeans till Per och en hel del kläder till Levi som just nu ligger i sovrummet och sover i sin nya SötnosBody från Lundmyr. :) Och så allt det här:



Rookiemammorna kom också och Irma hade bjudit en hel del samt ngr av de andra grannarna. Dom vita minichokladkladdkakorna gick hem, kul! :) Allt var jättetrevligt så det får vi göra om igen.

Idag var det meningen att vi skulle träffa Jossan, Louise och bebisarna men så blev det inte. Vi får omboka det och ist ska jag hänga med Mican och Lion. Kanske hälsa på hos Ida om hon har tid med oss. Vad ska ni hitta på? Bisous!


Grattis Sverige!

Grattis till Sverige på din dag! :) Har ni firat ngt? Det har jag inte gjort faktiskt... lite dåligt med det. Men jag har uppmärksammat det iaf! Alltid ngt :) Har ni firat?

Ist begav jag och Levi oss hem till finaste Rana och hälsade på. Vilket hus hon bor i! Vilken idyll! Helt underbart. Väldigt roligt att träffa henne, det var en halv evighet sedan sist. Tack för idag, hjärtat!





På vägen hem körde vi såklart inom mamma och pappa där det bjöds på middag. Korv, nypotatis och det bästa av allt - spenatstuvning! Goooooott :) Irma och barnen kom inom och Irma passade på att mysa loss med Levi;




Gissa vem som vill ha en till liten beeeebis? ;)

När vi kom hem bakade jag vitaminichokladkladdkakor. Ah, vitchokladkladdkaka i muffinsformar med vit choklad riven ovanpå. Men ja... jo, dom gick ner men det är godare med lite grädde och bär till så det blir det vi bjussar på till fika på onsdag då vi ska ha klädparty. Kul!

Nu ska jag mysa loss en liten stund innan kliet i fingrarna tar över och jag tar ett röj-ryck här hemma. Bisous!


Havet 4 the very 1st time!

Tänk så mycket "första gången" barn har framför sig. Det är så härligt! Iaf när det kommer till alla positiva saker såklart. Första stegen, första ordet, första gången på studsmattan, första dagen på förskolan/skolan, första kärleken.... underbart! :) Idag var Levi vid havet för första gången och han älskade det! Han "oooh"ade, vevade och munpruttade loss hej vilt. Fina gulliga underbara älskade sötunge <3 Mican och Lionfion var med och delade dagen med oss. Såhär såg den ut:


Levi vilar ögonen på havet för första gången


Sand? Dyk!


Allahopan


Nöjd


Hur gullig är inte denna bilden? Ser ut som han mediterar :)


Doppar fötterna i havet - men bara lite för det var kallt


Och så med pappa :)


Finlion :)


Sen blev det glass hos Otto's, det är allvarliga grejer som ni kan se här :P


Sen hälsade vi på hos mamma och pappa där Lion kunde leka med sina kompisar...


Hanna och Harris :)


Levi klappar Zappo - han blir så glad när han ser honom :D



The Boys


Slapp-mican


Tränar på att stå hos mormor


Per och Mica bråkar. Mog1 ;)


Han överlevde! :D

Tack alla för att ni gjort detta till en så underbar dag! Massa kärlek till er! <3 Bisous!


Fjärde Juni

Det blev en hav-lös dag. Vi hade planerat att inta stranden men Per skulle lämna tillbaka en bil han hade jobbat med (mitt på dagen dessutom), så vi orkade inte vänta på att han skulle bli färdig. Därför åkte vi till mamma och pappa och hälsade på. Som oftast :) Vi trivs där - och så har dom en trädgård där Levi kan få friskluft och vädra rumpan.

Vi var där en 4 timmar och hälsade på så under tiden hann Per städa garaget, smörja dörrarna och rensa avloppet på toa. Ngt ska man väl ha dom till? ;) När vi körde hem körde vi och hämtade honom och begav oss till Willys för att handla. Väl hemma lagades det mat, hängdes på ballen, badade Levi och nu blir det tvkväll.









Måste bara recept-a er maten vi åt. Efter inspiration av många runt om, men speciellt Anouk, började jag titta lite på GI i en bok jag fick låna av Christel med en massa fina recept (tack :)). Vi valde att laga Ädelostbiffar till middag, supergoda var dom! Fast vi Gi-ade inte. För jag var sugen på nypotatis så jag var tvungen att äta lite sånt till. Och sen har jag ju inte ens intagit GI-dieten än ändå. Ska smaska på lösgodis ikväll tex. Vad sägs om det? :P
Iaf! Receptet för de som är nyfikna:

500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
salt och peppar
persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, ägg, grädde, kryddor och persiljan. Forma köttfärsen till biffar. Gör hål och stick i ädelost i varje biff. Fyll igen hålet och lägg biffarna i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Tips: Smula ner ädelosten i biff-smeten ist. Det blir nog lite mer smak då. Det tänkte vi göra näst gång iaf.
Salladen vi hade till gjorde vi på: avocado, coctailtomater, rödlök, solrosfrö och olivolja. Yum!
Bisous!


Levi rapporterar

Igår fick jag ta mitt första utomhusbad i balja;


Mamma skulle prompt sitta bredvid, som om jag inte kan sitta själv vid det här laget?


Snuperskönt att få plaska
 

Sen var det mysdags på filten i skuggan...


...för jag var så trött efter badet.


Och här fick jag hjälpa moffar öppna posten, vem vet om han hade klarat det annars?


Och så fick jag kolla så gräset växer som det ska, var tvungen att rensa bort lite maskrosor


Sen fick jag mysa hos mormor med lite


På kvällen var jag så trött så trött. Så när vi alla ätit fick jag sitta hos pappa och chilla lite innan jag slocknade på tre röda inför natten. Phu! Vilken dag. Undrar vad som händer idag? / Levi


Sitter inne...

Glömde ju såklart vagnen nu när jag drog upp till mina föräldrar för att få lite sol med Levi och nu när han behöver sova, då får jag sitta inne så snällt och vänta. Men nu har han sovit i 30min så det dröjer nog inte länge till innan han vaknar. Det dumma är ju att då vill han ha mat vilket betyder att min mat får vänta ytterligare lite till. Det är ju inte som att övriga familjemedlemmar sitter ute och grillar hamburgare as I write.  Doh. Per är fö. i verkstan om ni undrar - annars hade vi ju fått byta av såklart. :)

Vad har hänt:

- Vi var och firade pappa här igår, grill och mys. Jag tog mig två glas vin och två baileys. Gott! Jag har inte druckit vin på hur länge som helst (inte baileys heller för den delen). Skulle ta ett glas förra helgen men det vinet smakade bajs så jag drack inte mer än en klunk innan det fick rinna ut i vasken.

- Jag kompletterade med mitt betyg i förrgår och fick mvg även i föregående kurs så nu är allt slut. Helt finito. Najs :)

- Min kompis Nova har gift sig med sin drömprins så en massa grattis till dom! :) Superfina var ni, hoppas ni hade världens bästa dag och att ni får en massa världensbästadag-ar framöver också :) Kärlek!

- Har varit på medarbetarsamtal på förskolan där jag också träffade en massa saknade barn, arbetskollegor och föräldrar. Gud vad trevligt det var!

Bisous!

RSS 2.0