Låtsas att jag inte ätit en 7-8 bitar spettekaka..

Idag vart jag och Levi och lämnade nyckeln till församlingen, vi bjöd också på en 12bitar spettekaka till dom som jobbade där. Dom blev jätteglada :) Efter det åkte vi hem till min mormor och hälsade på - blev bara en snabbis för hon skulle iväg på kalas och det ena med det andra. Hon är väldigt upptagen min mormor - precis som alla pensionärer va? :) Knappt man har tid att träffa dom.

Efter det åkte vi hem och bytte ut bilbarnstolen mot vagnen för en promenix med Christel och Theo. Theo fyllde hela 3mån idag så det var ju dags för vaccination, stackarn :( Vi mötte upp dom på vårdcentralen. Innan vi gick därifrån skulle Christel köpa en sak på apoteket och det tog 30min (!!!) innan hon fick det hon skulle. Hon vart arg! Och Theo skrek som en galning - likaså bra det så dom kunde höra honom. Har haft problem med det apoteket innan, dom är helt värdelösa, dom tom. pratar långsamt! Det blev en lagom promenad efter det. :)

Sen har vi lagat mat idag, Per skulle egentligen tränat men vi är båda rätt slut efter igår. Skulle kanske handla med Christel ikväll - men det är om Theodor mår bra och om jag orkar. :)


Levi provsitter sin nya gåstol (som också är en gungstol... och en matstol... och ett rymdskepp)

Fina leksaker...

...om man skulle smaka lite på dom

Men nu ska ja ta och röja lite här hemma - får se hur långt jag kommer. Här är så stökigt att man knappt hittar golvet... eller soffan... eller bordet.. you get the drift. Bisous!


Döpt

Idag vart det dop. Stress! Men det gick bra :) Levi var jättesnäll hela tiden, förutom vid presentöppningen (vi öppnade när folk fikade) och då blev mamma Malin stressad när hon såg hur Levi laddade för att skrika till han fick mat så jag vart inte ens med när sista presenten öppnades men det redde Per ut ändå. :)
Levi fick; pengar, en gåstol (som man kan gunga i också om man vänder på benen), tavla, böcker, kläder, en nalle i glas (prydnad då), ett sparkonto, halsband, armband, filt, födelsedagståg och blommor - såklart :)

Tack alla fina för idag, det var jättetrevligt! <3


Pappa Per och Levi

Faddrarna; pers föräldrar och mina föräldrar

Per, jag och Levi

Tårtan

Pers faster (som f.ö berättade att dom hade döpt sitt barn just denna dagen för si och så många år sedan, kul :))med man, samt Pers farmor vid presenter och "hälsningslapparna". Vi la fram papper där man fick skriva en hälsning till Levi, sen ska vi sätta ihop dessa till ett häfte :)

Ah, vi får se om vi får kort från de andra sen, det togs en hel del men vi har inte jättemkt på vår egen kamera. Var lite upptagna :) Bjuder på fler bilder sen. Ska ta och trycka i mig lite spettekaga som blev över och sen ta en dusch. Bisous!


Amma Mamma

Tack för era svar ang. presentöppningen flickor. Kan dock fortf. inte bestämma mig ang hur det blir bäst att göra men det löser väl sig. :)
Känner mig inte förberedd inför dopet men vi får ta det som det kommer helt enkelt. Där är bara bra människor och många som erbjudit sig att hjälpa till. You all rock! <3

Idag har Levi varit lite smått bångstyrig. Inte för att överdriva. Han har varit väldigt tråkig sen kl 13.00. När vi var hemma hos mina föräldrar ville han inte amma helt plötsligt. Han vägrade! Fick göra ersättning och det nöjde han sig med. Nästa amning strulade han också lite men sen gick det bra och det gick bra nu ikväll med så vi får väl se hur det blir, jag tänker inte bråka med honom om det för nu har han ammat vad jag tycker är en rimlig tid och om han nu hellre vill ha flaskan går det bra. Men jag vill ju helst ha ett avslut som trappas ner och inte bara sluta rakt av. Vi får väl se hur det blir.. får se hur den lille mannen vill ha det :)

Dagens händelser:
Stan med mamma, Mican, Lion, Levi och Bella
Hem och försöka sälja en utav möblerna från blocket, det intresserade skulle till sist inte ha den
Upp till föräldrahemmet igen för lite sällis och en promenad i det iskalla vädret
Hem och busa lite med Levi innan Per kom hem med kinamat, gott!
Färga håret på Per


Lunchpaus på HM idag 

Imorgon är det full rulle hela dagen som gäller. Ska hämta tårtor, smörgåstårtor, lämna av kläder, duka, förbereda lokalen med annat (drickor, is, mm.), fixa med dopklänningen (har fortf. inte bestämt om vi ska ha vår eller pers) Per kom dessutom på att han inte hade ngr finbyxor helt plötsligt så nu ska han in och göra det, dålig stil tycker jag, minst sagt, med tanke på vad vi har att göra imorgon men vi får väl lösa det. Morgondagens problem! Nu ska jag sätta mig och pilla ihop ett litet papper med text som ska vara med på dopet - ha en fin kväll! Bisous!


Blocket

Har precis slängt ut lite grejer på blocket, ngt klädesplagg och ngn möbel som stod och samlade damm i förrådet. Sen fick Per sålt ett par högtalare också - hoppas på en liten extra slant (det har redan ringts) och inte minst mer plats i förrådet! Tänkte ställa undan ett av borden som vi har, har ett i köket och ett i tvrummet, för jag tycker vi har för trångt i tvrummet. Snart kommer liten vilja springa omrkring här i gåstol och då har han nästan ingen plats att röra sig på. I vilket fall som, som det är nu får vi inte plats med att ställa in ett bord och stolar i förrådet så vi fick ta tag i rätt ände och börja röja så smått i förrådet först. :)

Idag har vi haft besök av fina Christel och Theo. Vi åkte och handlade på Willys, eller ja, jag trodde att Christel skulle ha ngt också men hon bara hängde med, trots att det var hon som körde haha. Raring där :) När vi kom hem bjöds det på pasta och chokladtårtan. Tror jag kommit fram till nu att jag faktiskt inte tycket om den iaf haha. Får definitivt bli lite ändringar i receptet - ljus choklad ist för mörk till nästa gång.
Vi tjabbade lite skit och slappade bort torsdagen, skönt :)


Theo när han sov, "kikar på dig"

Jah, mycket mer har inte hänt idag. :) Imorgon ska vi till kyrkan för att få nyckeln och instruktioner ang hur diskmaskin mm funkar inför dopet. Vi lånar ju församlingshemmet för att kunna husa runda 40pers. Förresten, vi pratade om presentbordet. Hur gör man? Öppnar man paket efter hand, inför alla eller efter att alla gått?

Ah well, Bisous!


Han skrattade för mig också idag!

Yes! Äntligen skrattade han för mig också - blev så sjuuuukt glad ända in i själen och tillbaka <3



Idag har vi ju haft finbesök av Anouk med knodd och syster med Lion. Jättetrevlig var det :D Vi åt chokladmoussetårta (godast när den stått framme en stund och nästa gång provar jag nog göra den med ljuschoklad) och pasta med pastasås som syster slängde ihop lite sådär. ;) Gött. Pratade konstant och ungarna lekte, dregglade och kräkte - som det ska vara. Fast ja, Lion kräkte och dregglade ju inte såklart. Han tyckte förresten massor om knodd haha. Söt :D


Levi och Knodd

Lion, Moi-lin och Levisaurien

Lion och knodd

Mmm... kräklapp!

(Åhå jaha.. här kommer minsann en Levi med pappa, han skulle sova vid det här laget så trött som han är.)

Oh well, efter att alla åkt hem hann Levi sova och äta innan det var dags att åka och handla med Snälla Ida och Todde - dom var så snälla så dom tom. hämtade mig då vi inte hade den "bra" bilen hemma. Min är en fara att åka som det är nu, den immar igen mm. mm. Den går an när det är bättre väder och ljust ute iaf. I vilket fall som helst- RART av er <3 En sak mindre att fixa inför dopet.

När vi kom hem busade vi lite och sen blev det lite nakenfistid för Levi som behövde vädra rumpan. Han hade Jättekul! Haha. Låg och pratade och log och hade sig i ung. 20min tills dess att pappa Per kom hem, då vart det badstund och sen slocknade han som en stock. Ah.. fram tills nu dvs. Han ligger och mysar hos Per nu men jag är trött efter dagens bestyr så jag tror minsann att jag och liten går och lägger oss nu. Imorgon åker jag, christel och barnen och handlar dricka mm. till dopet - gjorde inte det idag då jag inte ville ta den tiden för Ida och Todde. Sen blir det fika at my pläjs. Sov gott allihop! Bisous! 


Kylling hos syster

Idag tog moster och klädde sig i sin roll - hon var barnvakt åt Levi i hela 3h så mamma malin kunde plugga. Snellt! :) Jag hann med en hel del, inte mycket kvar sen är jag färdig i kursen "Pedagogiskt Ledarskap". Eller ja.. jag ska ju såklart validera av den med.. hoppas ju på att kunna göra det tidigare än utsatt datum (6/4) men vi får väl se.
När jag pluggat färdigt åkte jag hem till Malejandro där Micca och Levi hängde som bäst :) Jag bjöd på chokladbollar till fikan som tack. Jag fick en jättesöt morgonrock av Malin, swimpants, pappershaklappar och en hel hög med blöjor hon hade över som hennes barn växt ur. Av syster fick vi fina tummlösa vantar från PoP, tack snälla :) 


Min älskade unge <3

Runt 15.00 gick vi hem till syster för att förbereda för middagen, kusin Bella och Lion kom en dryg timme senare och då bjöds det på kyllinggryta och pommes :) Gött! Runt 18.00 begav vi oss hemåt, jag gav mig på att göra en chokladmousse tårta - jag brukar aldrig misslyckas med att läsa av recept men denna gången gjorde jag det... hoppas den blir ok ändå. Ska bjuda Anouk på det när hon och knodd kommer på besök imorgon tänkte jag.. om det går att äta! :)

Imorgon ska vi också handla med min kompis Ida och hennes sambo som ska hjälpa oss göra smörgåstårtorna till dopet. Dom är tom. så rara att dom hämtar mig då vi planerat att handla på torsdag egentligen men dom hade svårt att få ihop det till torsdag och jag har ingen bil imorgon så.. you get the drift.

-Såg precis the Mentalist, Per spelar nu XboX och jag ska ta och röja lite inför finbesöket imorgon. Ha en fin kväll peeps! Bisous!


Mundaj

Då vart det måndag! Och sportlov för er i skolan där ute. Då är det meningen att man ska vara sportig... eller? Jag och christel skulle ut och gå idag men jag vart supertrött och hon likaså när jag ringde så jag bjöd över på pannacotta och kaffe ist. Haha - nyttigheten personifierad.


Bebbahrna hade en fin liten pratstund också :)

Hur gör ni med era små om man får fråga - tränar ni dom på att sitta och stå bara sådär? Utan att dom själva vill? "Nej men nu ska vi stå en stund". Och hur bra är ni på att lägga dom på magen? Vi pratade igår och det jämfördes hej vilt med Levis kusin som tydligen var tidigare på att sitta stabilt och stå och då undrar man ju om det är jag som är dålig på att träna. MEN jag tror ju på att han kommer i sin egen takt, han kommer sitta när han är redo för det, stå och gå osv. Kan han inte gå när han är 1år kommer jag inte stressa över det men jag är mest nyfiken. Han får ta det i sin egen takt min lille man. Nu vart det ju iofs också så att Lion kom ut 2v efter utsatt datum och Levi en hel vecka innan. Så det är ju 3v skillnad där också.

Men nu ska jag röja vidare här hemma, måste passa på när han sover. Bisous!

PS. Ska kanske tillägga att vi sitter massor varje dag för att han tycker att det är roligt men jag har inte "tränat" honom i det utan det är när han vill för att han tycker det är roligt. Han tycker ju dock att det är mindre roligt att stå som det är just nu så det blir inte mkt av det.


Seg-söndag

Per och Levi åkte hemifrån vid 11.30 och jag fick tid till att plugga. Hann igenom ett helt tema idag - ganska mycket pluggat ändå. -stolt-
Efter det stack jag till mamma där syster och systersonen var. Fick håret färgat (såhär inför dopet) och det bjöds på middag. Tackar hjärtligt :)

När vi skulle köra ställde sig Lion nedanför trappan och lägger världens kräk. Stackars Liten! <3 Det är så jäkla äckligt att kräka och jag mår sjukt illa på det. Har fobi för att spy och maginfluensa är ngt av det värsta jag kan drabbas av (när det kommer till svensson-sjukdomar dvs). Men när barn kräker då är det en annan sak, då vill man bara hjälpa dom små liven. Och bebiskräk är ju ingenting. Hoppas att han bara mådde illa av att han var slemmig i halsen och så iaf, han har ju varit förkyld .. håll tummarna! Jag drabbades ju av maginfluensan när Levi var 3v så jag anser väl (ta i trä) att jag haft min beskärda del för 2011... och -12 och 13.


Lion när han var bebbeh, knappt lik Levi alls va? :P

Sjukt trött och inspirerad så nu ska jag ta och pussa på karlen lite, och förhoppningsvis Levi med om han vill vakna, ist för att sitta här.
Barf! Eller jag menar... Bisous!


Älskar min fina lilla familj

Såg nyss filmen "Unthinkable" och jag har Aldrig ifrågasatt rätt och fel, ont och gott så mycket som under den senaste 1½h. Fy fan alltså... det är så man får ont i magen. Det var verkligen en känslo-bergochdalbana. 
 
Kalaset gick bra idag iaf.. Tant Penny blev 24 och klarar sig bra med det :) Levi hade dock lite ont i magen där på slutet men det gick över rätt fort ändå. När vi kom hem lagade vi mat och sen har vi mest myst framför tvn sen dess. Synd bara på filmen... vet inte om jag ångrar att jag sett den eller inte. Känner mig iaf väldigt överbeskyddande över Levi just nu.


Från häromdagen då Levi och Per tittade på skogsmaskiner på datan :)

Älskar er! Ni är så sjukt fina <3
Nu ska jag iaf gå och lägga mig, dra Levis säng alldeles bredvid min, krama om min karl, och sova sött hela natten.
Bisous!


Det är frågan...

Hur kommer det sig att det är jättestor skillnad i smak på SpecialK som man köper i vanlig förpackning och de man köper i storpack? Den här familjens problem när det kommer till detta är att jag gillar dom i storpack medans Per gillar de andra. Doh..

Idag har vi varit lite småpyssliga:


Fint va?
Ville ha lite färg men ändå inte för mycket. Så det blev bara en grön text till hans små fötter. Hade ett svart papper och vit färg som vi skulle göra hans fötter på först men det gick inte så bra så vi fick ta vitt papper och svart färg ist. Får be mamma norpa åt sig ett till svart papper från jobbet ;)

Var hos föräldrarna igår förresten. Jättemysigt var det, Mona och Jonas kom också. Tack för igår allihop :) Men nu ska jag väcka lill-prinsen för vi ska på kalas minsann. Tant Jenny fyller år :)


Ha en fin lördag!
Bisous!


Promenix

Idag mår bebbehn bättre tack och lov. Ställde klockan inatt och kollade honom med jämna mellanrum så han mådde bra. Ringde därför och frågade Christel om vi skulle ut och gå - ngt motigt följde hon med ;) Men det var skönt, vi gick i 1½h ca, om man räknar med att vi var i affären och handlade. Skönt. Bitande kallt i vinden bara men jag var laddad för att gå. Längtar tills det blir bättre väder bara så man kan gå ut och gå lite oftare. Det ska ju bli -15 eller ngt nu ngr dagar i följd. Då blir det minsann inte några promenader.


Förra veckan när vi var ute och gick, Christel tog en bild när hon agerade barnvakt på apoteket. Bebbahrna bus.

Det är förresten dags att gå över till åkpåse nu ist för mjukliften. Han har blivit alldeles för lång. Lite dåligt, de flesta vagnar verkar vara en 65cm i liften (?) och det är lite snålt med utrymme. Christel sa att Emmaljunga skulle vara den med 80cm i liften och det låter mycket bättre. Men men, åkpåse it is.

I eftermiddag kommer pappa och hämtar mig och Levi och när Per ätit och tränat kommer han också upp till mina föräldrar för lite häng :) Micca ringde och frågade om vi skulle dit. Det ska bli trevligt. :) Bisous!


Vaccination - usch och fy.

Idag fick min lilla älskling sina sprutor. Han hade så ont stackarn :( Inget kul att se sin bebis gråta på det viset. Men det gick över fort och han har varit normal hela dagen sen förutom att han haft ont i sina små ben såklart. Men nu på kvällen var det jobbigt. Han fick ont i magen, hade ont i benen, var övertrött - allt på en gång. Han hade ätit ca 30min innan vi sen gav honom flaskan då han hade kräkt en hel del så vi tänkte ge honom ersättning så han kunde sova gott. Men efter att han ätit hos Per tog jag upp honom och han Kaskadkräker ner hela soffan - ut for allt han åt! Han blev helt vit i ansiktet och sen slocknade han på en gång hos mig. Det var HEMSKT att se honom på det viset. Han ligger här i soffan bredvid nu... gissa vem som ska sova hos mamma och pappa inatt? :( Mitt älskade barn <3 Färgen är tillbaka i ansiktet, han andas normalt och verkar inte ha någon feber men jag är jätteorolig att något ska vara fel.. Antagligen - säger min hjärna - åt han för att han hade ont i magen och sen kräktes upp allt då magen inte kunde hantera det, sen vart han vit i ansiktet av ansträngningen och han blev blek och somnade för att det var jobbigt och han var övertrött. Men hjärtat säger - tänk om något händer? :(

Hur reagerade era barn? Sov dom mycket efter sprutorna? Kräktes dom? Fick dom feber?


Min ängel <3

Han skrattade förresten idag för första gången. Galet fint.
Han väger nu 8090g och är 64.5cm lång. Älskar dig min fina unge!

Bisous!


Prällen

Idag har varit en jättelugn dag. Vi har inte varit iväg och gjort ngt särskilt utan bara tagit det lugnt - skönt :) Det enda som hände som är nämnvärt är väl att prästen kom och pratade om dopet. Det var en "typisk" präst, lugn, lite sävlig, men väldigt trevlig.
Vi ska vara 2 familjer som döper sina barn i kyrkan den dagen, vi har önskat psalmen "Du vet väl om att du är värdefull", mina föräldrar och pers föräldrar ska vara faddrar, Lion ska ösa upp vattnet (om han vågar), vi kanske ska skriva vår egen bön och sen ska höra med kantorn om hon kan sjunga en sång solo (skulle egentligen en bekanta gjort - enligt min plan, men hon kunde inte) samt om Pers mamma kanske ville läsa en bit ur evangeliet. Men vi får se. Får se vad som faller oss in. Vi blir iaf 100pers ca i kyrkan med vår och den andres familj. Spännande och se om alla får plats, gäller att vara ute i god tid!


Lill-döpare. I sin "my dad is superman" body (moster tycker det är roligt :P)


Så trött <3

Imorgon är det dags för vaccination. Mitt mamma-hjärta blöder allaredan. :(
Bisous!


Föräldragruppträff

Alltså... jag har nog aldrig varit i större behov av en kalender än nu när jag är mammaledig..

Idag var iaf första träffen med föräldragruppen. Velade hit och dit om huruvida jag skulle gå eller inte. Men det var kul! :) En från föräldrautbildningsgruppen (eller vad den nu kallades, den man har innan graviditeten på MVC) var där, en som jag känner igen från maxi i stan samt 5 andra jättetrevliga människor. Så för er som inte kan räkna - vi var 8st. :P
Vi introducerade oss, pratade om våra barns humör, förlossningen, skrik, sömn mm. Kul var det iaf så det ska bli roligt att ses nästa runda med. Tur att vi gick :)
Levi började med att lägga en JätteKräk inför alla, precis när vi satt oss. BM: "Åh gick det bra?" -"Ja jag är van nu, 3månader med kräk ... typ" BM: "Ah ok, för du såg så lugn ut" haha. Vad ska jag göra? Hoppa och studsa rundor? Det är bara att göra en lägeskontroll och torka bäst man kan.  

Efter det åkte vi hem till Christel, blev bjudna på god äppelkaka och sen ringde vi och anmälde oss till babyrytmik som började den.... 2e mars om jag inte minns fel. "Det är Riktig rytmik" för att härma ledaren. Vad gör de andra då? Vi kollade också runt på babysim. Tydligen är det inte en ny kurs som börjar på badhuset i stan förrens i september och det är alldeles för sent för oss ju. Men där fanns en privatperson som hade utbildning och höll kurser i babysim parallellt, också på badhuset. Så vi kommer nog sattsa på det, lät det som idag iaf :) Vi vill gärna vänta någon månad till. Sen tycker jag att det känns stressigt - om än roligt, och dyrt.. så vi får väl se lite. Mailade med ngr frågor till den här kvinnan iaf och om svaren passar oss så blir det kanske av iaf :)

Vi begav oss hemåt vid 4, började på middagen, per kom hem och sen var det meningen att jag skulle plugga men vi var i Jättebehov av att handla, Levi var irriterad och jag (likaså) trött som bara den så nu sitter jag här och myser med liten i knäet. Får bli plugg imorgon kväll ist.. efter att prällen varit här.. Bisous!

P.S Vårt lilla hjärta är förresten 3månader idag <3

TopallahjärtansModel!

Idag träffade vi fina Veronica Sweeny Bird på fika med hennes lilla dötter Ziva på babycaféet i stan. 4h fikade vi! Har inte setts på 12 år så det var sjukt roligt :) Sen kom Paula, som också gick i samma klass som oss, samt hennes kompis Åse. Samanlagt: 6barn.
Hoppas att det inte dröjer 12 år tills nästa gång vi ses!

När vi kom hem lagade vi mat som var färdigt lagom till Per kom hem och sen badade vi Levi.


Alla Hjärtans Dag badad. Notera den fina handduken ;)

Slänger in detta snabba inlägg för jag måste vidare - det är Top Model på tv och efter att Levi kommit i säng blir det fika på allahjärtansdagsbakelser (långt ord...) för mamma och pappa. Hoppas ni har en fin dag! Mycket Love på er! <3 Bisous!


Helgen innan helgen innan dop-helgen

  • Det har handlats på Rusta och Jysk: en turkos tvättkorg till Levis rum så vi slipper den tråkiga dö-skalle-tvättpåsen. En blå gummi-förvarings "korg" att ha hans leksaker i som är i storarummet, lite tråkigt att hela soffan alltid är överfull. Den är dessutom öppen så vi kan träna pricksäkerheten med alla mjuka leksaker (barn.. man kastar Inte med leksakerna!) Samt en liten korg att ha under hans skötbord med alla små saker så att det inte ligger överallt. Det hela gick i förvaringenstecken. Köpte också nya mattor till vårt badrumsgolv, två små svarta runda och en rektangular mörklila. Superfint blev det på dass! Fick sällis av fina Christel :)
  • Vi har myst och kollat på film, såg GrownUps och From Paris With Love
  • Andy panda har varit på besök
  • Fick reda på att jag fick VG på kursen jag tentade av i veckan! effin A!
  • Vi har varit och hälsat på hos Pers föräldrar. Där var också farbror Tomas och gammelfarmor som bjöd på nässelsoppa. Första gången jag åt det, definitivt inte sista, Jättegott! Fick en massa kläder av Pers mamma som varit på Ullared så Levis garderob är nu väl påfylld. Tack så mycket. :) Hon hade också köpt en leksak med sugpropp i botten som man kan fästa så den inte trillar ner när han leker med den, den gick absolut hem och han slog på den så gott han kunde. Den låter dock och reagerar jättelätt på beröring och rörelse - om den går igång när jag är själv hemma utan att någon rört den kommer jag kissa på mig!
  • Vi har fått upp Levis giraff som man kan mäta längden på, samt hans mjuka nallepuh dekoration på väggen. Blev jättefint, ser mycket mer barnrum ut nu. Båda två har han förresten fått av moster Mona.
  • Vi har fått igång diskmaskinen! Misstänker att vår elräkning kommer gå upp med ngn hundralapp. Oh well!
  • Malin "sykes" Borglin - systers närmsta, har fyllt 25år! Grattis på di hjärtat! :)


Levi vilar hos farfar

Så det var väl höjdpunkterna, tror jag, glömt något? Blev dåligt med promenader då vädret helt plötsligt beslöt sig för att go December igen. Känns sådär nu när man vant sig vid plusgrader och mini-vår. Imorgon ska jag och Levi till stan och träffa Veronica som jag gick i högstadiet med. Vi har inte setts sen vi gick ut 9an men har börjat prata nu sen vi båda blev gravida samtidigt och hör och häpna - fick barn med bara 2 dagars mellanrum! Sjukt kul :)

Somnade Levi ikväll till en CD med Bamses Vaggvisor, han tyckte Massor om det och somnade redan efter första låten. SÅ GULLIGT! <3 Men om man skulle göra som Levi...
Bisous!


Tvättmaskins-nybörjarmisstag

Misstag 1: Blir helt till mig i trasorna och sätter igång tvättmaskinen 20.30 på kvällen för att jag Bara måste tvätta nu när vi har tvättmaskin. Funderar dock huruvida grannarna kanske skriver hotbrev till oss när den centrifugerar 22.30 på kvällen...
Misstag 2: Tvättar en maskin tvätt på dagen, och slänger in en full maskin (8kg) på kvällen också. VAR ska jag sen hänga 8kg tvätt....?

Idag vart jag och Levi på promenad och fika med Christel och Theo. Vi gick en ärende runda inom apoteket, affären och sen hämtade ut Levis kläder från Me & I på Preem. När vi sen kom hem till Christel så invigdes hennes hemmagjorda babygym (som Om inte Theo redan gjort det >.>). Jättefint! Helkul tyckte bebisarna... frågan är om vi inte tyckte det var roligare?


Busbebbahrna

När vi skulle gå hem var det lilla snöstormen som härjade ute. Christel erbjöd sig att köra oss hem men eftersom vi bor 10min promenad därifrån tyckte jag på att det skulle gå smidigt att promenera. Men det var uppenbarligen ett misstag. Men jag gjorde säkert av med en halv muffins under språngmarschen. Såhär fin var jag:

OMFG!

Levi låg iaf varm och go och sov i vagnen.
Men nu ska jag ta itu med köket, var tvungen att pausa efter maten - helt slut i kröppa. Ha en fin fredagkväll! Bisous!


Väntar med spänning..

...på att skolan ska höra av sig så jag får veta vilket betyg jag får på kursen!

Idag har varit sjukt effektiv. Jag och Levi tvättade och mysade här i förmiddags, sen begav vi oss till Veronica där det bjöds på fika och allmänt babbel. Alltid trevligt. :) Full rulle med alla barn där haha, hennes ungar bråkade/lekte medans levi skrek/kräkte. Men det är som det ska. Fick också kläderna från Me & I som jag köpt av henne.  
Efter det begav vi oss hemåt för att laga mat, när vi höll på med det gjorde Levi MAJOR nr 2 så det blev bad och slänga en massa kläder/handdukar i tvätten. Nu ikväll har jag städat toaletten och bakat muffins (lovar att jag tvättade händerna ordentligt emellan haha)

Mer spännande än så har dagen inte varit. Det låter kanske inte som att man gjort mycket men för en mamma till en bebis (iaf som i mitt fall, första bebisen) så är det en hel del!
Imorgon ska vi träffa Christel och Theo för promenad och slapp.


Bisous!


Skolan

Idag har jag varit i skolan och tentat av den andra kursen i utbildningen. Det verkade gå hyffsat bra, får väl se vad dom säger i dagarna. Tur jag har snälla vänner och familj som kunde hjälpa mig att passa min lille påg. Först var han hos Ida mellan 12-14 sen hämtade mormor upp honom. Hon, Mican och Lion hjälptes sen åt att passa honom. Tack snälla för all hjälp idag! <3

Per har varit iväg i Norrköping så jag och Levi har varit själva, men han kom hem nu ikväll. Tack och Lov! Jag är inget bra på att vara ensam hemma.


Min Pelleluring

Det är iaf därför som jag varit dålig på att uppdatera. Skola och ensamhet. Men nu ska jag hänga tvätt, duscha, sen slänga mig i sängen... om jag bara kan slita mig från det här gravid-programmet på tvn...
Bisous!


Sov Gott!

Imorse stack jag, Levi och syster och hälsade på mostrarna som jobbar på högskolan. Det blev bara en snabbvisit då jag fick köra Mican till skolan sen. Efter det åkte jag och Levi vidare för att hälsa på hos Ida. Han sov i stort sett hela besöket igenom, 3h typ. Han som skulle prata med Ida och värma upp henne inför barnpassningen på onsdag. ;)

Kom hem nästan samtidigt som Per sen. Lagade mat och slappade lite. Myste med busbebisen :) Han ligger och sover nu, om något oroligt. Jag tycker det är Skit Svårt med sovtiderna.
När får man rutiner? Ska jag hålla honom vaken (i den mån man nu kan) för att hålla sovtiderna eller ska jag låta honom sova när han är trött? När får man fasta sovrutiner på dagen? Hur lätt rubbas dom? NÄR bör man lägga en 2-3mån bebis? Hur bör man natta? Ska jag amma honom eller vänjer han sig vid att alltid ammas till sömns då? Ska jag vagga honom i mina armar? Ska han ligga i min säng med mig och somna? Är det inte svårt att få honom att somna i sin egen säng sen? Jag vet att rutiner är bäst men det är inte alltid så lätt.

Som det är nu somnar vi Levi runt 21. Och det kan innebära allt från 20.30 -21.30 beroende på hur dagen har gått. Jag ser ju gärna att han faktiskt sover kl 21.00. Helst. Sen sover han till ca 4 då han vill ha mat, sen mat en gång till runt 7 och vi går sen upp runt 8.00. Perfekt tycker jag. MEN jag vet inte hur jag ska somna honom. Innan väntade vi liksom mest ut honom och han fick somna när han var trött men jag vill ha lite egentid på kvällen, även om det bara rör sig om en timme innan jag själv slocknar av trötthet så är det värt mycket. Så i ett par dagarn nu har jag ammat honom, han har då legat i vår säng och sovit där tills dess att jag gått och lagt mig och flyttat över honom i sin egen säng. Funkade jättebra. Men jag vill inte behöva amma honom till sömns. Jag tycker att man ska kunna gå och lägga honom och att han ska somna i sin egen säng när det är dags att sova.
Hur gör ni?


Bisous!


Söndag 6:e Februari

Per och Levi åkte hemifrån imorse vid 11 tiden, sen pluggade jag fram till 14, hade tvättid också, ja trots den nya tvättmaskinen. Dom har sjukt bra maskiner i tvättrummet där nere, men det är bra med egen maskin när man har bebis så man kan slänga in det som man är i mest behov av (typ de 800 kräk/dreggellapparna vi går igenom varje dag) och slippa planera och avsätta en halv dag för att tvätta. Efter det var färdigt och jag röjt undan lite här hemma åkte jag hem till mamma och pappa där syster och Lion var. Vid 18 åkte vi hem, körde inom affären först bara, hade glömt pengabörsen i bilen så Micca fick betala så länge. Tror jag ska sätta det i system ;) I bilen på väg till affären sa Lion: "Du, moster... du har skräpigt i bilen" jag var inte förvånad direkt men ställde ändå frågan "Har jag?" -"Ja, jag tömde mina fickor här bak i sätet".. sjysst, tack :)

Mer spännande än så har inte min dag varit. Per och Levi kom hem runt 20.00. Han hade med sig kort som hans föräldrar tagit bla. från BB. Vi hade videokameran med oss och den tog värdelösa bilder, Jättesynd. Men som tur var så tog hans föräldrar och min syster kort när dom kom på besök.


Mamma och Levi som här endast är knappt en dag gammal


Levi med farmor

Ska få min systers bilder också innan jag skickar iväg för framkallning. Eller hur syster? (snarast, asap, helst igår ;)) Off we go! Bisous!


Sitter du bra?

Började dagen med att åka och handla med Christel - vi gjorde systemet, willys och babyproffsen. Barnfria! Tänka sig :)
Levi tycker om prassel-leksaker nu, tips blivande föräldrar - prasselljudet går hem hos barn :) Igår så provade vi att titta i en prasselbok hemma hos Christel och den föll i smaken, liten söt bok med Pingu. Men dom hade inga prasselböcker inne. "Är det bråttom?" Frågar expiditen. Vad är det för en jävla fråga? Klart att jag åker till affären och letar efter ngt speicifikt för att jag vill ha det Nu och inte i nästa vecka! Det blev iaf en elefant, med öron som prasslar och som man kan greppa och bita i med ringar och grejer. Skit kul tycker Levi så jag är nöjd :)
När vi kom hem var det dags för besök av farbror elektrikern som såg till att vi nu kunde koppla in vår tvättmaskin, Lycka! Den står och går för fullt nu på provprogrammet - 90C Bomull.


Eeeeh eeh? Inte illa va?

Jag hade iaf inte tålamod att sitta här och vänta medans elektrikern jobbade så jag och Levi stack iväg och köpte en babysitter vi hittade på blocket. Såhär fin är den:

Levi glad över sin nya babysitter :) Där ligger också elefanten som inhandlades

Vi åkte också upp till mina föräldrar och hälsade på, moster Mona kom också på besök. Mysigt var det och Levi var på sitt allra bästa humör så mormor inte är lika nervös inför onsdagens barnpassning som hon vart innan :P
Kvällen har vi spenderat i lugn och ro, väntar på att tvättmaskinen ska köra färdigt så vi kan bada lillprinsen innan han ska i säng. Hoppas ni har en fin lördagskväll! Kan tänka mig att 90% av befolkningen sitter bänkade framför Melodifestivalen ikväll? :) Bisous!


Sitter-loss

 Såhär söta var jag och Theo igår när vi "sittade loss"


Theo tyckte det förtjänade tummen upp :)

Så pass söta faktiskt att mamma köpte en liknande sitter till mig idag då den är mycket roligare än den som står hemma hos oss... men det berättas det om senare! / Levi


Me & I på Fejjan

Har hängt med Christel och Theo hela dagen idag, supermysigt :) Började med en promenad trots det Jättetråkiga vädret. Sen spenderade vi resten av dagen hemma hos dom. Det bjöds på fika (2ggr... :P) och lunchbullar. Vi pratade bebisar och skvallrade för fullt :) Runt 17.30 hämtade Per upp oss och vi körde och köpte pizza. Har slappat i soffan sen dess - så när som på disken. Orka.

Har förövrigt fyndat Me & I kläder idag av Veronica i en tråd på facebook där jag nappade på hennes annons. Blev de här två plaggen:


Så fina så. :) Vart bara ute efter byxorna egentligen men fick bodyn "på köpet" - eller vad man ska säga.

Imorgon ska jag och Christel iväg och handla - barnfritt blir det (förhoppningsvis)! Underlättar alltid. Men vi ska ha elektrikern här till att fixa med elen i badrummet, vi köpte en tvättmaskin när vi flyttade hit men har inte kunnat koppla in den ännu för att elen inte är riktigt som den ska i lägenheten. Så vi ska också få ett nytt säkringsskåp och lite så - "elsanering" heter det tydligen. Sidetrackar även i text ser jag! Elektrikern ska komma vid middagstid iaf så jag bör vara hemma tills dess annars får jag skäll. >.< Per behöver hjälpa honom lite och det blir svårt när han har bebbehn.

Men nu ska jag snoka runt på blocket efter en ny babysitter, vår fina duger inte åt pågen tydligen :P Bisous!

Min pyjömas

Inviger min pyjömas från MyKiddoo. Den är så fin!


/ Levi


Jobbet och BVC

"Dä ä stårm ude så du kanske inte ska köra te jubbet idag" säger Per när han kommer in och säger hejdå innan jobbet (eller ja...  ungefär). Ok tänker jag och sover till 8.30. Men när vi vaknar då är det fint väder ute, 5C och varma vindar. Va f*n! stressade och kom iväg vid lite i 10 så vi hann vara på jobbet 1H iaf. Trevligt att träffa jobbarkompisarna :) Dom ska hit och hälsa på den 9e mars men det är ju en stund till. Vi stressade f.ö för vi ville träffa dom när dom var ute, det går för mkt skit på jobbet nu, nästan alla är förkylda och hostar. Jättetråkigt.

Efter det stack vi till BVC, Levi mäter nu hela 7780g och är 63.7cm lång! Galet snabbt växer han. Vet inte hur man ska hinna med att stanna upp och uppskatta nuet när det bara springer iväg..

- och det var visst inte svamp han hade på tungan. Snopet. Tydligen är det en beläggning av bröstmjölken i kombo med hans (eviga) kräkande. Här kan jag ju hålla på och behandla bäst jag vill. Har aldrig hört talas om det innan. Ungen är ju gul/grön på tungan! Någon?

Me & I

Imorse var jag och Levi så duktiga och gjorde lite ärenden, handlade, postade brev mm. Sen åkte vi till syster som bjöd på lunch. Hängde där ett par timmar innan vi masade oss hem igen. Levi han vart lagom trött vid det laget så han fick stanna hemma hos Pappa Per när det var dags för Me & I.

Dom hade så Sjukt fina kläder denna kollektionen. Där fanns Massor som jag ville ha, men jag fick skära ner det till 2 plagg. Dessa blev det:


Turtles Everywhere


Pants with Turtle in the pocket

Dom har massor nu, får nog bli ett Me & I besök lite senare också... kanske. Aja. Kul var det iaf! Träffade ngr bekanta ansikten också. Bla Veronica, Helena (som var värdinna, tack för den Jättegoda fikan :)) och Anouk som följde med. Jättetrevligt var det :)

Imorgon ska vi till BVC och se hur stor min lille prins har blivit. Tippar på ... minst 7.800! Hoppas han växt lite på längden också haha. :P Had velat hinna med att hälsa på på jobbet dessförinnan också, får väl se hur det går med tidsplaneringen. ;) Bisous!


Farfar 80år

Grattis till farfar Stickan som fyller 80år idag :)
Vi började dagen med sovmorgon, 9.30 var klockan när Per ringde och väckte oss. 12.30 kom Christel och hämtade oss och vi begav oss till Ida för fika och häng :)


Ida och Levi


Christel och Theo

Ida ska passa Levi nästa vecka då jag ska tenta av en kurs och det är rätt skönt att inte ha med honom då, speciellt eftersom det är muntligt. Han hade tagit 95% av min uppmärksamhet. :) Ida ska passa honom 2h tills mamma slutar jobbet, då ska hon och Micca ta över. Blir lite hattigt.. inte kul så sett men det är verkligen Inte ofta detta händer. Och jag vet ju att han har det bra med dom så det blir bra.

När Per kom hem så stack vi till farmor och farfar för kalas. Dom bjöd på smörgåstårta och fika. Gott. Fikas mkt nuförtiden... eeeheh. Måste lägga ner det (sen). Grattis igen iaf! :)

Min lilla bus unge har förresten börjat bitas i tutten när han äter. Tur att han inte har tänder än! Helt galet ont gör det ändå. Ryckte till idag 2ggr när han gjorde det för det gjorde så ont, han har aldrig gjort det innan men lyckats med det 3ggr idag! Hoppas han inte gör det till en vana. Då får vi nog börja pumpa mer eller ge ersättning >.<

Men nu ska jag ta och slappa vidare med familjen i soffan, funderar skarpt på ett bad efter The Mentalist (<3) slutat, har inte badat sen ett par månader innan Levi kom, men jag fick ju Go av BM förra måndagen. :) Ha en fin kväll! Bisous!


RSS 2.0