Sova får man väl göra när man är gammal..

Vi kämpar med vår plutt som inte vill sova, som surar och har det jobbigt för att han får tänder (kände minsan en ny idag), och som precis lärt sig gå. Vi fick inte så mkt av den egentid vi velat i helgen, men I love you baby <3


Party

I lördags var det fest! Vi hade bestämt med mammagrupp inkl. karlar och bokat sen flera månader tillbaka. Hade fixat barnvakt och Levi skulle sova borta för första ggn.

Levi blir jätteförkyld och får feber..

Suck. Men vi bestämde att åka ändå och prova och se om Levi klarade det och mådde ok. Han mådde ok, trots feber och förkylning men han skulle vara hos mamma och pappa med mican och lion så vi hoppades på att det skulle gå bra. Och så fick jag såklart vara nykter och köra om nu det inte skulle funka. Det funkade inte, allt gick bra men han hade svårt att sova för han var så förkyld och sen antagligen för att han inte var van vid att sova där också dessutom. Så mitt i natten fick vi hämta hem honom, vår skatt. Han var sen dessutom vaken till 4.30 på morgonen, fy vad jag mådde dåligt. Mådde illa så trött jag var.

Men vi hade trevligt på festen ändå, Här är lite pix!


Vi bidrog alla med ngn plockemat. Per gjorde übergoda snittar




Värdparet











Tack så hemskt mkt alla fina för en väldigt fin kväll! Hoppas kunna göra om det igen snart och att Levi är frisk då så jag med kan vara med och svänga de lurviga ;) Kram på er!


Vad fort tiden går

Jag börjar känna mig riktigt varm i jobbekläderna men gör misstag och lär mig varje dag. Utvecklas igen på ett annat plan och det känns bra.

Levi utvecklas med för fulla muggar. From den. 19/1 gick han. Han går Bara faktiskt. Och parallellt med det har han blivit en riktig liten surfis som varkens vill äta eller sova. Han äter inte ens korv längre, ungen. Han älskar korv. Och gröt, det vill han inte heller ha. Han vill leva på apelsin bara, tror jag. Men han äter väl när han är hungrig.
Han har också börjat på förskola och det går riktigt bra. Han bryr sig inte ett dugg om pappa per som tom. känner sig lite ledsen när han inte ens bryr sig om att han varit borta 2h och sen kommit tillbaka. Men hellre på det hållet, mkt hellre än skrik och tårar när man ska gå. Då hade mammahjärtat brustit i tusen bitar. Tyvärr är det ju en hel del inskolningar som ser ut så och det är inte lätt för föräldrarna, därför är jag rent ut sagt tacksam för att det är på det här hållet.

Igår satte vi ihop en liten dagisbok med bilder till honom på alla nära och kära. Så mysigt :) Förutom släkten fick också bästa kompisen Theodor vara med på bild :)

Igår vart jag också på meandiparty hos Diana. Superkul att få träffa alla rookiesar igen, har ju inte setts och kunnat prata på så länge. Bilder ser ni här. Tack för en trevlig kväll, Diana! :)

Jag har tränat lite, det blir oftast två pass/vecka då jag inte hinner mer men denna veckan blev det bara 1. Hade lite saker inbokade och det får jag väl räkna med kan hända ibland. Blir ju inget extra pass i helgen heller då vi ska på fest och lämna Levi att sova borta för första gången :O Känns kymigt men vi kan behöva det och jag vet ju att han är i mormor, morfars, lions och mosters goda händer :)

Känns som att allt flyter på hyffsat bra just nu. Sista veckan med inskolning är i nästa vecka och sen ska jag ta över lämningar och hämtningar (de flesta iaf) då Per går tillbaka till jobbet. Så det är snart dags för nya rutiner för den här lilla familjen igen. Men fram tills dess... - Toodles!

Ojdå så trött man är..

Igår gick jag och la mig tidigt (strax efter 21) för jag var så trött. Åh, lyx! tänkte jag när jag såg att jag hade runda 9h att sova eller så.
...
4.30 tyckte Levi att det var morgon. Suck. Så ja det blir en tidig kväll ikväll också.

En sak jag inte vill glömma att säga är hur duktig Levi är på att gå nu. Igår åkte vi till badhuset en stund. Jag simmade 30min med Filippa och sen plaskade i babypoolen ytterligare en liten stund med Levi och Per. Levi bara gick och gick och gick, han hade SÅ roligt! Supersöta lilla unge, han skrattade och busade och hade sig. En riktig fröjd att se :)
Men att tillägga, han tar sig fortf. mest fram genom att krypa, men så fort han ställer sig upp så går han tills han trillar och sen fortsätter han krypa. Så det är på god väg och det är jag väldans glad för med tanke på att han ska inskolas nästa vecka.

Här kommer lite bilder från i måndags då Theodor och Christel kom och hälsade på:











Och här är en mysbild på mig och plutt:



Men nu ska jag vidare. Bisous!


Denna sömn..

Vår lille man kan lätt vara vaken mellan 2-5h/natt. Förstår ni vad detta gör med en människa? Jag känner mig mer eller mindre galen emellanåt. Alla behöver sova. Även levi, kan man tycka. Speciellt nu, snart är det inskolning som gäller och både jag och per ska jobba. Hur ska vi alla 3 klara hela dagar om vi inte får sova?

Vi provade därför 5min metoden nu i ett par dagar men han grät hysteriskt. Alla sa "bara stå ut, det går över och han förstår att han ska sova i sin egen säng" mm. mm. Men vi har tyckt att det varit hemskt! Både jag och Per har undrat hur ngt som känns så fel kan vara rätt. Så idag gjorde jag det enda vettiga, jag ringde mamma... :) Hon fick höra hur ledsen han var och tyckte inte alls att vi skulle köra 5min metoden. Och mamma vet vad hon snackar om! (eller hur, mossan? :)) Skönt att få höra ngn säga att det inte passar för vår son så man för förståelse för att man "övergett" tillvägagångssättet. Det är inte det att jag inte kan ta beslutet själv, men jag ville ta rätt beslut, rätt för Levi. Jag kanske bara var en svag mamma som ville ge sig för att hennes son hade en fis på tvären? Sån vill jag inte vara heller. Usch, att man ska stå vid sånna vägval, lätta kan tyckas för de utomstående som kan tänka klart och får sova om nätterna..

Så Per gick in till levi i 2min sen somnade stackarn som stått och skrikit i 30min. Mammas hjärta sörjer! Det är så man känner fysisk smärta när dom blir så ledsna. Tulle :( Men vi får väl se om det är så vi känner när han inte vill sova kl 2 inatt...


"Jag slickade Per på ögat"

Syster: Öööööööööööööööööööööööhhhhhhhhhhhh 
 
Jag: Det var det jag med sa, sen gick jag och spottade i vasken. 
 
Syster: Spottade du ögat ner i vasken???

Jag: Hahahaha nej det hängde i trådar

Syster: Hahahah ner i toan o sen stoppade in det igen efter en avsköljning?

Jag: You've got it!

Syster: Tur han fick tillbaka det igen iallafall!

Jag: Ja det kunde ju inte hänga där och dingla. Då hade han ju fastnat i grejer med ögat. 

Syster: Ullkaaar

- on a sidenote! Jag mår mkt bättre idag, har lite svårt att äta, ont i magen och så.. men det är kanske inte så konsigt! Är hemma och vilar imorgon med sen blir det jobbet på torsdag.

Vad gör man..

Ja, det finns ju inte så mkt att göra när kroppen inte orkar med. Så datan är min bästa kompis och Per får ta hand om Levi. Levi som konstant vill ha uppmärksamhet men jag har inte riktigt ork att ge honom det han behöver.

Jag mår iaf lite bättre idag. Har fortf. ont i mage, ryggen värker pga. febern och jag är helt slut i kroppen. Men det är ändå ett step up! Kunde tom. förmå mig att äta en halv påse nudlar till lunch. Vet dock inte om man vågar säga mkt mer med tanke på Anouks besvärliga maginfluensa som inte vill ge med sig :/

Eftersom man då mest sitter här så har jag lite svårt att hålla mig borta från alla roliga köpsidor på FB. Fyndade de här underbara plaggen:

 
Älska meandi

Det är absolut inget jag har råd med denna månaden egentligen så det är bara dumt men... åh vad fina dom är! Jag ska inte handla mer iaf men tro mig; dom var billiga! Och dom hamnar i växalådan, strlk 98/104.


Magflunsan

Arrrrgh... kräkningar, illamående, magont, diarée, frossa, feber... ngt mer?

-stackars malin-

Hoppas övriga familjen slipper dras med detta.


Lekland!

Idag åkte vi in till stans lekland med kusin Lion och moster Mikaela. Oj vad roligt det var! Vi busade och fikade på chokladbollar och russin. Titta:


















Superkul hade vi!! Så pass att när vi kom hem orkade jag nästan inte vara vaken och somnade när mamma bytte blöja på mig.
Ikväll ska vi iväg till mormor och morfar och leka ännu mer, både med dom, lion, moster, tobbe och gittan. Så det är bäst jag vilar ordentligt. /Levi


Planera mera

Idag har vi haft planeringsdag med förskolan och Huah! Jag känner att jag mer eller mindre pressat in information i huvudet, där ni som känner mig vet att det ibland är begränsat utrymme ;) Men det går! Lite försvinner väl mellanraderna men det snappar jag upp sen igen.

Var inte hemma förrens 17.10 så det blev ingen träning för min del idag. Hoppas på att ta igen det på söndag ist. Och jo, jag var på spinning häromdagen. Jag överlevde, men knappt. Ont i häcken hade jag igår med som bara den.


"Jag rör inte lampan.."

Imorgon tänkte jag hitta på ngt kul med Levi på dagen, Per är ändå upptagen. Men det är ju en röd dag så det mesta är stängt. Vad ska man då göra? På kvällen ska vi till min familj på middag så då får han ju leka med Lion. Det är alltid roligt :) Och på lördag är det playdate med Christel och Theodor :) Men imon då? Kommer ni på ngt kan ni ju höra av er.


Ska man minnas ngt från 2011?

Ja, jag minns att jag fick en förlovningsring på fingret :) Jag och hjärtat tog tag i saken efter 4år. Det var trevligt!

Jag var hemma mammaledig nästan hela året ut och träffade så många fina människor som jag hoppas kommer finnas kvar även i framtiden :) Ni vet vilka ni är!

Det fikades, solades, babysimmades, promenerades, rytmikades och mycket mer som tillhörde mammaledigheten också - det är mysminnen för mig!

Levis dop i februari och hans första födelsedag är ngt jag alltid kommer minnas också :)

Annars har det varit ett lugnt år. Vi har inte fyllt jämnt, vi har inte bytt jobb, vi har alla nära och kära kvar hos oss... det var som sagt ett lugnt år och så vill jag minnas 2011.


Spinning

Imorgon ska jag träna på riktigt för första gången sen... jag vet inte ens NÄR!? Och så ska vi spinna också, hur jobbigt är inte det? Ni får se om det blir ngn updatering här eller om jag dör på kuppen. Borde kanske skriva mitt testamente...


<3


Nyår -11/-12

Vi firade nyår med finaste grannarna och hade supermysigt :)
Det serverades räkkrustader (inte helt säker på att det heter krustader men sånna små skålar av kex iaf) till förrätt. Hjortstek med kantarellsås och potatis i ugnen till huvudrätt. Efterätten vad mjölkchokladpannacotta från himlen (haha vi älskar den).
Kvällen gick i lugnets tecken med denna goda mat, god dricka och trevligt sällskap :) Barnen somnade och sov hyffsat gott kvällen igenom, Levi stökade lite innan tolvslaget och Moa vaknade när smällarna tog slut runt kvart i 1.










Fyrverkerier för de små som sov vid tolvslaget :) Dom fick iaf se tomtebloss!





















Kvällen avrundades lite över 1 för dom här småbarnsfamiljerna så vi mår bra idag :) Hur mår ni? Gott nytt 2012!! Och tack för ett hemskt trevligt avslut på 2011, kära grannar! :)


RSS 2.0