Ny bil pls!

Blev ingen mammafika för mig idag då termometern stod på -10C vid 9.00 och det var blåsigt. Ville inte asa ut Levi i det faktiskt, även om jag jättegärna hade träffat alla och fikat. Bilen har major elfel med så eftersom fläkten inte funkar hade jag fått köra med rutorna nere för att det inte skulle imma igen. Det var det eller bussen och sen gå från stan. Vilket inte heller är jättelångt, 10min kanske, men i -10 och blåst tyckte jag att det var onödigt för en fika. Att det sen gick upp till -3C kl 11.00 då vi skulle vara där är en annan femma- just my luck. MEN jag ringde Christel och hennes planer var med ändrade så hon kom hit med lunch vid 12tiden och det var med trevligt såklart - som alltid :)


Älskling


Christel och Theo


Matchande :P



Men nu ska vi till min syster och laga mat. Imorgon ska vi hälsa på hos Ida och sen fira farfar som fyller 80 bast :) Bisous!


Full Rulle

Sitter och slöar med Per i soffan men snart blir det duschen. Trött som en gnu!
Har varit ute på promenix med Christel och bebbahrna idag, Jätteskönt väder var det :) När vi kom hem hann jag plugga lite innan jag och Levi begav oss hem till mamma och pappa för att rota igenom Lions gamla kläder strlk 74. Levi har 62-68 nu men det är lika bra att kolla 74 då vissa är mindre och eftersom Levis mage är så rund och go kan man vika upp byxbenen i vissa 74 så kan han ha dom. Men Lion hade då inte mkt i den storleken! Måste nog köpa det mesta nytt, har kommit billigt undan tidigare haha.

När vi kom hem hade Per städat och fejjat och maten stod i ugnen, blev rotfukter och panerad kyckling. Gott! 

Veckan bjuder på en massa spännande :) Imorgon var det tal om fika med mammorna på Andys Lekland, får messa Anouk och dubbelkolla då jag inte är med i svängarna och lider av mamma-demens. Ska också med Christel för att åka och hälsa på hos Ida, fira min farfar som fyller 80, till BVC, hälsa på högskolan, hälsa på på jobbet (denna eller nästa vecka men helst denna), gå på Me&I party mm. Jag Måste dessutom plugga. Måste måste måste. Phu! Men kul är det :)



Men som sagt, Duschen! Bisous!


Lördag 29e Januari

Då vart det lördag, jag och Christel skulle ut och gå nu på förmiddagen men Theo hade haft en jobbig natt så vi får se om det blir en eftermiddags promenad ist. Vi ska tvätta kl 13.00 (längtar tills tvättmaskinen är inkopplad), bada Levi och vid 16.00 tiden ska ví till mina föräldrar och grilla. Gott!


Panda och Levi igår

Levi sov 45min i sin säng nu mitt på dagen, försökte somna om honom utan resultat men nu somnade han såklart i min famn. Där sovs det som bäst :) Svampen på tungan har dragit sig tillbaka lite grann men där är fortf. en del kvar. Är orolig att det ska sätta sig på bopperna trots amningsnapp. Men nu vaknade lille mannen här. Hörs senare. Bisous!


FredagsMmmmmys

Hade jättetrevligt med Anouk och Knodd, som vanligt :) En lugn och skön eftermiddag med fika, bebisprat och allmänt babbel. Tack för idag :) Levi stackarn hade lite ont i maggen och var lite gnällig men det får han vara för han är så söööööt. Hoppas han mår lite bättre imorgon, har ju varit 2 dagar nu där han haft ont i magen och varit allmänt gnällig. Det ska vara ett utvecklingssprång nu tydligen, han är lite extra gnällig och lite mammig min bebis.


Fina Anouk, Knodd och Älskade Levi

Vi hämtade upp Pappa Per på vägen hem och sen handlade vi lite, gjorde tacogratäng när vi kom hem. Sjukt gott blev det! Om en stund kommer Andy Panda på besök. Vi ska se Afterlife ikväll. Hoppas den är något att titta på, gillar inte zombie filmer annars. Kannibalism är typ.. det värsta jag vet. Det var som förra julen då vi tittade på Sweeny Todd, jag kunde inte äta köttfärs på 3 veckor! Urgh.. och för att inte tala om gratänger eller pajer med köttfärs. >.<

-Nu sover bebis igen förresten, han sov i bilen på vägen hem, och han sov när jag gjorde mat och nu somnade han igen. Det är jobbigt att växa. <3


Nu ska jag iaf njuta av fredagskvällen och trycka i mig maximalt med choklad, cola, chips och dippa. Här ska mysas! Bisous!


Världens bästa Bebis

Levi somnade runt 23.00 med oss igår och sov till 8.15 då min väckarklocka ringde. Han slocknade dessutom nu vid 9.30 då jag la honom i babygymmet för att ta lite frukost. :P Antingen är det en sovedag eller ett Väldigt understimulerande och tråkigt babygym haha.


Taget häromdagen..

Eller vilar han kanske upp sig nu innan han ska hälsa på knodd :)
Hörs senare! Bisous!


57

Amen herregud, 57 läsare idag. Vad kul :)

Precis kommit hem från middag hos föräldrarna. Också "shoppat" lite bland gamla kläder Lion hade som liten (ännu mindre). Blev ett par plagg iaf men där var så mkt och jag hade inte lust att gå igenom allt 21.30 på kvällen så det får blir en annan dag. Fick också en pyjamas av mamma, hittade åkpåsen till vagnen samt ett bäddset. Fyndat med andra ord! :)

Men nu ska jag slänga mig i duschen och sen hoppa i säng, imorgon blir det äventyr - besök hos Anouk och Knodd. Hoppas vi hittar dit :P

Ha en mysig resterande torsdag!




Life sucks Pacifiers

Min stackars bebbeh har lyckats få svamp på tungan. Den är dessutom en jättemysig grönaktig färg, trodde först det var för att han tuggat på sin ena kräklapp som är grön och att det missfärgat på tungan - dåligt att dom färgar av sig tänkte jag (clever). Men det är tydligen bakterier som satt sig på tungan också. Så nu Loka-r vi för fullt, både nappar och amningsnapp, tutten och kokar nappflaskor hej vilt. Hoppas det går över snart. Har också fått recept på en bikarbonatsblandning som ska hjälpa (½tsk bikarbonat och 1dl vatten). PLUS att om det är kvar tills nästa BVC ska han få en kur av BM. Måtte det försvinna.

Skorv har också börjat synas lite lätt i hårbotten så vi oljar för fullt. Det är inte lätt att vara en liten bebis..
Just nu har han dille på att sitta, och inte sitta med lätt lutning för det ska sittas som en riktig karl. Babysittern är lite lätt lutad, därför är det ingen favorit, så igår höll vi upp den så han satt rakt i ryggen - Super Nöjd vart han! haha.


Sötnos

Lyckade precis somna honom i sin egen säng Mitt på dagen! Så jag är med sjukt nöjd :) Ska passa på att njuta lite av lugnet innan han vaknar igen. ;) Ikväll blir det förresten middag hos mina föräldrar. Pappa och Per tycker om kycklinglevergryta, det gör Inte jag och mamma så vi brukar slå ihop dom middagarna. Bra deal. :)
Bisous!


Dopinbjudan

Idag fick jag lite pluggat då min syster så snällt ställde upp och passade Levi i 2h. Man får mycket gjort om man får 2h sammanhängande ska jag säga. Detta i jämförelse till att jag alltid blir avbruten nuförtiden... konstigt va? :) Som tack bjöds det på stora chokladmuffins med frosting. Tack för hjälpen syster!

Dopinbjudan kom också idag :) Kul! Dopet blir i slutet av Februari. Känns som att det är Väldigt snart!

Men nu måste jag gå, min bebis verkar ha ont i magen och Per ser förtvivlad ut.. Bisous!


Promenad

Usch vad sleten jag var sen igår kväll, inte mänskligt! Fina Anouk frågade om vi skulle till stan som idag men jag orkade verkligen inte med stan igen så jag och Levi hälsar på hos henne och knodd på fredag ist :)

Jag och Christel med bebisar var ist ute och gick 1h och nu slappar jag och bebis i soffan. Levi är ju inte direkt på sitt bästa humör heller, han vill nog ha upp mjölkproduktionen då han äter hela tiden. MEN jag fick en välbehövd nattsömn iaf med sammanhängande 7h, Lyx!


mys i vagnen 1


mys i vagnen 2


med MyKiddoo mössan :) märks att man närmar sig 30.. checka in rynkorna! haha


skönt väder men längtar efter sol och riktigt grönt fint gräs

Nu somnade Levi så det är väl dags att försöka få ngt litet gjort här hemma... vad ska man ge sig på, tvätten eller disken? Bisou!


Efterkontroll

Idag åkte jag och Christel in till MVC för efterkontroll, otroligt nog hade vi bokat in samma dag och samma tid sånär som på 15min. Ida mötte upp oss där och stöttade oss :) Tur det för Levi var lite småsur när jag skulle in på undersökningen, Christel var redan färdig vid det laget så dom hjälptes åt. Jag fick också med mig papperna över hur det gick till inne på BB, vilken tid vad hände och vad som gjordes med både mig och Levi. Jättekul att ha :) Ske se om jag inte kan lägga in det i runda drag här sen. Dom ställer också frågor om graviditeten, hur man upplevde förlossningen, hur man mår nu, vikt, hur bebis mår, amning mm. Och så tar man blodprov, blodtryck, kisseprov och det allra roligaste, gyn. Överlevde det också.

-Efter det blev det iaf en fika, alla 3 krängde först mat sen en kaka - otroligt nog var jag inte mer än lagom mätt efter det haha. Gott var det iaf. Vi gjorde stan också, köpte en kofta på Lindex och 3 diadem på Glitter. Jag Kan inte gå på stan utan att handla, misstänker shoppalkoholism o.O

Efteråt åkte vi hem för bebistankning (läs amning) och blöjbyte för att sen åka till Maxi. Det var första gången jag, Christel och bebisarna åkt och handlat tillsammans. Lite omständigt men inte alls farligt :) Tack för idag flickor!
Nu är jag helt slut! Levi med...


Per och Levi slackar in the sofa

Bisou!


Ljusparty

Fick lite pluggat iaf men sitter nu fast med en fråga som jag inte riktigt vet hur jag ska göra med, vet inte ens vart jag kan hitta svaret på den... får luska lite.

-Jag, Micca och Lion gick iaf på ljusparty idag vid 16.00, det var nog det snabbast ljusparty jag varit på för så fort vi fikat stack vi - sockerruset slog till på mosters lilla kråka och vi kände att det var bäst att sticka innan det var på topp :) Vi åkte sen och handlade och stack hem till Micca för kvällsmat och för att chilla lite. När vi stod i köket och gjorde pastasallad så tog Lion upp en bit av paprikan jag skurit, granskade den och sa: Det är inte bra, jag vet att du kan moster, men... haha jag fick inte godkänt. Så han fick hjälpa till att skära upp gurkan, med en vanlig matkniv såklart! :)
Micca hon hjälpte mig också med headern i bloggen, det är mest tillfälligt, ska finputsa den lite när jag orkar men nu vet jag iaf hur jag gör. Tack Mican för hjälpen :)

När jag kom hem var min Älskade lilla busbebis vaken. Hann mysa lite och byta blöja innan han slocknade så nu ligger han och sover så gott i sin säng. Det ska jag med gå och göra tänkte jag. Ska upp i god tid imorgon då jag och Christel ska in till stan med bussen runt 10.00. Vi ska gå på gynundersökning och sen göra stan haha. Ida ska med men hon slipper iaf streta :P Hon skulle hjälpa oss passa Levi och Theo när vi var inne hos BM om dom inte var allt för odrägliga :)

Bjuder på en bild på Levi som så nöjd låg och pratade med sin mobil som kom upp i helgen, den har han fått av moster Micca och Lion :


Bisou!


Seperationsångest!

Nu har min Levi åkt iväg med sambon för att hälsa på farmor och farfar - dom bor en runda 10mil härifrån och han har varit iväg med honom tidigare men det är lika jobbigt denna gången! Man känner sig inte hel när han inte är hemma och värst är det när dom åker iväg/precis har åkt för då är det Jättelång tid tills jag får pussa på hans fina lilla panna igen. :(


Kärlek..

Tanken är nu att jag ska hinna plugga så mycket som möjligt (läser till barnskötare) innan jag ska till syster och hämta upp henne och Lion för ljusfest hemma hos Johanna kl.16.00. Hoppas jag får tankarna på annat snart. Och visst är det skönt att ha händerna fria i ngr timmar trots allt.. -fokusera-
Slänger in ett par bilder till från igår innan jag går:


Lion sliter upp paketet i dörröppningen, här fångas också rörelsen perfekt ;) 

 
Min moster Inger dansar loss på pianomattan 

  
Min moster Mona spelar "Lusen" med Lion, jag förlorade som bara den mot honom

 
Min syster Micca och älskade lilla knubbis <3


Sambo Per och pappa hjälper till att öppna paket

 
Inger och min mamma passar Levi

 
Mys efter blöjbyte :)

Bisou!


Kalaset

Han blev som sagt glad :) Vi hann inte ens ta av oss eller komma innanför ytterdörren innan paketen var öppnade haha. Men det kommer man ihåg från när man själv var liten, hur nyfiken man var. Speciellt om det var stora paket! Meeeeen att lägga pengar och tid på presentpapper var ju onödigt - tidningspapper hade gått lika bra - tror inte han hann se det ens haha.


Öppnar paket han fick av mormor och morfar.. (tror minsann han valt kalas-kläder själv :P)


Och här är mattan han fick av oss 


Grattis hjärtat!


<3
Men nu ska jag i säng. Hörs imon! Bisou!


Mosters Älskling 4år

Häromdagen fyllde mosters älskling 4år! Stora killen :) Idag ska vi fira honom. Vet att han kommer få en Massa stora paket med roliga presenter så han lär bli glad. Av oss ska han få en interaktiv matta som ser ut och låter som ett piano när man går på tangenterna. Lite Michael Jackson stuk där :)


Dags att gå och göra vid sig. Har ett par ärenden att göra innan vi ska dit. Ha en fin lördag! Bisou


Blogga eller inte blogga...

Har bloggat tidigare och tyckt att det varit kul ibland, en börda ibland. Jag ger det nu ett nytt försök då jag som nybliven mamma har en massa saker att säga som jag ibland inser att andra inte är jätteintresserade av att lyssna på. Ex: han bajsade Jättemycket idag! eller igår somnade han redan 18.30 och sov ända till 00.30 innan han ville ha mat. Det är kanske bara nyblivna mammor som tycker det är intressant/står ut med att lyssna på sånt då tom. min syster, som har en pojk på 4år, ibland undrar varför jag finner det nödvändigt att berätta för henne hur bebis bajsar. SÅ, en blogg hade ju varit det perfekt stället att älta allt från bajs till nya bebisljud.

Vi börjar väl med detta då:
Jag bor nära en kompis som också har en liten pojk, han är bara 2veckor yngre än min och vi brukar umgås rätt mycket. Speciellt nu, jättekul är det att ha en så nära vän hemma samtidigt som en själv :) Hade kunnat bli lite smådrygt om dagarna annars. Vi träffas ett par ggr i veckan och ska nu försöka oss på att gå ut och gå så ofta som möjligt. Idag begav vi oss in till stan ist för att att gå här omkring. Vi åkte in vid 10.30 och var inte hemma förrens 15.00 så vi rörde på oss så det räckte i flera timmar. MEN jag skulle kanske ha lämnat kortet hemma.. det blev 4 kräklappar, 3par byxor, 5 par strumpor och en spegelleksak till Levi. När jag kom hem hade dessutom hans strumpbyxor med motiv, sparkdräkt och body från Ellos kommit. Och igår fick jag sakerna jag beställt hem från MyKiddoo partyt i helgen. Jag som inte tänkt köpa så mycket denna månaden, man är så lagom rik i Januari..

Och förresten; på vägen hem var jag anledningen till en bilkrock :( Det stannade en bil för att släppa över oss vid övergångsstället, då stannar en andra bil och en tredje bil kör in i den. Vilken smäll! Alla klarade sig fint, tom. bil nr 2 men den 3e fick sig en ordentlig törn framtill. Det var ju också hennes fel iofs så om någon skulle bli lidande..

Christel och bebisarna, gäller att bibehålla vätskebalansen när man shoppar ;)

 
Pengar i annan form

Jag får väl ta och städa undan på "presentbordet" (och gömma det i garderoben) innan sambon kommer hem..  Bisou!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0